0.542. 537 86 70

Çerçioğlu, Kayseri’deki Engelsiz Yaşam Buluşması'nda konuştu..

Otizmli bir çocuk annesi olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’nin Kayseri’deki “Engelsiz Yaşam Buluşması"nda açıklamalarda bulundu. Konuşması esnasında oldukça duygulanan Başkan Çerçioğlu, "kente bazen belediye başkanı gözüyle bazen kadın gözüyle en çok da anne gözüyle bakıyorum. Beldemde, kentimde eğer vatandaşlarımızın, çocuklarımızın hayatını kolaylaştıramıyorsam ben o kentte belediye başkanlığı yapamam" dedi.

2021-12-18

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’nin Kayseri’deki “Engelsiz Yaşam Buluşması"nda, "Erken teşhis ve iyi bir eğitim, haftada 40 saat. Şu anda sadece 2 saati karşılanmaktır. Ve eğitimi de oldukça pahalıdır. Ben biliyorum, bizim iktidarımız, haftada 40 saat, otizmli çocuklarımıza ücretsiz olarak eğitim verileceğini” dedi.

Kayseri'de Engelsiz Yaşam Buluşması’nda konuşan Aydın Büyükşehir belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisinin de otizmli bir çocuk annesi olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, “Ben 12 yıldır belediye başkanıyım. Ben de her belediye başkanı gibi, alt yapı üst yapı görevlerimiz, yapıyorum. Ama ben kente bazen belediye başkanı gözüyle bazen kadın gözüyle en çok da anne gözüyle bakıyorum. Beldemde, kentimde eğer vatandaşlarımızın, çocuklarımızın hayatını kolaylaştıramıyorsam ben o kentte belediye başkanlığı yapamam. Benim için önemli olan insanların hayatını kolaylaştırmak" dedi.

Çerçioğlu, kentlerde alzheimer ve engelli çocuklar için projeler ürettiklerini belirtti ve şunları söyledi:

“Ama otizm, 44 sayısına kadar indi. 2030 yılında da 2 çocuktan bir tanesinin otizmli olacağı ifade ediliyor. Biz de Aydın'da, Aydın Büyükşehir Belediye olarak iki tane otizm merkezi açtık. Bu otizm merkezinde çalışmalarımızı tamamen bilimsel olarak yapıyoruz. Benim araştırmalarımın sonucunda bu işi Türkiye'de en iyi yapanlardan bir tanesi İstanbul'da Tohum Otizm Vakfı olduğunu öğrendim. Onlarla iletişime geçtim. Sağ olsun onlar da sürekli Aydın'a geldiler. Bizim otizm merkezimizdeki öğretmenlerimize, psikologlarımıza ve ailelerine eğitim verdiler, vermeye de devam ediyorlar. Şu anda Kuşadası'nda üçüncüsünü açıyoruz. İnanın yalnız değilsiniz, bizler varız yanınızda.”

Otizmde erken teşhise dikkat çeken Çerçioğlu, şunları söyledi:

"Erken teşhis ve iyi bir eğitim, haftada 40 saat. Şu anda sadece 2 saati karşılanmaktır. Ve eğitimi de oldukça pahalıdır. Ben biliyorum, bizim iktidarımız, haftada 40 saat, otizmli çocuklarımıza ücretsiz olarak eğitim verileceğini. Eğer bizim çocuklarımız, 81 vilayette bu eğitimi alırsa birçok çocuğumuzun otizmden çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu da biliyorum."

ANKA

 

Okunma sayısı: 18.184

Sepetim