0.542. 537 86 70

Cennetteki huriler…

Bir sohbet sırasında uygun bir dille konuyu cennetteki hurilere getirdim ve Müftüye şu soruyu sordum…“Sayın Müftüm ben arkadaşımın hurisine âşık olursam nasıl bir çözüm olabilir?” Müftüm cevap verdi: “Merak etme Mustafa kardeşim hurilerin hepsi tek tip..”

2020-04-30

Biraz da hatıralar...

Yaşlanınca çenemiz düşüyor ama sizi sıkmam söz...

Güzel bir gündü Mayıs ayı hafta sonu..

Turistik parkta bir gurup dostlarla kakara kikiri..

Bizim kahkahalarla sohbetimizi yoldan geçerken gören Sayın Müftüm dayanamamış sağ olsun masamızı şereflendirdi...

Eee tabii müftü bey gelince sohbetinde kalitesi ve seviyesi de yükseldi... Çok hoş ciddi bilgi birikimi olan Allah kokusu değil sevgisi merkezli, evrensel insani değerlere ve bu konuda gerçekten aydınlatıcı bir sohbet yaptık.. Hiç unutamam..

Ama bu yakınlaşmadan cesaret alarak tam da benim üslubuma uygun bir dille konuyu cennetteki hurilere getirdim ve şu soruyu sordum…

“Sayın Müftüm ben arkadaşımın hurisine âşık olursam nasıl bir çözüm olabilir?” (Tövbe tövbe sanki öldük üstelik cennette de gittik yetmedi bir de aşık olduk her neyse..)

Sayın Müftüm şöyle bir gözbebeklerimin içine doğru bir bakış attı ki vallahi kilitlendim.

“Ne oluyor lan, çarpıldım mı acaba” diye düşündüm bir an...

Fakat Sayın Müftüm kahkahayı salıverdi ve bana döndü, “yahu bu konular hassas olduğu için seninle baş başa aşağıda konuşalım” dedi bende biraz saf olduğum için ayağa “kalktım buyrun Sayın Müftüm aşağıya inelim” deyince bir kahkaha tufanı daha..

Sonra bana dönerek içimi serinletmek için “Merak etme Mustafa kardeşim hurilerin hepsi tek tip” deyince hemen itiraz ettim..

“Olur mu Sayın Müftüm, Allahû teâla çeşitliliği sever, yoksa tüm insanları da tek tip yaratırdı öyle değil mi” deyince tebessümle “tamam o zaman bu konuyu kapatalım” dedi.. Haklısınız efendim” diyerek kapattık…

Eee gel zaman git zaman Müftü beyin tayini çıktı veda ziyaretinde bir iki dakika baş başa kalınca;

Tabii çok zeki bir büyüğümüzdü..

Bana büyük bir ders verdi tek cümleyle..

Bak Sayın Selçuk, “Soruna cevap vereyim.. Allaha yakın ol ki sorularının cevaplarını bulasın..”

Kendisini saygıyla anıyorum....

Kalın sağlıcakla...

Sepetim