0.542. 537 86 70

Çankır: “Yavuz hırsız gibisiniz..”

AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş’ın, “Çiftlik Jeotermal sahasını Aydın Büyükşehir Belediyesi alsaydı yeşil alan mı yapacaktı” şeklinde eleştirisine CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Aydın’da hiçbir zaman yavuz hırsız ev sahibini bastıramayacaktır” şeklinde cevap verdi.

2018-04-06

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Salı günü TBMM Gurup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme getirip sert eleştirilerde bulunduğu Aydın Valiliği'nin Çiftlik Jeotermal satış ihalesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ihaleyi yapan Aydın Valiliğine yönelik "Sen bu gücü nerden alıyorsun..." şeklinde çıkışını “Çiftlik Jeotermal sahasını Aydın Büyükşehir Belediyesi alsaydı yeşil alan mı yapacaktı” şeklinde eleştiren AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'a cevap CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır'dan geldi.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ı hedef alan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yapılan ihale ilanında, kamu kurumları ile kamu kurumlarıyla ortaklık yapanlar katılamaz anlamında bir hüküm getirilerek açıkça Aydın halkının ucuza ısınma hakkının gasp edildiğini belirterek "Yavuz hırsız ev sahibini bastıramayacaktık..." ifadelerini kullandı.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır'ının açıklması şöyle;

“AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş yaptığı bir açıklamada ‘Çiftlik Jeotermal sahasını Aydın Büyükşehir Belediyesi alsaydı yeşil alan mı yapacaktı’ diye bir açıklamada bulunmuş. Aydın Valiliği’nce yapılan bu ihale Kamu İhale Mevzuatının rekabetin sağlanması ilkelerine açıkça aykırıyken, yavuz hırsız ev sahibini ancak böyle bastırabilir. Bu ihale ilanında, ‘kamu kurumları’ ile ‘kamu kurumlarıyla ortaklık yapanlar katılamaz’ anlamında bir hüküm getirilerek açıkça Aydın halkının ucuza ısınma hakkı gasp edilmiştir. Üstelik bu; kanunlara aykırı bir yöntem izlenerek yapılmıştır. Bu vesileyle Mustafa Savaş’ın çok iyi bildiği bir gerçeği hatırlatmak isteriz; hukuksuzluğu kendine şiar edinenler bir de bu şehrin ısıtılmasını engellemek amacıyla yaptıkları ayıplarını örtmek için bu şehrin belediyelerine saldırmasınlar. Bu şehrin insanı neyin ne olduğunun farkındadır ve Aydın’da hiçbir zaman yavuz hırsız ev sahibini bastıramayacaktır."

(Hasan KADİFE)

Sepetim