0.542. 537 86 70

Bülbül, CHP’den aday adayı oldu…

Aydın’da CHP’nin sevilen isimleri arasında yer alan “Örgütün Has Adamı” Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül Ankara’dan yaptığı müracaat ile 27. Dönem Aydın Milletvekili Aday Adayı oldu.

2018-05-07

“Ben Aydın’ın ve örgütümün Ankara’da sesi olmak istiyorum” diyen Süleyman Bülbül, 12 Eylül öncesi CHP Nazilli İlçe Başkanı rahmetli Eşref Özel’in ekibinde, 12 Eylül sonrası SODEP’in kuruluşunda Genel Başkan Cezmi Kartay ile beraber 23 kişi arasında bulunan en genç parti üyesi olarak görev yaptı.

Örgütün temelinden gelen ve CHP’nin Nazilli’deki duayen isimleri rahmetli Avukat Tuncay Kurtoğlu, Mehmet Duru, rahmetli İrfan Çalışkan, rahmetli Aydın Öreroğlu, Yılmaz Deniz gibi isimlerle siyaset yapan Süleyman Bülbül 2015 genel seçimlerinde de partisinin milletvekili adayı oldu.

ÖRGÜTÜMÜN SESİ OLMAK İSTİYORUM..

CHP’den 27. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yapan “Örgütün has adamı” Süleyman Bülbül www.aydinsafak.com Editörü Yalçın Yıldırım’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Aydın ilimizde köylünün, çiftçinin emeği, ürünü para etmiyor. Gençler işsiz, aileler çocuğunun geleceğinden kaygılı bir haldedir. Ne yazık ki Aydın devamlı kan kaybetmekte ve fakirleşmektedir. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan Aydın, rekabet gücünü yitirmektedir, bütçeden, milli gelirden payı düşmektedir. Aydın, AKP iktidarında artık Türkiye ortalamasını aşan yüzde 16 işsizlik oranı ile beyin göçü ve emek göçü veren bir il durumuna gelmiştir. Üretim yok, devlet yatırımlarını bırakmış. Bu nedenle halkın ve örgütün içinden gelen, ilimizin sorunlarını Ankara’ya taşıyabilecek temsilcilere Aydın’ın mutlaka ihtiyacı vardır. Ben genel siyasetten özel siyasete Aydın’ın ve örgütümün Ankara’da her an ulaşılabilir, örgütüne sahip çıkan sesi olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçim olacağını sözlerine ekleyen Bülbül, CHP’nin Cumhuriyet’in arkasında duran bir parti olduğuna vurgu yaparak “CHP olarak Atatürk’ün izinde ve parlamenter sistemin arkasındayız. Hangi koşullarda olursa olsun Recep Tayip Erdoğan’ı başkan yaptırmayacağız” dedi. 

SÜLEYMAN BÜLBÜL KİMDİR?

1964 Nazilli’de doğdu. İlk-Orta ve Lise eğitimimi Nazilli’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık Stajını Dönemin Devrimci CHP’lilerinden Avukat Tuncay Kurtoğlu’nun yanında tamladıktan sonra 1989 yılında Avukatlık mesleğine başladı ve bu görevine hala devam ediyor.

Siyasi yaşamında “Sosyal Demokrat Düşünceyi” kendisine yaşam felsefesi ve yol gösterici olarak ilke edinen Süleyman Bülbül ilk aktif siyasetine 1987 yılında CHP 'de başladı. 1992/1994 yılları CHP Nazilli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, 1994/1999 yıllarında CHP Nazilli Belediyesi Meclis Üyesi, 2004 yerel seçimlerinde CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı, 2010 yılında CHP Nazilli İlçe Başkanı ve Kurultay Delegesi, Tüzük Komisyonu üyesi, 2011-2015 CHP Aydın Milletvekili Aday Adayı, 2012-2014 yılları arası CHP Aydın İl Başkan Vekili olarak CHP’nin tüm kademelerinde sorumluluklar üstlenerek görev yaptı. Sivil Toplum örgütlerinde üye ve yönetimsel görevlerde bulundu. 1994/2000 yılları arasında 3 Dönem Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2000/2010 yılları arasında Nazilli Baro Temsilcisi olarak görev yaptı. 2012-2014 yılarındaTürkiye Barolar Birliği Aydın Delegesi görevinde bulundu.

İki dönemdir CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi olarak siyasi yaşamını devam ettiren Süleyman Bülbül, Beyoğlu 45. Noteri Müjgan Bülbül evli Doğa Su ve Ada isimli iki çocuk babası.

Sepetim