0.542. 537 86 70

Bu nasıl ihale?

BU HESAPTA, BU İHALEDE BİR GARİPLİK VAR.. Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık maliyeti 925 bin 560 TL + KDV olarak belirlenen 60 bin metreküp hafriyat ve taşıma işlemi ihalesine tek başına katılan firmanın sunduğu 106 bin 800 TL + KDV bedel, İhale Komisyonu tarafından uygun bulunarak 27. 07. 2020 tarihinde sözleşme imzalandı.

2020-08-01

Efeler Belediyesi’nin yaptığı hafriyat ihalesi hem kafaları karıştırdı, hem de “bu nasıl ihale” sorusunu akıllara getirdi. Yapılan ihalede hesap hataları da dikkati çekiyor.

Efeler Belediyesi, Yılmazköy Mahallesi’nde bulunan 267 parsel üzerindeki alanı “Belediye Fen İşleri Müdürlüğü stok sahası” yapılması için ihaleye çıktı. Yapım ve düzenlenme işi (İKN: 2020/313972) 9 Temmuz 2020 tarihinde ihale edildi.

Söz konusu ihale ile 267 Parsel üzerindeki 60 bin metreküp toprak hafriyat edilerek en az 10 metreküp kapasiteli 7 kamyon ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin göstereceği minimum 5 Km. uzaklıktaki atık sahasına taşınarak dökülecek.

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaklaşık maliyeti 925 bin 560 TL + KDV olarak belirlendiği ihaleyi “Formül Madencilik, Nakliyat, Akaryakıt, Madeni Yağ İnşaat Hafriyat Limited Şirketi” tek başına katılarak sunduğu 106 bin 800 TL + KDV bedel ile aldı. Bu da İhale Komisyonu tarafından uygun görülerek 27. 07. 2020 tarihinde sözleşme imzalandı.

Burada akla ilk gelen soru şu oluyor:

Yaklaşık maliyeti 925 bin 560 TL + KDV olan iş nasıl olacak da 106 bin 800 TL + KDV bedel ile yapılacak? Bu hesaba aklı eren var mı?

İşin Kapsamı şöyle:

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiye - stok alanı olarak kullanılması planlanan Efeler İlçesi Yılmazköy Mahallesi 0 ada, 267 parselde, yükleniciye ait iş makineleri ile alan düzenlemesinin yapılması, idare tarafından verilecek yol kotu üzerindeki hafriyat toprağının yine yükleniciye ait en az 10 metreküplük damperli kamyonlara yüklenmesi, yükleniciye ait bu kamyonlarla döküm sahalarına kadar olan mesafeye taşınması ve dökümün yapılmasıdır.

Makine ile her derinlik ve her genişlikte yumuşak ve sert toprak kazılması (derin kazı)  60 bin metreküp, Kazı ve Moloz Nakli 96 bin tondur.

İş kapsamında yüklenici şoförleriyle beraber en az, 7 adet damperli kamyon ve operatörleri ile beraber 1 adet dozer, 1 adet greyder, 2 adet ekskavatör, 1 adet Loder, 1 adet yükleyici bünyesinde bulundurmakla yükümlüdür. Yüklenici sözleşme aşmasında iş makineleri ve kamyonların ruhsatlarını, sürücülerinin sürücü belgelerini ve söz konusu araçlar kiralık ise Sözleşmelerini idareye ibraz edecektir.

İş kapsamında kullanılacak olan damperli kamyonlarda yük taşıma kapasiteleri en az 10 metreküp olacaktır. Yüklenici tarafından çalıştırılacak olan yükleyici operatörü veya ekskavatör, kamyon şoförleri vb. elemanların her türlü maaş, SSK Pirimi, Yol-Yemek Bedelleri vb. yüklenici tarafından karşılanacaktır.

İş kapsamında yüklenici tarafından çalıştırılacak olan iş makineleri ve kamyonların akaryakıt, tamir-bakım giderleri vb. ile genel giderler yüklenici tarafından karşılanacaktır.

Hafriyat işi için gerekli olan Taşıma İzin Belgesi (Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden), temin edilecek, bu belgelerin alınması için gerekli olan her türlü harç, ücret, bedel vb. yüklenici tarafından karşılanacaktır.

Hafriyat işi için gerekli olan döküm sahası temini ve döküm bedeli yüklenici tarafından karşılanacaktır. Döküm alanı “Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmeliğe” uygun olması gerekmekte olup, sorumluluk yükleniciye aittir.

Hafriyat Taşıma Mesafesi 5 km. olarak belirlenmiş olup; belirtilen mesafeler dışında daha uzak mesafelere taşınma yapılması durumunda yüklenici her hangi bir hak talep etmeyecektir.

İşin Miktarı: 60 bin metreküp hafriyat (minimum 10 metreküp taşıma kapasiteli kamyonlar istiap haddine uygun maksimum dolulukta olmak zorundadır.)

İşin Süresi yer tesliminden itibaren 120 iş günüdür.

Yüklenici 18. 03. 2004 Tarih - 25406 No.lu Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Hafriyat Toprağı, İnşaat Yıkıntı ve Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile 26. 03. 2010 Tarih - 27553 No.lu Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik” yükümlülükleri yerine getirmekle sorumludur.

İş kapsamında tüm iş güvenliği ve işçi sağlığı mevzuatı gereği alınacak tedbirlerden yüklenici sorumlu olacaktır.

İhale bilgileri bu şekilde iken ve Hafriyat işini alan firmanın zararına işi aldığı apaçık gözler önünde dururken, merak edilen soru şu:

Formül Ltd. Şti. Aydın BŞB’nin göstereceği alana dökmesi gereken toprağı acaba Tuğla Fabrikalarına satmayı düşünerek mi zararı kurtarmaya çalışacak? Aydın Büyükşehir bu satışa izin verir mi?

İHALE SONUÇ BELGESİ

YÜKLENİCİ: FORMÜL MADENCİLİK NAKLİYAT AKARYAKIT MADENİ YAĞ İNŞAAT HAFRİYAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ / AYDIN

Yaklaşık Maliyet : 925.560, 00 TRY

En Yüksek Teklif : 106.800,00 TRY

En Düşük Teklif : 106.800,00 TRY

Sözleşme Bilgileri : 106.800,00 TRY

Sözleşme Tarihi : 28. 07. 2020

Sepetim