0.542. 537 86 70

Bu da mı rant çetesinin işi?

Didim İlçesi Çamlık Mevkii 2717 ada 6 parsel üzerinde denize 150 metre mesafedeki 2,5 kat imar ruhsatı olan arsaya Didim Belediyesi’nce 15 daire yapmak için 5,5 kat ruhsat verildiği ve bu şekilde HDP’li müteahhitlere diyet ödendiği ve rant sağlandığı iddia edildi.

2020-10-26

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP ile iş birliği içinde olduğu ortaya çıkan CHP’li Ahmet Deniz Atabay’ın HDP’li müteahhitlere diyet ödediği iddiaları ortaya atıldı.

Türkiye’de ismi skandallar ile anılan CHP’li Didim Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Adayı Ahmet Deniz Atabay 31 Mart yerel seçimlerinde kendisine destek veren HDP’liler ile iç içe ve HDP bayrağı altında bir toplantı gerçekleştirmişti. Didim kamuoyunda HDP’li isimlerin meclis listesine alınması ile eleştirilen Atabay, HDP ile iş birliği içinde olduğu iddialarını yalanlasa da fotoğraf kareleri Atabay’ın HDP ile ittifak içinde olduğu gerçeğini gözler önüne sermişti.

HDP’li bir müteahhitin yaptığı iddia edilen ve 2,5 (ikibuçuk) katlı ruhsatı olan arsaya 5,5 (beşbuçuk) kat imar ruhsatı verildiği ortaya çıkan Kalmaz Yapı Data İnşaat, inşaata başlamadan temelden satışlara başladı bile.

Didim Çamlık Mevkii 2717 ada 6 parsel üzerinde denize 150 metre mesafedeki 2,5 kat imar ruhsatı olan arsaya Didim Belediyesi’nce 15 daire yapmak için ruhsat verildiği ve bu şekilde HDP’li müteahhitlere diyet ödendiği ve rant sağlandığı iddia edildi.

Söz konusu arsaya 15 daire yapılabilmesi için inşaatın mutlaka beş kat üzerine inşa edilmesi gerektiğini söyleyen uzman kişiler, “2,5 kat ruhsatı olan arsaya 5,5 kat inşaat ruhsatı verilmesi kişiye özel bir uygulamadır. Burada 15 daire kazanılması için kot farkı yaratılması ve inşaatın en az 5,5 kat yapılması gerekir. Bu arsada 5,5 kat için kademeli kot uygulaması yapılmadan fazladan kat alınması mümkün değildir. İnşaat A ve B Blok olmak üzere 15 daireden oluşuyor. Ancak küçük arsaya A blokta 1 dubleks ve B blokta 15 daire sığdırılması için bir hayli derin kazı yapılması gerekiyor. Bu da yandaki apartmanlarda çökme riski meydana getirebilir. Ayrıca kuvvetli yağışlarda heyelan riski yaşanabilir” şeklinde görüş bildirdiler.

Mimarlığını Bünyamin Kaya’nın yaptığı Didim Çamlık Mevkiinde Belediye tarafından yasaya aykırı ruhsatlandırıldığı iddia edilen inşaat hakkında Aydın Valiliği’nin işlem yapması istenirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bu tür yasal olmayan yapıları görmezden geldiği konuşuluyor.

Sepetim