0.542. 537 86 70

Bilinçaltınızı iyileştirin…

Bilinçaltı denilen şey yani zihnin fonksiyonu bir şeyi tekrar ederek öğrenmeye yatkındır. Bunu yapabilirsiniz…

2021-09-08

İspanya’dan Aydın Şafak okurlarına selâm..

Değerli Aydın Şafak okurları. Gazetenin yazı ailesine katıldığım günden beri sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğun hazzını yaşıyorum. Başlangıçta yazdığım yazıların odağını “başarılı bir iş kadını nasıl olunur?” çatısı üzerine kurarak iletişim kurmaya, “nasıl başarılı olunur” sorularına cevap nitelikte hem eğitici hem de öğretici bilgiler vermeye çalıştım.

Elbette ilerleyen günlerde farklı konularda da yazılar yazacağım.

Bu gün “başarılı olmanın” sırlarından birini daha sizlerle paylaşacağım.

Sevgili okurlar,

Başarılı olmanın sırlarından bir tanesi de bilinçaltımızı geliştirmektir.

Bilinçaltı yani zihnimiz bir bilgisayarın belleği gibidir, beslediğiniz tüm bilgileri kaydeder. Yararlı bilgiler ile yanlış veya gereksiz bilgiler arasında ayrım yapmadan her şeyi depolar. O nedenle yapacağımız işler konusunda öncelikle cesur olmalı, sonra da bu konuda her tür bilgiye ulaşmaya çalışmalıyız.

Bilinçaltı denilen şey yani zihnin fonksiyonu bir şeyi tekrar ederek öğrenmeye yatkındır. Bu nedenle yapacağınız işle ilgili edindiğiniz bilgileri birden çok kez beslersek, yani onu zihinde kayıt altına alır bilgiyi perçinlersek, o bilgilerin zihinden silinmesi çok zordur. Bunu başarmanın yolu da olumsuz bilinçaltı kalıplarını değiştirmek ve farkındalıklar yaratmaktan geçer. Yani bilinçaltımızı bu konuda farklı yönlendirmeyi becerebilmeliyiz. Bunun için neler yapmamız gerekir?

Aşağıdaki teknikler, fiziksel ve zihinsel süreçlerin farkındalığını geliştirmede son derece yararlıdır:

Bilinçli olarak düşüncelerinizi takip edin.. Amacınız, birkaç dakikalığına kendinizi düşüncelerinizden uzaklaştırıp onlara tarafsız bir gözlemci olarak bakmaya çalışın. Bu uygulama, olumsuz düşünce kalıplarının farkına varmanıza yardımcı olabilir. Bu şekilde bazı şeyleri sorgulayarak olumsuz düşünceleri olumlu düşüncelere dönüştürebilirsiniz.

Bunun için şu egzersizi yapabilirsiniz.

Rahat kalın, derin bir nefes alın ve sakinleşin.

Çok fazla karışmadan ne düşündüğünüzü anlamaya başlayın.

Bazı düşünceler sizde güçlü duygular üretiyorsa, düşünceleri bastırmaya çalışmak yerine bu duyguları hissedin.

Daha fazla bilgi edinmek için, Aydın Şafak Gazetesi’ni takip etmeyi unutmayın.

Sayesinde, Dünya’ya farklı pencerelerden bakmaya başlıyoruz.

Sağlıcakla kalın…

Sepetim