0.542. 537 86 70

Beyin daha fazlasını ister..

ARZUNUN KİMYASALI DOPAMİNİN HAYATIMIZ ÜZERİNDEKİ GÜÇLÜ ETKİSİ..

2022-05-21

George Washington Üniversitesi profesörü, psikiyatrist Dr. Daniel Z. Lieberman ve Georgetown Üniversitesi öğretim görevlisi Michael E. Long’un birlikte kaleme aldığı “Beyin Daha Fazlasını İster” kitabı çıktı.

Kitap beyindeki tek bir kimyasalın (dopaminin), aşkı, cinselliği ve yaratıcılığı nasıl etkilediğini, insanın kaderini nasıl belirlediğini anlatıyor. Kitap, neyi niçin yaptığımızı sorgularken davranışlarımızın ardındaki kimyayı görmemizi sağlıyor.

Epsilon,edebiyatın her alanında iddialı eserlerin yanı sıra bilimi ilgi çekici hâle getiren kitapları da okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Dr. Daniel Z. Lieberman ve Michael E. Long’un “Beyin Daha Fazlasını İster” adlı kitabının çevirisi, Muhlis Ünal Salman’ın imzasını taşıyor.

“Beyin Daha Fazlasını İster” okurlara, hayatları değiştirme potansiyeli olan bir bilgi sunuyor. Kazananların neden hile yaptığını, dâhilerin neden daha sık akıl hastalığına yakalandığını, neredeyse tüm diyetlerin başarısız olduğunu ve neden liberallerle muhafazakârların beyinlerinin farklı olduğunu içeren bir dizi olguyu açıklayan bir bileşen var: Dopamin.

Dopamin, daima daha fazlasını, daha fazla uyaranı ve daha fazla sürprizi isteyen arzunun kimyasalıdır. Bütün bunların peşindeyken onu ne duygu, ne korku ne de ahlak durdurabilir. Dopamin her dürtümüzün; hırslı bir iş insanının başarı peşinde koşarken her şeyini feda etmesine ya da mutlu bir eşin yeni birinin yaşatacağı heyecan için her şeyi riske atmasına neden olan o küçük biyolojik etkinin kaynağıdır.

Daniel Z. Lieberman ve Michael E. Long imzalı “Beyin Daha Fazlasını İster”, kitapçılardaki raflarda yerini aldı.

Sepetim