0.542. 537 86 70

Benzin, motorin ve LPG’ye tarihi zam geliyor..

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarına kontak kapattıracak tarihi zam kapıya dayandı. Bir ayda 5 defa zam yapılan motorin, benzin ve LPG fiyatlarına bu geceden itibaren kontak kapattıracak bir zam daha yapılacak. Benzine 1 lira 1 kuruş, motorine 1 lira 5 kuruş, otogaza 65 kuruş zam kararı alındı. Akaryakıt fiyatlarını çift hanelere çıkartacak zam öncesi "EPDK'nın müdahale edecek mi?" sorusu gündeme geldi.

2021-11-24

Eşel Mobil sistemi gereği akaryakıt fiyatları için uygulanan ÖTV'den karşılama limitinin dolan akaryakıt fiyatlarına, dolar kurundaki hızlı yükseliş sonrasında tarihi zam geliyor. Zam haberlerinin ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) piyasalara müdahale edip etmeyeceği merak edilmeye başlandı. 

Bir ayda 5 defa zam yapılan motorin, benzin ve LPG fiyatlarına bu geceden itibaren kontak kapattıracak bir zam daha yapılacak. Benzine 1 lira 1 kuruş, motorine 1 lira 5 kuruş, otogaza 65 kuruş zam kararı alındı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) zamları engelleme ihtimali de bulunuyor. Ancak EPDK'nın bu adımı atıp atmayacağı henüz bilinmiyor. EPDK’nın kararını öğleden sonra vermesi bekleniyor.

DAHA DÜN ZAMLANMIŞTI

Akaryakıt kalemlerinden benzine 52 kuruş, motorine ise 50 kuruş, Otogaz'a (LPG) ise 19  kuruş zam gelmişti. Pazartesi gününü salı gününe bağlayan gece 19 kuruş daha zamlanan LPG 8 TL'ye dayandı. Bugünkü zamla birlikte kasım ayı içerisinde LPG'ye beşinci kez zam gelmiş olacak. Son zamla birlikte son iki ayda LPG’ye yapılan toplam zam 2,96 TL oldu.

Yapılan zamlar sonrasında benzin 8.64, motorin ise 8.72 TL'den satılmaya başlandı. 

Zammın ardından litre fiyatı otogazda İstanbul’da 7,54 TL’den 8,19 TL’ye, Ankara’da 7,64 TL'den 8,29 TL’ye, İzmir’de 7,66 TL'den 8,31 TL’ye yükselecek.

 

Okunma sayısı: 7.987

Sepetim