0.542. 537 86 70

“Ben AKP’li değil Tayipçiyim” diyen çiftçi cezaevinde..

Tarım ve Orman Bakanlığının önünde basın açıklaması yapan ve kendisini AK Partili değil “Tayipçi” olarak tanıtan Uşaklı çiftçi İbrahim Kaya, borçları nedeniyle cezaevine gönderildi.

2021-11-27

Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre;

Tarım Kredi’ye olan borçlarının yapılandırılması için yetkililerle görüşmek için iki gün önce Ankara’ya gelen Uşaklı çiftçi İbrahim Kaya, kaldığı otelde polislerce gözaltına aldı.

Alınan bilgilere göre Kaya’nın Tarım Kredi Kooperatiflerine 58 bin lira borcu bulunduğu ve borca karşı verdiği taahhüdü yerine getirmediği için gözaltına alınarak tazyik hapsi kapsamında tutuklandığı kaydediliyor.

"AK PARTİLİ DEĞİLİM TAYYİPÇİYİM"

Uşaklı çiftçi İbrahim Kaya, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçların yapılandırılması için geçtiğimiz Ocak ayında Ankara’ya gelerek Tarım ve Orman Bakanlığının önünde açıklama yaparak kendisini ‘Ak Partili değil Tayyipçi’ olarak tanıtmıştı. Kaya, yaşadığı durumu şu cümlelerle özetlemişti:

"CUMHURBAŞKANI TARLALARI EKİN DEDİ BİZ DE EKTİK!"

"Ben Tayyip’çiyim. Ak Partili değilim. Tayyip ‘çalışın’ dedi. Çalıştık. Tayyip ‘3 çocuk yapın’ dedi. Yaptık. Cumhurbaşkanı ‘Tarlaları ekin saksı bile boş kalmasın’ dedi. Ektik. Don vurdu mahsul para etmedi. Yüzde 41’lik faiz düzeni nereye kadar gidecek? Sağıma dönüyorum tarım kredi, soluma dönüyorum yüksek faiz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden biz ‘adalet’ istemeye geldik. Bu kadar zor mu?"

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, çiftçi Kaya’nın cezaevine girdiğini, sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:
“Aşağıda resmi olan İbrahim Kaya. Bir çiftçi 50 bin liranın biraz üzerinde olan banka borcunu ödemediği için Ankara’da gözaltına alındı. Şu anda tutsaklığı sürüyor. Çiftçilerimiz bu hale düşürenler utansın. Tuzu kuru iktidar sahipleri eserinizle ne kadar övünseniz azdır.”

 

Okunma sayısı: 4.238

Sepetim