0.542. 537 86 70

Başkan Atay’dan kadınlara pozitif ayrımcılık..

Mehmet Fatih Atay başkanlığındaki Efeler Belediyesi ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri işbirliğiyle düzenlenen İş Yaşamında Kadınları Destekleyen Yılın Girişimcisi Ödül Töreni 9 Şubat Çarşamba akşamı Nevzat Biçer Nikâh ve Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

2022-02-11

Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına destek olmak amacıyla, erkek mesleği olarak görülen işlerde kadın personel istihdam eden Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer ödüle layık görüldü. Bu yıl ilk kez düzenlenen ödül töreninde, Kaltun Grup’un “Eteklerden Zirvelere” isimli sosyal sorumluluk projesi tanıtıldı. Projeyi anlatan videolarda “erkek işi” olarak görülen kamyon şoförlüğü, kaynakçılık gibi işlerde çalışan kadın personelin röportajları ve çalışmaları, sinevizyon gösterisiyle konuklara sunuldu.

İş Yaşamında Kadınları Destekleyen Yılın Girişimcisi Ödül Töreni’nekatılanların izlerken duygusal anlar yaşadığı sinevizyon gösterisinin ardından, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından iş insanı Yüksel Tuncer’e ve kadınların özgürleşebilmeleri ve toplumda hak ettikleri değeri görebilmeleri için çeşitli alanlarda çalışmalar gerçekleştiren kadın STK temsilcilerineteşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. Törende plaket alan isimler arasında Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi Başkanı Esen Serter, Kadın Koruma Derneği Başkanı Habibe Gürer, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Saadet Kavasgil, Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Senem Bircan, Aydın İş Kadınları Derneği Başkanı Belgin Çekmen Altay, Aydın Kadın Efeler Derneği Başkanı Gülsevil Gürsoy Ergünoğlu, Aktif Emekli Kadınlar Derneği Aydın Şube Başkanı Nazan Sarıerler ve Türk Kadınlar Konseyi Efeler Şube Başkanı Tülay Atıgan yer aldı.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ilki düzenlenen İş Yaşamında Kadınları Destekleyen Yılın Girişimcisi Ödül Töreni’nin bundan sonraki yıllarda da düzenleneceğini belirterek “Efeler Belediyesi olarak kadınların hayatın her alanında verdikleri mücadeleyi destekliyoruz. Dernekler, vakıflar, sivil inisiyatifler ve iş dünyası temsilcilerini bu anlamda paydaşımız olarak görüyoruz. Kadının ekonomik özgürlüğüne kavuşması için elini taşın altına koyup cesur adımlar atan iş insanlarımızı çalışmalarını sürdürmeleri için teşvik etmek amacıyla bu ödül törenini düzenledik. Aynı zamanda bu ödül törenini kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte düzenlemenin törene daha katılımcı bir kimlik sağlayacağına karar vererek birlikte organize ettik. Kendilerine de kadınların mücadelelerindeki aktif çalışmaları için teşekkür ediyoruz. İlçemizdeki kadınların hayatlarını kolaylaştırabilmek ve onların ekonomiye katkılarını arttırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

Sepetim