0.542. 537 86 70

Başkan Atay’dan Efeler’e 5 yıldızlı gündüz bakımevi..

Efeler halkına verdiği sözleri bir bir hayata geçiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ilçeye belediyenin üçüncü gündüz bakımevini kazandırdı. Adnan Menderes Mahallesi’ndeki 3’üncü Gündüz Bakımevi, düzenlenen coşkulu törenle açıldı.

2022-02-25

Efeler’i marka kent yapma hedefiyle Başkan Atay’ın hayata geçirdiği projelerden biri olan gündüz bakımevinin üçüncüsü, Adnan Menderes Mahallesi Doğu Aydın Bulvarı’nda hizmete girdi. Efeler halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler Belediyesi’nin meclis üyeleri, birim müdürleri, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, anne-babalar, çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU BAŞKAN ATAY’I KUTLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3’üncü Gündüz Bakımevi’nin açılışı dolayısıyla Başkan Atay’a tebrik mesajı gönderdi. Kılıçdaroğlu mesajında, “Efeler Belediyemiz tarafından üçüncü gündüz bakımevi olarak hazırlanan Adnan Menderes Mahallesi Gündüz Bakımevi’nin açılış törenine nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir’ sözlerinden yola çıkarak, onlara eğitim ve sosyal alanda geniş olanaklar sağlayan Efeler Belediyemizi ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ı kutluyor, açılışa katılan Efelerli tüm misafirlerimize sevgiyle selamlarımı iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

“5 YILDIZLI BİR OTEL GİBİ YAPTIK”

Efelerli vatandaşların 3’üncü Gündüz Bakımevi’nin açılışına gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başkan Mehmet Fatih Atay, “Bu gündüz bakımevi, çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerini almaları için bilimsel olarak yapılmış bir gündüz bakımevi.  Çocuklarımız için, geleceğimiz için burayı 5 yıldızlı bir otel gibi yaptık. Çocuklarımız okul öncesi eğitimle bilgiye nasıl ulaşacaklarını burada ilk adım olarak öğrenecekler” dedi.

“GÜNDÜZ BAKIMEVLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Okul öncesi eğitimin önemini vurgulayan ve bu eğitime gerekli önemi veren ülkelerin elde ettikleri sonuçlara dikkati çeken Başkan Atay, “Okul öncesi eğitim o kadar önemli ki bugün dünyada yazılım devi ülkelerden biri olan Hindistan, 10 yıl önce aldığı kararla ülkedeki bütün çocukların okul öncesi eğitimden geçmesini zorunlu kıldı. Bugün bunun meyvelerini topluyorlar. O nedenle burayı çok önemsiyorum” diye konuştu.

“KADINLAR HER ŞEYE LAYIK”

Çocukların 3’üncü Gündüz Bakımevi’nde kardeşliği, dayanışmayı, arkadaşlığı, üretmeyi, paylaşmayı öğreneceklerini söyleyen Efeler Belediye Başkanı Atay, “Burada bir bahçemiz var, fidanlar dikecekler, o fidanların büyüdüğünü görecekler, fidanlar büyüdükçe özgüven kazanacaklar, neler yapabileceklerini kanıtlayacaklar, o özgüvenle de eğitimlerini tamamlayacaklar ve bu ülkeyi yönetecekler. Bu yapılanlar, geleceğimiz için, çocuklarımız için, hepimiz için. Kadınların da çocuklarını buraya bırakarak rahatça, özgürce bir yaşam sürmelerini sağlamak için bu çalışmaları yapıyoruz. Hanımevleri, gündüz bakımevleri, kitap kafeler açıyoruz. Sevgili hanımlar hepsi sizin için, siz her şeye layıksınız” diyerek konuşmasını noktaladı.

“BAŞKAN ATAY KORONAVİRÜSE RAĞMEN HIZ KESMİYOR”

Açılışta konuşma yapan Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sedat Uygun, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın tüm dünyayı etkileyen koronavirüs sürecine rağmen ilçede hız kesmeden insana dokunan projelere imza attığını söyledi. Uygun, “3’üncü Gündüz Bakımevi’ni Adnan Menderes Mahallesi’ne yaparak Efeler’imize kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’a ve tüm ekibine şahsım ve mahalle sakinleri adına teşekkür ediyor, programındaki çalışmaları sürdürürken sağlık ve başarılar temenni ediyorum. Gündüz bakımevimiz mahallemize ve tüm insanlığa hayırlı olsun” diye konuştu.

Kesilen kurdeleyle 3’üncü Gündüz Bakımevi hizmete açıldı. Başkan Atay, törene katılanlarla birlikte yeni gündüz bakımevini gezdi, incelemelerde bulundu.

Sepetim