0.542. 537 86 70

Bakan Eroğlu’ndan, Çerçioğlu’na mesaj…

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'na, “Söz verdiğin Didim Beşparmak ve Söke Sarıçay Barajları’nı yapmayacaksan bize ‘Biz yapamayacağız, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Bakanımızdan rica ediyoruz hükümet yapsın’ desin, biz yapalım..” şeklindeki mesajına Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan jet hızı ile yanıt geldi: “Barajların yapımı ile ilgili bakanlığınıza bağlı DSİ ile yaptığımız protokol masanızda sizin imzanızı bekliyor..”

2018-03-16

ÇERÇİOĞLU’NDEN AYDIN ŞİVESİ İLE YANIT:

“İMZALAYIVERİN GARİ BARAJLAR YAPILIRVERSİN..”

AK PARTİLI BAKAN VEYSEL EROĞLU, CHP'Lİ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NA "BARAJLARI YAPAMIYORSAN RİCA ET BİZ YAPALIM..." DİYE ÇAĞRIDA BULUNDU... CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AYDIN ŞİVESİ İLE JET CEVAP VERDİ: "BAKANLIĞINIZA BAĞLI DSİ İLE YAPTIĞIMIZ PROTOKOL MASANIZDA İMZANIZI BEKLİYOR, BENİM RİCAMDAN ÇOK AYDIN HALKININ İHTİYACI VE TALEBİ DAHA ÖNEMLİ... İMZALAYIVERİN DE GARİ BARAJLAR YAPILIVERSİN..."

Efeler ilçesinde "Okullar Hayat Bulsun" Projesi kapsamında yapılacak olan Fidan Dikim merasimi ve Kuyucak ilçesindeki DSİ Toplu Temel atma ile Orman Mahallelerine kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım törenlerine katılmak için Aydın'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ziraret ettiği AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Bakan Eroğlu basın mensuplarına AK Parti'nin iktidara geldiği günden bugüne kadar Hükümet olarak Aydın'a 19 Milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı.

AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Milletvekili Mehmet Erdem, İl Başkanı Ömer Özmen ve Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde'nin de eşlik ettiği basın toplantısında Hükümetin ve Bakanlığının Aydın'a yaptıkları yatırımları tek tek anlatan ve yapılacak yeni yatırımların müjdesini veren Bakan Eroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na mesaj gönderdi.

AK Parti iktidarında bu güne kadar Aydın’a 19 milyar liralık yatırım yapıldığını açıklayan Bakan Eroğlu, Aydın BŞB başkanı Özlem Çerçioğlu’na şöyle seslendi:

“Söz verdiğin Didim Beşparmak ve Söke Sarıçay Barajları’nı yapmayacaksan bize ‘Biz yapamayacağız, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Bakanımızdan rica ediyoruz hükümet yapsın’ desin, biz yapalım..”

“ÇERÇİOĞLU ÖZÜR DİLESİN”

Aydın ve civarındaki 30 yerleşim yerinin su meselesinin çözüldüğünü vurgulayan Eroğlu, eğer bu projeler tamamlanmamış olsaydı Aydın ilinde su krizi yaşanabileceğini hatırlattı. Didim ve Kuşadası’nda su sorunu yaşanabileceğini söyleyen Bakan Eroğlu, bunun sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu savundu.

Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nazilli talep etti, Buharkent’ten İsabeyli’ye kadar olan bölgenin su sorununu hallediyoruz. Kuşadası-Söke içme suyu ve Didim-Akbük içme suyu projeleri var. Bu projeler için Beşparmak barajı hazırdır. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı, seçimlerden önce hava atmak için, ‘DSİ de kim oluyormuş. Biz bunları yapacağız’ dedi. Biz, o yapıncaya kadar bekliyoruz. Ama bu bölgeler susuz kalırsa, bunun mesulü tamamen büyükşehir belediyesidir. Biz parasını gönderiyoruz. İşi zaten o. Biz bütün şehirlere eşit bir şekilde para gönderiyoruz. Ama yapamayacaksa, sizin huzurunuzda, ‘Orman ve Su İşleri Bakanı’ndan özür dilerim’ der, ben bunu bekliyorum. Biz o zaman yaparız.”

ÇERÇİOĞLU’NDAN JET YANIT..

Bakan Eroğlu’nun açıklaması üzerine Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan jet yanıt geldi. Çerçioğlu Bakan Eroğlu’nun çağrısına şöyle cevap verdi:

“Barajların yapımı ile ilgili bakanlığınıza bağlı DSİ ile yaptığımız protokol masanızda sizin imzanızı bekliyor..”

Bakan Eroğlu'nun "Yapamıyorsanız, rica edin biz yapalım" şeklindeki açıklamasını www.aydinsafak.com'a değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu şöyle dedi:

"Daha öncede bu konuda yaptığımız açıklamada belirttiğimiz gibi Sayın Bakanımıza bağlı DSİ ile Barajların yapımı ve bize devri ile ilgili yaptığımız protokol ortada ve uzun zamandır Sayın Bakanımızın masasında imza bekliyor. Eğer imzalarsa zaman kaybetmeden barajların inşasına başlanarak Aydınlılara bir an önce hizmet vermeye başlayacak... Devlette devamlılık esastır... Ortada bir protokol var... Aydın Büyükşehir veya Merkezi Hükümet mi yaptı tartışmasından çok bu barajların Aydın'a kazandırılması önemlidir... Bizim ricamızdan daha önemli olan Aydın kentinin bu barajlarıa ihtiyacı ve talebidir..”

Çerçioğlu kurumlar arası yapılan yazışmayı da açıklamasına ekledi..

HABER: HASAN KADİFE

Sepetim