0.542. 537 86 70

Bakan Eroğlu Kuyucak’ta…

BAKAN EROĞLU: "AYDIN'A YİNE HEYBEM DOLU GELDİM... 2 MİLYAR LİRALIK, 22 PROJE İLE 163 MÜJDE VERİYORUM AYDIN'A.. AYDIN'I KENDİ MEMLEKETİM OLARAK GÖRÜYORUM..."

2018-03-16

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kuyucak’ta 108 milyon lira tutarındaki 2 tesisin temelini attı. Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Nazilli ve Çevresi Yerleşim Yerleri İçme Suyu İsale Hattı ile Nazilli ve Çevresi Yerleşim Yerleri İçme Suyu Arıtma tesislerinin temeli atıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu törende yaptığı konuşmasına, Aydınlılara ve alanda bulunan vatandaşlara dua ederek başladı. Alandaki kalabalığa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamını da ileten Eroğlu, erozyonla mücadele ve gelir getirici orman kurulması için Aydın’ı pilot il seçtiklerini belirterek, yapılacak çalışmalar konusunda Aydınlılara müjdeler verdi.
Bakan Eroğlu, içinde bulunulan haftanın Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası olduğunu belirterek, “Bugün kahraman ordumuz Afrin’de, bu milletin evlatları, atalarına layık bir şekilde destan yazıyoruz. Muzafferiyet diliyorum. Onlar birer kahraman. Şehitlerimiz var Allah gani gani rahmet eylesin. Şehitler ölmez. İstanbul’un fethinin 600. yılını kutladığımızda bu gençler şanlı bayrağımızı daha yükseklere dikecek. Biz yükselişteyiz bizim önümüzü kesmek isteyenler inişte. Şanlı bayrağımız ilelebet dalgalansın” diye konuştu.
Kuyucak’a yapılmasını istediği 2. baraj olduğunu ancak vatandaşların talebi üzerine bu projeyi başlattıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, “Buraya geldiğimizde vatandaşlarımız ‘bizim su sıkıntımız var, nasıl İkizdere barajını yaparak Aydın ve çevresine su verdin. Bizim buraya da su ver’ dediler. Neden olmasın dedik. Dandalaz Barajını yaptık. Sulama amaçlı idi. İçme suyu için ne yapmamız lazımdı. Suyun bir kısmını buraya vermemiz gerekiyordu. Gönlüm buna razı olmadı. Barajı yükselttik. Şimdi barajdan aldığımız suyu Buharkent’ten İsabeyli’ye kadar 95 kilometre bugün temelini attığımız tesis ile su vereceğiz. Artık 2050 yılına kadar bu bölgede su sıkıntısı olmayacak. Su gibi aziz olun. Hayırlı olsun” dedi.
Kendisini bu bölgenin bir evladı gibi gördüğünü ve sürekli Aydın’a geldiğini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, “Bir Bakan gelirken eli boş gelmez. Heybem dolu geldim. İncir getirecek değilim ama bugün buraya 101 milyonluk 22 müjde ile geldim. Nazilli’de verdiğim müjde ile birlikte 163 milyonluk müjde verdim. Toplam 2 milyarın üzerinde tutarı olan 141 projenin 106 tanesini bitirdik. Bu eser de 31 Aralık 2019’da bitecek Allah’ın izniyle. Tabi ben burada ne kadar baraj yaptık anlatacak değilim. Şu ana kadar 16 havuz ve gölet yaptık. 426 bin dekar araziyi sulamaya açtık 469 milyar lira geliri var. Ormanlık alanda mesire alanları kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

AYDIN PİLOT İL

Erozyonla mücadele ve gelir getirici ormanlar konusunda Aydın’ı pilot il ilan ettiklerini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, “Aydın’da dağların dik olması nedeniyle erozyon söz konusu. Aydın’ı pilot ile seçerek çalışma yaptık. Şu 2 müjdeyi veriyorum. Birincisi sizin yamaçta toprağınız varsa biz oranın teraslamasını ücretsiz yapacağız. İkincisi araziniz var ekip dikemiyorsunuz yüzde 65’ini bize hibe edin istediğiniz şekilde biz ağaçlandıralım. 10 bin lira harcıyorsak 6 bin 500 lirası devlet babadan. 3.’sü devletin ormanlık arazisinde sizlere gelir getirici ağaçlar dikeceğiz. 3 yıl bakımı, masrafları devlete, geliri 49 yıl sizlere ait olmak üzere teslim edeceğiz” diyerek, “İnsanın babası bunu yapmaz ama devlet baba yapar. Kıyak yok iltimas yok. Herkese eşit ve adil olarak dağıtacağız. Kura ile taksim ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“CUMHURİYET TARİHİNİN 13 KATI YATIRIM YAPTIK..”
Bakanlık olarak yatırımlardan da söz eden Eroğlu, “Yatırımlar devam ediyor. Devletimiz geçen yola kadar buraya 19 katrilyon yatırım yaptı. Bunun içinde Orman Su İşlerine bağlı 4 tane yatırımcı genel müdürlük var. Benim bakanlığıma ait rakam 4 milyar 900 bin TL, yaklaşık 5 milyara TL Orman Su İşleri Bakanlığı Aydın’a yatırım yaptı. DSİ 1954 yılında kuruldu. Kuruluşundan bu yana yapılanın tam 13 katını biz 14 yılda yaptık. Aydın’da milat olacak bir çalışmaya imza attık. Gelirken Orman Genel Müdürüme talimat verdim. Her işletme müdürü 2 köyde veya mahallede gelir getirici orman köylerine bir orman kuracaksınız. 2.’si çölleşme erozyonla mücadele konusunda çalışma yap. Teraslama orman işletmeye ait. Proje çalışmalarını da sen yapacaksın. Torunlarımıza çiçek gibi Aydın bırakacağız. Şimdiden tedbir alacağız. Artık Aydın’ın hem dağlarından hem de ovasından bal akacak” dedi.
Konuşmaların ardından tesislerin temeli atıldı. Bakan Eroğlu’na program sonunda ‘Gençlik Sepeti’ hediye edildi. Eroğlu protokol üyeleri ile birlikte orman köylülerine gelir getirici alanları sahiplendiren belgelerin dağıtımını yaptı.
Bakan Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan içme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi ile Nazilli, Kuyucak ve Buharkent ilçeleri ile bu ilçelere bağlı 10 adet yerleşim yerinde yaşayan 232 bin 900 kişiye yıllık 10 milyon 730 bin metreküp içme suyu temin edilecek. Böylece söz konusu yerleşim yerlerinin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı güvence altına alınacak.
Programa; Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kaya Yıldız, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kuyucak Kaymakamı Selami Işık, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Jandarma Alay Komutanı Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SEÇİMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI..

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kuyucak'ta 2019 seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Yarından itibaren seçimler için büyük bir seferberlik başlıyor. Aydın'da başarısız isek bunun kabahati bizde" dedi.  

Cuma namazı öncesi gazetecilere açıklama yapan Bakan Eroğlu 2019 seçimleri için yarından itibaren büyük bir seferberlik başladığını söyledi. Eroğlu, Aydın'da AK Partili Belediyelerin az olmasının sebebi olarak kendilerini gösterdi. Hatayı kendilerinde bulan Eroğlu, öz eleştiri yaparak "Çok dinamik bir il başkanımız var. Bunun kabahati vatandaşta değil. Bunun kabahati başta ben olmak üzere hepimizde. Yapılan çalışmaları anlatacağız. Herkesi kucaklayacağız. AK Parti, bu milletin çimentosudur" dedi.

AK PARTİ'NİN YATIRIM VE HİZMETLERİNİ MHP'Lİ BAŞKAN ANLATTTI…
Adı Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen Nazilli'nin MHP'li Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı Kuyucak ilçesindeki DSİ yatırım ve hizmetlerinin toplu açılış töreninde AK Parti Hükümetinin ilçesine yaptığı yatırım ve hizmetleri tören alanında bulunan Gazetecilere anlattı...!

FOTOĞRAF: HASAN KADİFE

 

Sepetim