0.542. 537 86 70

Bahçeli’ye “Andımız” desteği!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin “Andımız” kararı ile yapmış olduğu sert açıklamalarının ardından, parti genel merkezine dev “Andımız” pankartını asmasıyla birlikte MHP’li belediyelerden de destek gecikmedi. Türkiye’de ilk defa Isparta belediye binasına başkanın talimatıyla “Andımız” pankartının asılmasının ardından bu kez de Nazilli’nin MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık, üzerinde Atatürk posterinin bulunduğu dev pankartı kendi ellerliye belediye binasına astı.

2018-10-27

Danıştay’ın, Andımız kararının ardından harekete geçen MHP’li yöneticiler, Genel başkan Devlet Bahçeli’nin bu konudaki sert açıklamalarıyla birlikte belediye binalarına Andımız pankartı asmaya başladı. Nazilli’nin MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık iki Türk bayrağı ile birlikte üzerinde Atatürk portresinin bulunduğu dev andımız pankartını en net görülecek yer olan belediye hizmet binasına astı.

“TÜRKİYE VE GENEL BAŞKANIMIZ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Nazilli Ülkü ocakları başkanı Şükrü Irgat ile birlikte 4 katlı belediye binasının sosyal kompleksi olan kültür merkezinin balkonuna çıkan Başkan Alıcık, andımız pankartını asmasının ardından yaptığı açıklamada önce Türkiye ve daha sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendileri için Kırmızı çizgilerinden biri olduğunu belirterek, “Bizim için de olmazlarımızdan biri Türkiye ve Genel Başkanımız Sayın Bahçelidir”dedi.

“ANDIMIZ TÜRKLÜĞÜN İNKAR EDİLEMEZ DURUŞU VE DİLE GETİRİLİŞİDİR..”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Andımız konusundaki tavrı ve tutumunun çok net olduğuna dikkat çeken Alıcık, “Bizler de öğrencilik yıllarımızda, özünü çocuklarımıza hatırlatan öğreten Andımız ile büyüdük. Andımız etnik bir ifade değil Türklüğün inkar edilemez duruşu ve dile getirilişidir. Türküm demek ayıp mıdır? Genel başkanımız da ilk baştan beri bu konudaki tavrını ve tutumunu çok net bir şekilde göstermiştir. 2013 yılında alınan bu yanlış kararı Danıştay 8. Dairesi oy çokluğu ile iptal etmiştir. Yargı süreci tamamlanmamış olsa da, okullarımızda Andımızın okutulması artık mümkün hale gelmiştir. Bu nedenle Andımızdan kimsenin rahatsız olmaya hakkı yoktur. Sonuç itibariyle Sayın Genel Başkanımız bu konuda tepkisini göstererek, Andımızı sahiplenmiştir. Biz de Sayın Genel Başkanımızın bize öğrettiği doğrultuda şunu söylüyoruz; ‘Tarihte Türk’tük, İstikbal’de de Türk olacağız bu nedenle de diyoruz ki Ne mutlu Türküm diyene..”

Belediye başkanı Alıcık’ın balkonda olduğunu gören ve belediye meydanında toplanan vatandaşlar da Andımız pankartını  asan başkana alkışlarla destek verdi.

NazilliPost - Murat Gürkan


Sepetim