0.542. 537 86 70

Bahçeli destiği kesti.. Soylu kabineden gidici..

Kabine revizyonunda ilk gideceklerin arasında yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun büyük hatası ortaya çıktı. Bahçeli, AKP ve MHP'nin potansiyel lideri olarak görülen Soylu'dan desteğini çekti.

2022-02-14

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet Bakanlığı'nda yaptığı değişikliğin ardından kabinede yeni değişikliklerin sinyalini vermişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismi, Erdoğan'ın sinyal vermesinin ardından kabinede ilk gideceklerin arasında yer almaya başladı.

Ankara siyasi kulislerindeki bazı söylentilere göre Cumhurbaşkanı yardımcılığına getirileceği konuşulan Soylu için yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. 

Bir dönem Bahçeli’den sonra MHP, Erdoğan’dan sonra AKP Genel Başkanlığı için adı ortalıkta dolaşan Süleyman Soylu'nun neden üstünün çizildiğine ilişkin, Gazete Duvar Yazarı Sedat Bozkurt'tan dikkat çeken iddia geldi. Bozkurt, "Soylu, gözü sürekli olarak değiştirilmeyi bekleyen futbolcu gibi teknik direktörde, Erdoğan’da" dedi.

Sedat Bozkurt, Süleyman Soylu'nun en büyük hatasını şu şekilde aktardı:

"Bir dönem Bahçeli’den sonra MHP, Erdoğan’dan sonra AKP Genel Başkanlığı için adı ortalıkta dolaşan Süleyman Soylu’yu da değerlendirmek lazım bu denklem içerisinde. Güvenlik bürokrasisinde inşa ettiğiniz politik kimliğin, sizi siyasette her yere taşıyacağını düşünmek doğru değildir. Bunu 2’nci kez test ediyoruz. İlki Mehmet Ağar’dı. Milli kahramandı, terörle mücadele uzmanıydı ama siyaseten Erdoğan ihtiyaç duyana kadar gözlerden uzaktaydı.

Sedat Peker’in açıklamaları sonrasında Soylu, gözü sürekli olarak değiştirilmeyi bekleyen futbolcu gibi teknik direktörde, Erdoğan’da. Soylu’nun karşısında parti içinde çok güçlü bir direnç var.

Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş. Devleti de buna ekleyelim Hulisi Akar, Hakan Fidan. Bakanlık koltuğunun sigortası gibi gözüken Devlet Bahçeli’nin Soylu’ya desteğinin sonsuz ve sınırsız olmadığı da biliniyor. MHP ve AKP Ankara il başkanlarının Soylu’ya her iki partinin de potansiyel lideri gibi bakmalarının, MHP ve AKP’de yarattığı sıkıntı bir tür işaret fişeği aslında. Burada Hulusi Akar’ın kredisinin Bahçeli’de Soylu’dan çok fazla olduğunu da bilelim.

MHP’de kendisine bir gelecek planlamak belki de Soylu’nun en büyük hatasıydı. Çünkü o koltuk, genel başkanlık yani, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğluna bile verilmemişti."

Sepetim