0.542. 537 86 70

Babacan'dan bomba iddia..

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, uluslararası yatırımcıların ekonomik programlarını yeni gelecek hükümete göre hazırlamaya başladıklarını öne sürdü...

2022-05-23

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Gaziantep mitinginin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Babacan, uluslararası yatırımcıların ekonomik programlarını yeni gelecek hükümete göre hazırlamaya başladığını söyledi.

Babacan şöyle dedi:

“Kaldı ki son dönemlerde bizim artan bir tempoyla, zaten partimiz kuruldu kurulalı hep devam ediyor ama uluslararası yatırımcılarla çok yoğun bir görüşme trafiği var bizim. Daha son 1 ay içinde toplantı bir toplantı yaptık, 100’den fazla fon yöneticisi katıldı. Dünyanın en büyük fonları bunlar. Yani 100 taneyi toplayın, korkunç bir rakam ediyor yönettikleri para açısından. Dünyanın en büyük bankası, dünyanın en büyük fonu münferiden geldi gitti son 1 ay içerisinde. Dünyanın en büyük bankanın risk yönetiminin başındaki kişi çıktı geldi, neler neler soruyorlar, her şeyi didik didik ediyorlar. Ağırlıklı olarak soruları artık mesela geçen seneyle bu senenin farkı, yeni yönetimin ekonomi politikasını soruyorlar artık. Mevcut yönetim artık bitiyor, bunu görüyorlar. Dolayısıyla bütün yatırım planlamalarını, Türkiye’de yapılacak iş planlamalarını artık yeni kurulacak hükümetle ilgili sorular sorup, öyle belirlemeye çalışıyorlar. Ben bunu 2001’de yaşamıştım, 2002 seçimlerinde hatta. Yani o dönem üçlü koalisyon kriz derken, bizim yaptığımız temaslarda o zaman AK Parti belli ki iktidara yürüyordu. Ve bizim ekonomi politikamızı herkes çok soruyordu o zaman. Hatırlarsanız, ben o zaman ben İstanbul’da, Boston’da, Newyork’ta Londra’da roadshowlar yaptım, finans evleriyle buluştum. Dedim ki bizim partimizin resmi politikası budur, eğer seçilirsek yapacaklarımız budur. Ve onlar çok etkili oldu. Dolayısıyla bir seçildiğimiz ve işe başladığımız zamanda da böyle sıfırdan başlamadık, bayağı belli bir irtifadan hemen uygulamaya başladık hazırlıklarımızı. Şu anda aynı ortamı ben aynı ortamı seziyorum. Yani gelip gidenlerden, aynı o 2002 seçimlerine doğru giderkenki ortamı bu yatırımcılardan aynen seziyorum. Hatta ben yetişemediğim zaman bizim İbrahim Çanakçı görüşüyor. Geçen en son pazartesi, o da en büyük ikinci fonu dünyanın. Bizim tam başkanlık kurulu toplantısında, ben başkanlık yapıyorum, bari sen konuş dedim ve konuştular. Dolayısıyla artık uluslararası yatırımcılar projektörleri bir sonraki hükümetin ekonomi politikasına çevirmiş durumda. O noktada biz eğer seçimden sonra nasıl bir ekonomi politikası uygulanacağı konusunda yeterli güveni oluşturamazsak, o zaman yazık olur.”

Sepetim