0.542. 537 86 70

Aysan’a, “kumpas” tutmadı…

Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın’a “Hakaret” ettiği suç isnadı ile Bozdoğan Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında 11 ay 20 gün hapis cezası verilen Haldun Haşmet Aysan, yerel mahkemenin verdiği mahkumiyet kararının iptali için İzmir Bölge İstinaf Mahkemesi’ne yaptığı itirazına “BERAAT” kararı çıktı.

2018-05-09

Bozdoğan Asliye ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı yasaya ve hukuka aykırı bulan İzmir Bölge İstinaf Mahkemesi Haldun Haşmet Aysan’a yerel mahkemece verilen 11 ay 20 hapis cezasını kaldırarak “BERAAT” verilmesini karara bağladı. Karar yerel mahkemede “BERAAT” şeklinde düzeltilmesi mahkemesine gönderildi.

İstinaf Mahkemesi’nde yapılan yargılamada yerel mahkeme hakiminin yanılgı ile bu kararı verdiği ve kararın hukuka ve yasaya aykırı bir karar olduğu vurgulandı. Ayrıca kamu görevlisi olan bir belediye başkanına “Başkan müsvettesi.. Tuvalet bile temizletmem.. Üç koyunu güdemez..” gibi ifadelerin hakaret suçu oluşturmayacağına karar veren İzmir Bölge İstinaf Mahkemesi Bozdoğan Asliye Ceza Mahkemesi’nin 04/05/2017, 2016/417 Esas, 2017/186 karar sayılı hükmünün tamamen kaldırılarak yerine “BERAAT” kararı verilmesini kesin karara bağladı.

Öte yandan Haldun Haşmet Aysan hakkında iddianame düzenleyen iki Cumhuriyet Savcısı ve mahkumiyet kararı veren bir hakim FETÖ Terör Örgütü Üyesi oldukları için meslekten ihraç edilmişti.

İŞTE İSNİNAF MAHKEMESİ'NİN KARARI:

Sepetim