0.542. 537 86 70

AYESOB seçimin kaderi…

AYESOB seçiminin kaderini Aydın’daki Şoförler ve Otomobilciler Odaları belirleyecek…

2018-05-05

Aydın Esnaf Odaları Birliği’nin seçimli genel kurulu 6 Mayıs 2018 Pazar günü yapılacak…

Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkçü ile Aydın Berberler Odası Başkanı Selahattin Çetindoğan’ın aday olduğu seçimin kaderini ise Aydın’daki Şoförler ve Otomobilciler Odaları belirleyecek…

2014 yılı Mayıs ayında AYESOB Başkanı seçilen ancak geçen 4 yıllık süre içinde esnafın sorunları ile ilgilenmeyen Selahittin Çetindoğan’ın traşı da yarınki kongrede oy kullanacak delegeler tarafından yapılacak.

Hafızaları tazelemek gerekirse;

AYESOB’un başkanlık koltuğuna oturan Aydın Berberler Odası’nın da Başkanı Seyyar Berber Selahittin Çetindoğan 4 yıllık görev süresi içinde yan gelip yattı. Başta kendi odasına bağlı esnafların sorunları olmak üzere diğer esnaf kesiminin sorunlarına çözüm üretmek için deyim yerinde ise kılını bile kıpırdatmadı.

2014 yılında Aydın’ın Büyükşehir olması ile Seyyar Berber Selahattin Çetindoğan’ın AYESOB Başkanı seçilmesi aynı tarihlere rastladı. Aydın ili Büyükşehir Belediyesi’ne dönüştükten sonra esnafın sorunları çığ gibi büyüdü.

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun esnaf üzerindeki baskısı her geçen gün dozunu arttırırken esnafların sorunlarını dile getirmede ve çözümü aşamasında esnafın başı olan Selahittin Çetindoğan “Görmedim, duymadım, bilmiyorum” mantığı ile hareket ederek “Üç maymunları” oynadı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin esnaf üzerindeki baskıcı tutumu karşısında hem yetersiz, hem de duyarsız kalan Selahittin Çetindoğan müdürü ve yönetimi ile Halk Ekmek Fabrikaları ve Büfeleri kurulurken fırıncı esnafının, Ege-Et Satış Ofisleri açılırken kasap esnafının, sarı civcivlerin bedava yolcu taşıdığı günlerde şoför esnafının yanında olmadı, onların dertlerini dert edinip sorunların çözümü noktasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na karşı tepki gösterip isyan bayrağını açamadı.

Ne yaptı biliyor musunuz?

“Aydın Büyükşehir Belediyesi bize büyük kolaylıklar sağlıyor ve destek oluyor. Her zaman yanımızda olan ve hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşarak teşekkür etti…

Aydın Büyükşehir Belediyesi’in üzerinde baskı uyguladığı en büyük esnaf kesimi ise Şoför esnafı oldu.

TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi Nazilli Şoförler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan Aydın BŞB ve O’nun başkanına isyan bayrağını açarken Berber Selahittin olan biteni uzaktan seyretti. Şoför esnafının hakkını-hukukunu koruyacak hiçbir açıklama yapmadı, şoför esnafının yanında yer almadı.

Nazilli Şoförler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafı üzerinde uyguladığı baskıcı tutumu yargıya taşırken Selahittin Çetindoğan kılını kıpırtmadı, yumdu gözünü, tıkadı kulaklarını… Seyfi Çalışkan, “Aydın Büyükşehir Belediyesi yanlış uygulamaları ile esnafımızı mağdur etmektedir” derken Selahattin Çetindoğan kendisine iletilen sorunların çözümü için hiçbir girişimde bulunmadı. Seyfi Çalışkan Aydın BŞB’nin Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu “Esnaf düşmanı” sözleriyle eleştirirken Selahittin Çetindoğan gitti Çerçioğlu’na teşekkür etti…

Seyfi Çalışkan o günlerde (12 Temmuz 2015) (http://www.aydinsafak.com/soforler-aydin-bsb-ye-dava-acti-h2449.htm) AYESOB’a ilettiği sorunlar karşısında duyarsız kalan Selahittin Çetindoğan ve müdürünü de “Dün fırıncı ve kasabın, bu gün şoför esnafının yanında yer almayıp çözüm üretmeyen Aydın Esnaf Odaları Birliği yarınlarda da bir başka esnaf odasının derdine derman olacak yapıda değildir” sözleriyle eleştirerek tepkisini gösterdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi “Sosyal Belediyecilik” adı altında çaycılık, lokantacılık, kasaplık, şoförlüğe soyunurken Aydın Esnaf Birliği Başkanı, Müdürü ve Yönetimi yanlış uygulamalara tepki göstereceği yerde, Özlem hanıma alkış tuttu.

Aydın’daki şoför esnafı sarı-civcilerin bedava yolcu taşımasını ve belirlenen sürenin uzatılmasını unutmadı. Sarı civcivler bedava yolcu taşıma uygulaması o günlerde şoför esnafını neredeyse bitirme noktasına geldi.

Bu durum karşısında ise, Aydın Esnaf Odaları Birliği Yönetimi sessiz ve tepkisiz kaldı. Şoför esnafı can çekiştirirken Birlik Yönetimi hiçbir tepki ortaya koyamadı, şoför esnafını çaresiz bıraktı. Birliğin Başkanı, yönetimi ve müdürü Aydın’daki Şoförler Odalarını toplayıp “Derdiniz nedir?” diye sormayı bile akıllarına getirmedi.

Daha fazla uzatmadan,

Nazilli Şoförler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan Aydın Esnaf Odaları Birliği’nin yapması gereken görevi yaparak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış uygulamalarını yargıya taşıdı ve açtığı davayı da kazandı.

4 yıl çabucak bitti, seçim günü geldi çattı…

Yarın seçim var.. (6 Mayıs 2018..)

Yarın yapılacak genel kurulda Aydın Esnaf Odaları kendilerini 4 yıl yönetecek yeni başkanını ve yönetimini belirleyecek. Bir yanda “değişim, yenilik ve gelişim” diyen Muhammet Ali Künkçü diğer yanda 4 yıl boyunca esnafın hiçbir sorununa çözüm üretemeyen, “üç maymunları” oynayan seyyar berber Selahittin Çetindoğan başkanlık için yarışacak…

Seçimin kaderini ise Aydın’daki Şoförler Odaları’nın duruşu ve tavrı belirleyecek…

Seçimin sonucu şimdiden tüm esnaf camiamıza hayırlı olsun…

* * *

NOT: Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AYESOB), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla operasyon bölgesindeki askerlere 7 bin adet termal çamaşır satın alarak gönderdi. Buradan da pis kokular çıkıyor. Çamaşırların gerçek piyasa değeri nedir, kaç liralık fatura kestirilmiştir?

Oy kullanacak delgeler bu konuyuda araştırıp bilgi edinerek sandığa gitmelidir.

Sepetim