0.542. 537 86 70

Aydınspor 1923’ün mobilyaları nerede?

Usta Gazeteci Atilla Dağıstanlı, Aydın Kamioyunun unuttuğu önemli bir konuyu yeniden gündeme taşıdı. Dağıstanlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Aydınspor 1923 kulübü başkanlığı yapan Süha Bayırlı’nın kulüp adına fatura edilen mobilyaları kendi evine götürdüğünü yeniden hatırlatarak “Aydınspor 1923’ün mobilyaları nerede Süha Bayırlı” sorusunu sordu.

2020-02-05

İşte Atilla Dağıstanlı’nın “Aydınspor 1923’ün mobilyaları nerede?” başlıklı o yazısı…

Gazeteci, spor muhabiri Kamil Kazankaya 2017 yılı 01 Aralık tarihinde, Aydın’da spor kamuoyunu çok yakından ilgilendiren, hatta futbol ile ilgilensin ya da ilgilenmesin sporun namusu adına Aydın’da yaşayan herkesin sahip çıkıp, yakından ısrarlı bir şekilde izlemesi gereken, bunu yaparken de sorumlulardan hesap sormasının vatan borcu kadar kutsal olduğu bir olayı haber yapmış.

Haberin içeriği o dönem AYDINSPOR 1923 BAŞKANI olan SÜHA BAYIRLI’nın evine aldığı 13.500 TL tutarındaki mobilyaların bedelinin kulüp kasasından ödendiği iddiası…

Kamil, haber yapmış; ama haberin arkasını Kamil dahil Aydın basını ve spor kamuoyu gerektiği kadar sahiplenmemiş. Oysa Aydın basının ve taraftarın bu olayı sürekli izlemesi gerekirdi.

Bu olayın sahipsiz kalmasının verdiği bir mesaj var.

Ya insanlar artık hiçbir şeyi umursamıyor, ya da ses çıkarsam ne olacak? Bu olayın da üstü nasıl olsa örtülecek gibi düşünüyor olabilirler.

“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” sorumsuzluğunun bedelinin ne denli ağır olduğunu yaşamak, aklı başa getirir; ama iş işten geçmiş olur.

Kamil Kazankaya’nın haberine göre o dönem Aydınspor Başkanı olan Süha Bayırlı, evine aldığı, mobilyaların faturasının bedeli olan 13.500 bin lirayı Aydınspor 1923’e fatura ettirerek kulüp kasasından ödetmiş.

Kamil Kazankaya, çalıştığı SES Gazetesi’nde mesleki açıdan çok önemli bir haber yaparak bir skandalı ortaya çıkarmış; ama ne yazık ki bu haber spor kamuoyunda gerekli ilgiyi görmemiş ve bu ilgisizlik yüzünden olayın üstü örtülmüş.

Süha Bayırlı’nın Aydınspor başkanıyken Evim Park mağazasından Aydınspor 1923 Kulübü adına fatura edilerek alınan, koltuk takımı, yemek odası takımı, köşe takımı, yatak odası takımı ve 5 adet sehpadan oluşan ev grubu mobilyanın parasal değeri 13.500 bin TL..

Kamil Kazankaya’nın haberinde o dönemki Aydınspor 1923 başkanı Özgür Kızıl, mobilyaların teslim yerinin İzmir’in Göztepe semti 96. sokakta bulunan Süha Bayırlı’ya ait daireye teslim edildiğini, 20 Temmuz 2013 tarihinde Aydınspor 1923 adına bir yetkilinin Başkan Süha Bayırlı adına söz konusu firmaya 13.500 TL ödendiğini belirtmiş.

Aydınspor 1923 adına 2013 yılında alınan ve o dönemki başkan Süha Bayırlı’nın İzmir Göztepe’deki evine gönderilen mobilyaların macerası Kamil Kazankaya tarafından 2017 yılında haber yapıldıktan sonra olayın üzerinden toplam 6 yıl geçmiş.

Gazetecilikte “Haberi Takip” diye mesleki bir kural vardır. Bu kural, haber olan olayların zaman aşımına uğramaması ve nasıl sonuçlandığının kamuoyuna iletilmesi bakımından önemli bir kuraldır.

Aydın’ın spor tarihine geçen bu skandal olayla ilgili olarak Kamil Kazankaya’ya bir sonuç alınıp alınmadığını sorduğumda,  “abi ben yazdım, kimse ilgilenmedi, sahiplenmedi” deyince iş başa düştü ve Aydınspor 1923 başkanlarından Özgür Kızıl’a konu hakkında sorular sordum.

Kızıl, Kamil Kazankaya’ya söylediği her sözün arkasında olduğunu yineledikten sonra, mobilyaların kulübe teslim edilip edilmediğini sordum, “Hayır edilmedi, defalarca söyledim; ama mobilyalar getirilmedi” dedi.

Benim merak ettiğim Kamil Kazankaya’nın yaptığı bu haberin, sadece spor haberi değil aynı zamanda ihbar niteliğinde de olması; çünkü haberin içeriğine göre Aydınspor 1923’ün başkanı Süha Bayırlı hakkında “suç duyurusunda” bulunulmuştur.

Süha Bayırlı’nın başkanlığı dönemindeki yönetim kurulu üyeleri kimlerdir, bilmiyorum ama o yöneticilerin de neden sessiz kalmış olmalarını merak ediyorum.

Aydınspor 1923 kapandığına göre kulübe ait defterler, belgeler herhalde bir yerde korunuyordur.

Peki Aydınspor adına fatura edilen ve kulüp kasasından ödenen; ama başkan Süha Bayırlı’nın İzmir Göztepe’deki evine teslim edildiği iddia edilen 13.500 TL değerindeki koltuk takımı, luksor yemek odası takımı, köşe takımı, yatak odası takımı ve sehpalar, eski başkan Özgür Kızıl’ın kulübe teslim edilmediğini yinelemesine göre şimdi nerede?

Bu sorunun yanıtını vermek önce SÜHA BAYIRLI’YA düşer.

BU KONUDA NE SÖYLEYECEKSİNİZ SÜHA BAYIRLI?

Sepetim