0.542. 537 86 70

Aydın Valisi Aksoy’un dikkatine…

Didim’deki hazine arazileri talanına kim dur diyecek? Didim’de devlet yok mu?

2021-05-17

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Daha önce “Didim’deki hazine arazileri talanına kim dur diyecek?” ve “Didim’de devlet yok mu?” başlığı ile duyurduğumuz haberin üzerinden aylar geçmesine rağmen Aydın Valiliği başta olmak üzere Çevre İl Müdürlüğü, Didim Mal Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Didim Garnizon Komutanlığı ihbar niteliğindeki haberimizi değerlendirmeye almadığı görülen Didim Cumhuriyet Başsavcılığı ile Didim Belediyesi milyonlarca lira değerindeki hazine arazisini işgal edip üzerine konut ve işyeri binaları yapan Naci Şenses hakkında hiçbir yasal işlem yapmayışı “Didim’de devletin olmadığı” gerçeğini hem akıllara getiriyor hem de gözler önüne seriyor.

Bir bölümü Milli Savunma Bakanlığı’na, bir bölümü de Hazine’ye ait arazi üzerine yasaları hiçe sayarak inşaat yapan Naci Şenses’in talanına sessiz kalan yetkililer bir yandan görevlerini suistimal ederken diğer yandan da hazine arazisi üstüne bina yapan kişiyi korudukları gözlerden kaçmıyor.

Milli Savunma Bakanlığı’na ait arazi üzerinde bina inşa edilmesine karşın Devletin malını korumakla görevli Didim Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven’in de Naci Şenses’i koruduğu öne sürülürken, Didim Mal Müdürlüğü’ne kayıtlı hazine arazisini önce işgal eden daha sonra işgal ettiği arazi üzerine konut ve iş yeri binaları yapılmasına göz yumanların yıkılması gereken binalara hiçbir yaptırım uyguladığı iddia ediliyor. Hatta Didim Belediyesi’nin kaçak yapılara yıkım kararı uygulayacağı yerde yasalara aykırı yapılan bu yapılara inşaat ve iskân ruhsatları vermesi ve kestiği 20 bin lira para cezası ile de yasa dışılığı yasal hale getirmeye çalışması manidar bulunuyor.

Didim’de önceden Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile gece yarısı küfürleşen ses kayıtları internete düşen ve adeta birbirine “can düşmanı” gibi olan Naci Şenses’in daha sonra Atabay ile anlaştığı konuşuluyor.

İşgal edilen Milli Savunma Bakanlığı ve Hazine arazisine ilişkin, başta Didim Garnizon Komutanlığı olmak üzere Aydın Valiliği - Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü - Didim Mal Müdürlüğü ve Devletin diğer ilgili kurumlarının yasal işlemleri yapmayışı devlete olan güveni sarsan boyutlara ulaşıyor.

Yapılan araştırmalar aşağıda ada ve pafta numaralarını yayınladığımız hazine arazisinin Didimli iş insanı Naci Şenses tarafından işgal edildiği ve üzerine de havuzlu villa ve iş yeri binası yapıldığını ortaya çıkardı.

Naci Şenses’in işgal ettiği hazine arazisine yaptığı inşaat yasal olmadığı gibi 2018 yılından sonra yapılan inşaatın şaibeli (sahte) evraklar ile imar barışından faydalandırıldığı iddia edilirken gerek Didim Belediyesi’nin gerekse Aydın Çevre İl Müdürlüğü’nün konunun üzerini örtmeye çalıştığı öne sürülüyor.

Kanuna göre 2017 yılı öncesi yapıların imar barışından faydalanamayacağı bilinirken Naci Şenses’in 2018 yılı sonrası hazine arazisi üzerine yaptığı kaçak yapıların Aydın Çevre İl Müdürlüğü’nce imar barışından hangi evraklarla, kimler tarafından ve nasıl faydalandırıldığı ve Didim Belediyesi’nin yasal olmayan yapılara nasıl ruhsat verdiği konularının Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından incelemeye alınarak görevlerini kötüye kullanan amir ve memurlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını kamuoyu adına talep ediyoruz.

Öte yandan Naci Şenses’in 19 Şubat 2019 tarihinde Didim’de yapılan hazine arazileri talanı operasyonunda gözaltına alınanlar arasında ismi bulunuyor.

Ayrıca Naci Şenses’in 2019 - 2020 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı ve Hazine arazisi üzerine yaptığı inşaatlara yapı kayıt belgesi aldığı da iddia edilirken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yalan beyanla kandırdığı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın adını kullanarak devlet kurumları üzerinde baskı kurduğu konuşuluyor. Bu durum Milli Savunma Bakanlığı ve Hazine arazisi üzerine yasa dışı inşaatlar yapan Naci Şenses’i Milletvekili Mustafa Savaş’ın koruduğu yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Milli Savunma Bakanlığı ve Hazine arazisi üzerinde kaçak yapılan inşaatların yapı kayıt belgelerinin iptal edilerek Didim Belediyesi’nce yıkım kararı alınması rağmen neden yıkılmadığı da merak konusu oluyor.

Sepetim