0.542. 537 86 70

Aydın Tarım Müdürlüğü’nde neler oluyor?

Salih Köksal’ın Aydın İl Tarım Müdürlüğü’ne ataması, Vali Ömer Faruk Koçak’ın “Görevi kötüye kullanma” soruşturmasının açılmış olmasına bile bakılmadan apar topar yapıldı. Salih Köksal’ın apar topar bu göreve getirilmesinin altında yatan asıl gerçek Kurum içindeki bazı delillerin yok edilmek istenmesi.

2016-08-14

Aydın’da garip şeyler oluyor.

Tarım İl Müdürlüğü’ne öyle bir atama gerçekleşti ki, gerçekten insan düşünmeden edemiyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen FETÖ operasyonu ile çalkalanan ve bazı yöneticilerinin gözaltına alındığı Aydın Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne mahkeme kararı ile yeniden Salih Köksal getirildi.

İyi de bu göreve getirme yani atama nasıl gerçekleşti?

Atamanın ardındaki siyasi irade kimlerdir?

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın “Görevi kötüye kullanmaktan” hakkında soruşturma açtığı bir kişi nasıl oldu da Tarım’ın başına müdür yapıldı?

Düşündürü değil mi?

Aslında konunun özü:

Aydın İl Tarım Müdürlüğü içindeki FETÖ örgütüne yönelik yapılan çalışmalar.

Salih Köksal’ın apar topar bu göreve getirilmesinin altında yatan asıl gerçek Kurum içindeki bazı delillerin yok edilmek istenmesi.

Biraz geriye gidersek;

Salih Köksal’dan önce Aydın Tarım İl Müdürlüğü görevini yürüten Muhsin Temel’di.

Hatırlarsanız, Muhsin Temel’in müdür olduğu dönemde 15 mi, 16 mı ölmüş inek eti askeriyeye verilmişti. Geliri FETÖ’ye aktarıldığı tespit edilen tonlarca kayıp incirlerin ucu da Muhsin Temel’in dönemine uzanıyor.

Paniklemenin asıl nedeni işte bu…

Devam edelim;

Muhsin Temel şu an Tarım Bakanlığı’nda Bitkisel Üretim Bitki Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. (Veteriner bitkiden ne anlarsa!?)

Salik Köksal’ı, Yalova’dan getirip Aydın Tarım İl Müdürü yapan da Muhsin Temel.

Muhsin Temel, FETÖ’ye yakın bir isim. Salih Köksal da öyle…

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın “Görevi kötüye kullanmaktan” soruşturma açtığı isimlerden biri de Muhsin Temel. Yani hem Salih Köksal hem de Muhsin Temel hakkında aynı dosyada “Görevi kötüye kullanmaktan” soruşturma açılmış. Soruşturmanın açılma nedeni ise parası FETÖ’ye aktarılan kayıp incirler.

Salih Köksal’ın atanmasında da Muhsin Temel’in parmağı var.

Mahkeme kararına istinaden Salih Köksal’ın atamasını yapan Tarım Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci’nin bu konulardan haberi var mı?

Bu atama Fuat Fikret Aktaş’ın izinli olduğu dönemde nasıl yapıldı?

Aktaş, Aydın’da henüz görevi teslim etmemiş ve izinli… Kuruma müdür olduğunda yaptığı ilk iş FETÖ yapılanmasının araştırılması için komisyon kurmasıydı.

Şimdi Fuat Fikret Aktaş’ın alınıp Salih Köksal’ın Tarım Müdürü yapılması düşündürücü değil mi? Aktaş neden geri plana çekildi?

Panik ve korku var da ondan.

Çünkü FETÖ soruşturmasının ucu taaa Ankaralara kadar uzanacak.

Fuat Aktaş Aydın’da Vali talimatı ile kurulan komisyonla kurum içindeki FETÖ yapısının derinlerine inecekti.

Bu nedenle Salih Köksal’ın ataması, Vali Ömer Faruk Koçak’ın “Görevi kötüye kullanma” soruşturmasının açılmış olmasına bile bakılmadan apar topar yapıldı.

Bunun ise bir tek nedeni olabir.

Geçmişe yönelik evrakların yok edilmesi ve delillerin karartılması…

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın milletvekilleri ve Tarım Bakanı’nın dikkatine sunulur.

Sepetim