0.542. 537 86 70

Aydın Savcılarını zan altına sokamazsınız...

Hiç endişeniz olmasın, Aydın Adliyesi’nde soruşturmalar ve yargılama süreçleri İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde savcılarımız tarafından titizlik içinde sürüyor. Savcılar ve hakimler de görevlerini yapıyor..

2020-11-26

Bir zamanlar Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden reklâm desteği sağlayan Denge Tv ve Denge Gazetesi, attığı manşetler ve yaptığı yayınlarla yere göğe sığdıramadığı Özlem Çerçioğlu’nu reklâm destekleri kesilince kendisine hedef seçmeye başladı.

Denge Grubu büyük bir ekonomik çöküntü içinde olmalı ki kime, neye çatacağını şaşırmış durumda. Halk arasında bunun adına, “Eceli gelen köpek cami duvarına pislermiş..” deniyor.

* * *

Denge Grubunun Başkanı Mehmet Aydın son yaptığı açıklamasında sözüm ona Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk iddiaları ile tutuklanmasını değerlendirip “Menemen’deki kanunlar Aydın’dakilerden farklı mı?” diye sorarak Aydın Adliyesi’nin güzide savcılarını zan altında bırakıp “görevlerini yapmadıklarını” ima etmiş..

Öncelikle şunu vurgulayalım; Hiç kuşkunuz olmasın ki Aydın Adliyesi’nin savcıları görevlerini kanun ve yasaların kendilerine tanıdığı çerçeve içinde layıkı ile yapmaktadır.

* * *

Gazeteci Mehmet Aydın aklınca, Menemen Belediyesi’ne yapılan operasyon üzerinden Savcıları zan altına sokarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na karşı kıştırtacak.

Yıllardır bu sayfalarda Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında ortaya çıkan iddiaları sürekli yazdık, yargılandık, ceza bile aldık. Ancak hiçbir zaman Aydın Adliyesi’ndeki Savcı ve Hakimleri zan altında bırakacak eylem ve söylemlerde bulunmadık.

Diyor ki, Mehmet Aydın;

“Aydın'da savcı ve hakimler umarım Menemen'dekiler kadar cesur kararlar verebilir..”

Sen kimsin kardeşim? Kendini ne sanıyorsun da hakim ve savcılarımızın bu tür bir söylemle görev yapmadıklarını ima etmeye çalışıyorsun?

Bu ülkenin İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı yok mu?

* * *

Son günlerde Mehmet Aydın, Mehmet Özışık, Serhan Seyhan gibi bazı gazeteciler Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy gibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tutuklanmasını nedense çok istiyorlar.. Biri kalkıyor Aydın Adliyesi’ndeki savcıları Özlem Çerçioğlu’nun zabıta Müdürlüğüne benzetiyor, bir diğeri Çerçioğlu’nu FETÖ’ye bağlamaya çalışıyor, biri de savcılar üzerinden Özlem Çerçioğlu’nu aklı sıra köşeye sıkıştıracağını sanıyor.

* * *

Hiç endişeniz olmasın, Aydın Adliyesi’nde soruşturmalar ve yargılama süreçleri İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde savcılarımız tarafından titizlik içinde sürüyor. Savcılar ve hakimler de görevlerini yapıyor..

* * *

Biz bunları size yaptıran siyasetçileri de biliyoruz.

Özlem Çerçioğlu’ndan “görüşmek istiyorum” diye randevu isteyen Milletvekili Mustafa Savaş’ın Denge TV’nin satın alınışı ve kuruluşu, hatta kredi sağlamadaki gayretlerini Aydın’da bilmeyen yok.

Siyasi olarak başarılı olamayan AK Parti’nin bazı vekilleri perde gerisinden gazetecileri bir yandan savcılarımızın üstüne, diğer yandan da Özlem Çerçioğlu’nun üzerine salıyorlar..

Kendileri geçmişte FETÖ ile ilintili olanlar, ısrarla Özlem Çerçioğlu’nu FETÖ’ye bağlamaya çalışıyorlar. Bu kumpas tutmaz beyler.. Onlarca kez yazdık, “Hiç kimse Özlem Çerçioğlu için FETÖ’cüdür diyemez” diye.. Kendinizi hiç boşa yormayın buradan size ekmek çıkmaz!..

* * *

Aydın Adliyesi’nde Özlem Çerçioğlu ile davalık olan, yargılanan bir gazeteci olarak sizlere tavsiyem şudur..

Maskelerinizi çıkarın…

Bunca zaman sustuysak meydanın boş kaldığını sanmayın..

Sepetim