0.542. 537 86 70

Aydın Eski Emniyet Müdürü tutuklandı..

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında İzmir’deki evinde gözaltına alınarak Aydın’a getirilen Ahmet Turan Temel soruşturmasının tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

2018-04-25

Aydın Eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, gözaltına alındığı FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre;

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Aydın’daki emniyet yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan Emekli İl Emniyet Müdürü Temel'in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi.

Mahkemede savunmalarını veren Ahmet Temel Turan ile birlikte meslekten ihraç edilen 4 eski polis tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“HAMSİ” OPERASYONUNU YAPMIŞTI..

Hatırlanacağı üzere sorgusunun ardından tutuklanan Aydın Eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Temel Tufan Aydın’da görev yaptığı 2 yıl 4 aylık sürede FETÖ’den tutuklanarak cezaevine konan ve yapılan yarıgalanmasının ardından cezalandırılan dönemin Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Erkem Yiğit ile sıkı işbirliği içinde olduğu biliniyordu.

2012 yılında Aydın Belediyesi’ne yapılan “Hamsi” operasyonunda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tapelerin yok edilerek operasyon kapsamı dışında tutulduğu iddia edilmiş ve bu iddia aylarca kamuoyu gündemini meşgul etmişti. Daha sonra ise Başsavcı Ekrem Yiğit tarafından tapelerin yok edildiği iddiaları ortaya atılmıştı.

2011 ve 2012 yıllarını kapsayan “Hamsi Operasyonu” sonucunda Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıl yargılanan ve 8 Mayıs 2015 tarihinde karara bağlanan duruşmada  Özlem Çerçioğlu’nun iki Başkan Yardımcısı’nın da aralarında bulunduğu 47 sanığa değişik hapis cezaları verilmiş, Başkan Özlem Çerçioğlu’da tapeler yok edilerek bu operasyon dışında tutularak yargılanmasının önü kesildiği iddia edilmişti.

“Hamsi Operasyonu”nun yapıldığı dönemde tapelerin dönemin Aydın İl Emniyet Müdürü olan Ahmet Temel Turan tarafından kayda alındığı, Özlem Çerçioğlu’nun bu operasyonda kapsam dışı tutulmasında FETÖ ile bağının olup olmadığının da araştırıldığı öğrenildi.

Sepetim