0.542. 537 86 70

Aydın Emniyet Müdürü’ne “Kumpas” mı kuruluyor?

Mersin’de Başsavcılığın talimatı ile FETÖ operasyonunu yapan dönemin Mersin Emniyet Müdürü şimdiki Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ kumpasçıların hedefi oldu. Emniyet Müdürü Baştuğ’a Aydın BŞB’ye yakınlığı ile bilinen Aydın 7 Eylül Gazetesi internet haber sitesinden gözdağı verilmeye çalışılıyor.

2017-05-17

YALÇIN YILDIRIM YAZDI...

16 Mayıs 2016 tarihinde Aydın 7 Eylül Gazetesi’nde bir haber yayınlandı. www.patronlarindunyasi.com isimli bir haber sitesi kaynak gösterilerek yayınlanan haberin içeriği başka ama Aydın 7 Eylül Gazesi haberi Haldun Haşmet Aysan’ın resmini vererek kullanmış.

Neden acaba?

Haberin içeriği doğrudan Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ve Özlem Çerçioğlu’nun Danışmanı Erkan Karaarslan’ın da tutuklu yargılandığı davayı etkilemeye yönelik…

Yetmedi…

Mersin’de FETÖ operasyonunu yapan dönemin Mersin Emniyet Müdürü şimdiki Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Terörle Mücadele Şube Müdürü Yaşar Gidiş, İstihbarat Şube Müdürü Ufuk Faruk Solmaz hedef alınarak yapılan bir haber Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın mahkemede verdiği ifadeye dayandırılarak verilmiş?!

Bu haberin veriliş biçimi daha önce Mersin Cumhuriyet Başsavcısı olan Mustafa Yıldırım, Soruşturmayı yürüten Talip Akgedik’e kurulmaya çalışılan kumpasın bir başka versiyonu… İster istemez akıllara Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, operasyonu yürüten emniyet şube müdürleri Yaşar Gidiş ve Ufuk Faruk Solmaz’a “Kumpas” mı kuruluyor sorusunu akla getiriyor.

Bu kumpas haberler daha önce de Aydın’da ve Mersin’de yayın yapan bazı haber sitelerinden de yapıldı. Osmanlı Torunu WebTürk1453 isimli sahte hesaptan da yapıldı.

Kumpasçılar bu defa hızını alamadı Aydın Emniyet Müdürü’nü ve operasyonu yapan emniyet görevlilerini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Haber www.patronlarindunyasi.com sitesinde yayınlanıyor, Aydın BŞB’ye yakınlığı ile bilinen Aydın 7 Eylül Gazetesi internet haber sitesinden de Aydın Emniyet Müdürü’ne gözdağı verilmeye çalışılıyor.

Olay ne zaman bu safhaya geliyor?

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi Aydın’da verdiği ifadenin ardından Haldun Haşmet Aysan’ı bir kez de duruşma salonunda canlı dinlemek istemesinden sonra…

Bir korku var, apaçık belli…

Bu yöntem yabancı değil.

Bu yönötem,

Hesap vermekten korkanların daha önce kurmaya çalıştıkları kumpasların bir adım daha ötesi.. Ve bardağı taşıran son damla.

Haberde Haldun Haşmet Aysan’ın söylemediği şeyler ifade vermiş gibi yansıtılıyor.

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’un da Mersinli gazeteciler Mustafa Göktaş ve Abdulvahap Şehitoğlu isimli kişiler ile birlikte hareket ederek kumpas kurduklarından söz ediliyor. İstihbarat Şube Müdürü Ufuk Faruk Solmaz ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yaşar Gidiş’in İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile birlikte hayali olaylar üzerine kumpas kurdukları yazılıyor. Yetmiyor, Türk polisini ve emniyetini aşağılayıcı, itibarsızlaştırmaya yönelik ifadelere yer veriliyor. Hatta operasyonun FETÖ terör örgütüne yönelik değil, FETÖ davalarını sulandırmak, para sızdırmak ve şahsi husumetler dolayısı ile yapıldığı ileri sürülüyor.

Bu ifadeler de, henüz mahkeme tutanakları yazılmadan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ifadesi imiş gibi yansıtılıyor.

Davaya Mersin’den müdahil olan ve Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde SEGBİS yolu ile dinlenen Haldun Haşmet Aysan’ın söylemediği sözler yaşanmış olaylar şeklinde habere konu ediliyor. Haldun Haşmet Aysan’ı Mersin’e emniyetin getirdiği belirtiliyor. Hızını alamayan kumpasçılar soruşturmayı yürüten Başsavcı ve Savcıyı FETÖ’cü olmakla suçluyor. Hatta tutuklanmaları dahil her türlü tedbirin alınması istenerek Mersin 7. Ağır ceza Mahkemesi'nde devam eden FETÖ/PDY davası etkilenmeye çalışılıyor..

Habere yorum da katan kumpasçılar mahkemeyi etkileyecek ifadeleri yayınlamaktan da çekinmiyorlar.

Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’u FETÖ operasyonunun sorumlusu gibi göstermek düpedüz bir kumpastır.

Bilmiyorlar ki Emniyet Müdürleri ve emniyet görevlileri savcılardan aldıkları talimatla operasyon yaparlar. Savcılar durduk yerden operasyon talimatı vermezler. Elde ettikleri bilgi ve belgelere dayanarak soruşturmasını tamamlar ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne operasyon talimatını verir. Emniyet görevlileri de hayali senaryo ile değil savcının kendilerine verdiği talimatla operasyonu gerçekleştirir.

Mersin’deki operasyonun baş sorumlusu olarak Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’un gösterilmesi ve hedef alınması düpedüz bir kumpastır. Mersin Emniyet Müdürü şimdi Aydın Emniyet Müdürü’dür. Ve Mersin’in bir ayağı da Aydın’dır. Kumpasçıların doğrudan Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’u hedef göstermeleri bir tesadüf değil kumpastır.

Öyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ki sanki Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ suçsuz insanlara iftira atarak, hayali senaryolar yazarak bir operasyon gerçekleştirmiş gibi. Kumpasçıların “suçsuz insan” dedikleri kişinin de isim verilmese bile Erkan Karaarslan olduğu hemen anlaşılıyor.

Bir panik olduğu belli.

Bu panik niye acaba?

Yoksa Mersin’deki davanın Aydın’a sirayet etmesinden mi korkuluyor da başarılı Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’a kumpas kurulmaya çalışılıyor?

Ne diyelim..

Korkunun ecele faydası yok…

Sepetim