0.542. 537 86 70

Aydın’da şok gelişme…

CHP'Lİ SULTANHİSAR BELEDİYE BAŞKANI VE 6 MECLİS ÜYESİ İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAKTAN POLİS GÖZETİMİNDE ADLİYEYE GETİRİLEREK NÖBETÇİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ... BAŞKAN VE 6 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI İLE TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI...

2018-04-12

CHP’li belediye başkanı ihaleye fesattan ifade verdi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU…

Manşet Aydın Gazetesi’nden Erdal Savaş’ın haberine göre:

Sultanhisar  Nöbetçi Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve 6 meclis üyesi, ihaleye fesat karıştırma ve sahte belge düzenledikleri gerekçesiyle Nazilli Adliyesinde ifade verdi. Gizlice getirildikleri adliyede hakim karşısına çıkartılan Osman Yıldırımkaya ve meclis üyeleri, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri Mustafa Kırcalı, Necdet Arıkan, Okan Yalçınkaya, Emine Hayırsever, İbrahim Koyun ile MHP’li meclis üyesi Murat Emir, “ihaleye fesat karıştırma ve sahte belge düzenledikleri gerekçesiyle” polis nezaretinde Nazilli Adliyesine getirildi.

Burada hakim karşısına çıkartılan Yıldırımkaya ve 4 meclis üyesi hakkında yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve 6 meclis üyesini ‘şüpheli’ sıfatıyla hakim karşısına çıkartan süreç, E87 karayolu üzerindeki akaryakıt istasyonunun ihaleye çıkılmasıyla başladı.

Söz konusu ihaleyi mercek altına alan müfettişler, dosyada sahte evrak olduğunu belirledi.

Bunun üzerine derinleştirilen soruşturmada dosya savcılığa intikal ettirildi.

Yıldırımkaya ve meclis üyeleri hakkında yapılan suç duyurusunu değerlendiren Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, şahısların ‘şüpheli’ sıfatıyla adliyeye getirilmesini kararlaştırdı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, ifadelerini aldığı şahısları mahkemeye sevk etti.

Sulh Ceza Hakimliğinde yargılanan Yıldırımkaya ve meclis üyeleri Mustafa Kırcalı, Necdet Arıkan, Okan Yalçınkaya ve İbrahim Koyun hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmalarına hükmedildi. Öte yandan, İhaleye fesat ve sahte evrak dosyası ile ilgili tahkikatın sürdürüldüğü ve bazı meclis üyesi ve belediye görevlilerinin de ifadesine başvurulacağı belirtildi.

ESKİ PATRONA KIYAK GÜNDEME GELMİŞTİ…

Bir süredir kamuoyunda eski patronu Şefik Çerçioğlu’na ait arazilerin vasfını değiştirerek değerini artırdığı, kamuya ait arazileri de yine Çerçioğlu’na peşkeş çektiği öne sürülen Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya hakkında çıkan haberler Aydın kamuoyunu meşgul etmişti.

Yaklaşık 4 ay önce, MANŞET Gazetesi yaptığı yayınlarla, Osman Yıldırımkaya’nın adını kamuya ait arazileri eski patronu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kayınpederi işadamı Şefik Çerçioğlu’na peşkeş çektiği iddiasıyla gündeme getirmişti. Sultanhisar Belediye Meclisi’nde alınan kararla, Çerçioğlu’na ait arazilerin vasfı değiştirilerek değerinin 100 kat artırıldığı ileri sürülmüştü.

Sepetim