0.542. 537 86 70

Aydın’da 46 ruhu canlanıyor…

1946 yılında olduğu gibi “Demokrasi Meşalesi”ni Aydın’dan yakmaya hazırlanan Demokrat Parti, 2019 yılında yapılacak yerel seçimler için “Aydın’da ben de varım” dedi ve Kırat'ın yeniden şahlanış hamlesini başlattı. Partinin kurmayları Aydın siyasetinde kartların yeniden karılacağı ve tüm siyasi hesap ve dengeleri alt üst edecek bir model üzerinde çalışıyor.

2018-04-06

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Aydın siyasetinde kartlar yeniden karılacak.

Yıllarca Demokrat Parti misyonunu yaşatan ve bir dönem siyasete damgasını vuranlar Aydın’da yeniden hareke geçtiler.. 1946 yılında olduğu gibi “Demokrasi Meşalesi”ni Aydın’dan yakmaya hazırlanan Aydın siyasetinin önemli isimleri özellikle 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere tüm ilçelerde adaylarını çıkararak “Meşaleyi” siyasette yeni bir hamle yapmak için sessiz ve derinden çalışıyorlar.

1946 yılında “Yeter Söz milletindir” diyerek Aydın’dan “Demokrasi Meşalesi”ni yakan Demokrat Parti, 2019 yılında da yeniden atağa kalkıyor.

Başta Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal olmak üzere GİK Üyeleri 72 yıl aradan sonra “Demokrasi Meşalesi”ni Aydın’dan yakmaya hazırlanıyor.

Aydın’da “Yeniden yapılanma” ve “Diriliş” hareketi başlatmak için düğmeye basan ve DP’nin Aydın’daki duayen isimleri ile Parti Genel Merkezi’nde bir toplantı düzenlendiği öğrenilen Genel Başkan Gültekin Uysal’ın 2019 yerel seçimlerine Aydın’dan düğmeye basarak “Kıratın” varlığını hem tüm Türkiye’ye hissettirmek hem de “Demokrasi Meşalesi”ni siyasetin gerçek sahiplerinin taşıyacağı bir siyasi ortamı oluşturmak istiyor.

Ankara kaynaklı siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre;

Aydın’da siyasi dengeleri ve yapılan tüm siyasi hesapları alt üst edecek bir model üzerinde duruluyor. Bunun için Aydın’da 2019 yerel seçimleri ile meşale yakılmaya ve güçlü bir yapılanma ile yola çıkılmaya hazırlanılıyor.

DP’de “Diriliş” hareketinin Aydın’dan başlatılacağı Ankara kulislerinde dillendirilirken Genel Başkan Gültekin Uysal’ın bu hareketi başlatmak için DP’nin son milletvekili adaylarından olan Nazilli’nin “Efsane Başkanı” Esat Ergüler ile üst düzeyde özel bir görüşme yaptığı ve kendisine il başkanlığı teklif ederek “Diriliş Harekatı”nı başlatması ve Aydın il genelinde güçlü bir siyasi yapı oluşturmak için kolları sıvadığı; diğer yandan da belediye başkan adaylarını belirleme sürecini başlattığı öğrenildi.

Siyasi kulislere sızan ve kendilerine belediye başkan adaylıkları teklif edilen isimler arasında Aydın’ın geçmiş siyasi tarihine damgasını vuran isimlerin olduğu kaydediliyor.

Kulislerden edinilen bilgilere göre;

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için DP’nin güçlü isimleri olan Ergüven Yakan, Engin Polat ve Haldun Haşmet Aysan’ın isimleri üzerinde duruluyor.

İlçelerde adı geçen muhtemel belediye başkan adaylarının isimleri şöyle:

Efeler: Arif Gürdal, Nazilli: Enes Öğünçlü – Mustafa Acar, Çine: Celalettin Kocamaz, Söke: Ali Esmer, Didim: Hilmi Erbaş, Bozdoğan: Necdet Çelik, Kuyucak: Kemal Emir, İncirlova: Cengiz Toprak, Germencik: Güler Nalbant, Kuşadası: Yusuf Güneş – Fuat Akdoğan, Koçarlı: Ahmet Şimşek, Sultanhisar: Mustafa Çınar, Karpuzlu: Cavit Yetiştirici, Yenipazar: Ünal Sarıoğlu, Karacasu: Mustafa Ekinciler, Köşk: Yalçın Taç, Buharkent: Naim Özdamar…

Öte yandan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve GİK Üyelerinin ilçe başkanlıklarını belirlemek için önümüzdeki günlerde Aydın’a gelerek geniş kapsamlı bir toplantı düzenlemesi bekleniyor.. Efeler İlçe Başkanlığı için ise DP’de il ve merkez ilçe başkanlıkları yapmış Cevat Ağan ve Mehmet Aydınoğlu’nun isimleri telaffuz ediliyor.

Not: Merkez Sağın kalesi Aydın’da 2002 seçimlerinde DYP 97 bin 232 (% 19.80) oy almış % 10 Türkiye Barajını aşamayınca (% 9.52) AK Parti 4 milletvekili çıkarmıştı.

Sepetim