0.542. 537 86 70

Aydın’da Cumhurbaşkanı’nı takan yok!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’deki “tecavüz ve taciz” iddialarının gündemde tutulması talimatını veriyor ama Aydın’da bunu takan yok.

2021-01-24

CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın kendisinden iş isteyen kadını 2 ay boyunca tehdit ederek “tecavüz ettiği” iddiası Türkiye gündeminden düşmezken Aydın’daki milletvekilleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, kadın kolları, Didim Kadın Platformu bileşenleri ve STK’lar suskunluğunu koruyor…

Bir tek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor;

“Tecavüzcülerden ve tacizcilerden hesap sorulacağını” söylüyor.

Ancak, AK Parti’nin Milletvekilleri başta olmak üzere Aydın İl Başkanı ve Yönetimi, Didim İlçe Başkanı ve yönetimi, partinin kadın kollarından hala bir ses yok…

* * *

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’deki tecavüz ve taciz iddialarının” gündemde tutulması talimatını veriyor ama Aydın’da bunu takan yok.

“Tecavüzcülere hesabını soracağız.. Her tecavüzün, tacizin hesabını vereceksiniz..” diyen Erdoğan, AK Parti Milletvekilleri ve İl ve İlçe Başkanlarına “Sizlerden de kendi ilinizde bu tür kepazeliklerin üzerine kararlılıkla gitmenizi, olup bitenleri milletimizle paylaşmanızı istiyorum” talimatı vermesine rağmen; Metin Yavuz hariç AK Parti Milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı, İl Başkanı Ömer Özmen, Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ve Kadın Kollarından Didim’deki tecavüzü kınayan her hangi bir açıklama yok. Hatta bu tecavüz konusunda Didim İlçe Başkanının CHP’yi savunur mahiyetteki açıklamaları basına düşüyor.

* * *

CHP yönetimleri ise “tecavüz iddialarının” üzerini örtmek için büyük çaba sarf ediyor. CHP’nin kadın savunucularının hiç biri ortalarda yok. Tecavüz iddiası savcılığa intikal eden Ahmet Deniz Atabay da iddia sahibi kadını tanıyıp tanımadığını ve çiftlik evinde tecavüz edip etmediği konusunda her hangi bir açıklama yapamıyor?

* * *

Didim’deki tecavüz iddialarını ilk kez Türkiye gündemine sokan Gazeteci Mehmet Özışık, “sonuna kadar bu işin peşinde olduğunu” söylüyordu. Sustu!..

Mehmet Özışık acaba niye sustu?

Didim’e kadar gelerek tecavüz olayını yerinde araştıran Mehmet Özışık’ın kardeşi Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık “Bu dosyayı herkes kapatsa da ben kapatmam! Sonunda ölüm de olsa, iddiaların ardına düşeceğim. Sonu kime, kimlere ulaşırsa ulaşsın bu işin peşini bırakmayacağım” diyordu, o da sustu.

Süleyman Özışık, acaba ne oldu da iddiaların peşini bıraktı?

* * *

Savcılık ise şikâyetin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen soruşturmasını tamamlayıp kovuşturmaya dönüştüremedi. Türkiye’de meydana gelen tüm taciz ve tecavüz olayları “kadının beyanı” esas alınarak en kısa sürede sonuca ulaştırılırken CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkındaki tecavüz iddiası neden sonuca ulaştırılamıyor? Savcılık 5 aydır ne yapıyor? Neden soruşturmasını tamamlayıp kovuşturmaya dönüştüremiyor?

* * *

5 aydır Türkiye kamuoyu CHP’li Didim Belediye Başkanı’nın, kendisinden iş istemeye gelen bir kadına topluca tecavüz ettiğini konuşuyor.

Bir başkan bir kadına üç başkan yardımcısı ile tecavüz ediyor.

Tecavüz ettikleri anı videoya çekiyorlar.

Kendi çektikleri video görüntüleri ortaya çıkıyor.

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin Didim’e kadar gelerek “CHP’li Başkanın kadına tecavüz” iddiasını yeniden gündeme sokuyor, adı oluyor “provakasyon” ve “rant çetesinin işi..” Sanki, kadını çiftlik evine “rant çetesi” gönderdi, “git Belediye Başkanı sana tecavüz edecek” dedi.

Ahmet Deniz Atabay, sürekli tecavüz iddiasını çarpıtıyor.

Beyefendi sen bu kadını tanıyor musun? Tanımıyor musun?

Çiftlik evinde tecavüz ettin mi, etmedin mi?

Çık sen kamuoyuna bunu açıkla..

Savcılık soruşturmasını tamamlayıp kovuşturmaya dönüştürse mahkeme bu soruların cevabını ortaya çıkaracak ama o da zaman aşımına uğruyor. Bu da “Yargı Didim’de görevini yapmıyor” yorumlarının yapılmasına neden oluyor?

Kadın diyor ki:

“Başkan’ın şoförü beni başkanla görüştüreceğini söyleyerek alıp bir çiftlik evine götürdü. Orada önce alkol sonra uyuşturucu aldılar. Sonra bana da zorla uyuşturucu kullandırttılar. Ben kendimden geçtikten sonra başkan ve yardımcıları bana aynı anda topluca tecavüz etti. Ve bu tecavüzü kamera görüntüsüne aldılar. Kendime geldiğimde başkan ve yardımcıları, diğer başkan yardımcısı olan kadınla topluca gurup seks yapıyordu. Onu da kamera görüntüsüne alıyorlardı.

Sonra bu görüntüleri yayacaklarını söyleyerek bana şantajda bulundular. Onların şantajına boyun eğmek zorunda kaldım. İki ay boyunca beni aynı çiftliğe götürüp defalarca tecavüz ettiler.”

Kadın götürüldüğü çiftliği, çiftlik evinin içindeki eşyaları, kendisine tecavüz eden kişileri tek tek teşhis edebiliyor. Başkan’ın toplu seks ve toplu tecavüzünü en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Didim Savcılığı Belediye Başkanı’nı ifadeye çağırıp bu iddiaların gerçek olup olmadığını soruyor. Aradan 5 ay geçmiş soruya hala cevap bulunamıyor!?

Türkiye’de meydana gelen taciz ve tecavüz olayları “kadının beyanı” esas alınarak, suçlanan kişiler tutuklanıp hapse atılıyor.

Didim Belediye Başkanı belge ve deliller olmasına rağmen hala makamında oturuyor.

Didim’de Ahmet Deniz Atabay’ı kimler koruyor?

* * *

Kadın ifadesinde, “Orada önce alkol sonra uyuşturucu aldılar. Sonra bana da zorla uyuşturucu kullandırttılar. Ben kendimden geçtikten sonra başkan ve yardımcıları bana aynı anda topluca tecavüz etti” diyor.

Savcılık, kadının ifadesindeki çok önemli bu ayrıntı hakkında da bir işlem yapamıyor.

Ahmet Deniz Atabay, hakkındaki bu iddiayı “ben uyuşturucu kullanmıyorum” deyip yalanlayamıyor. Savcılık ise kan testi yaptırıp, Atabay’ın uyuşturucu kullanıp kullanmadığını ortaya çıkarmaktan kaçınıyor.

* * *

Didim’de Adalet, CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve yardımcılarının “kadına tecavüz” soruşturmasında ağır işliyor.. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tecavüzcülerden ve tacizcilerden hesap sorulacağını” söylese de Didim’de gerek siyaset kurumu gerekse Adalet Kurumu Ahmet Deniz Atabay hakkındaki tecavüz iddiası karşısında suskunluğunu koruyor.

Erdoğan, CHP’deki “tecavüz-taciz olaylarının” üzerine gidileceğini her platformda dile getirse bile söylediklerini ne Didim’de ne de Aydın'da takan yok!...

Sepetim