0.542. 537 86 70

Aydın çöplüğünde girift ilişkiler…

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait çöplükleri işleten EMAN EGE şirketindeki girift ilişkiler gün yüzüne çıkıyor. Girift ilişkiler yumağı içinde Özlem Çerçioğlu’nun bilgisi dışında neler yaşanıyor? Bazı belediye yetkilileri şirket sahibi Levent Onuk’u nasıl koruyup kolluyor? Rüşvet çarkından kimler besleniyor? Hepsi ve daha fazlası belgelerle Aydın Şafak’ta…

2021-07-03

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık ve çöp depolama alanlarını işleten ve çöpten enerji üretimi gerçekleştiren Levent Onuk Yönetimindeki EMANN EGE şirketi ile Haldun Haşmet Aysan arsında gelişen olayların sır perdesi aralanıyor. EMAN EGE A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Onuk ile Haşmet Aysan arasında anlaşma sağlayan kişinin öz yeğeni Gülçin Aysan olduğu ortaya çıktı.

Cihan Yürekli - Fatih Kısa’nın kurduğu EMAN şirketinde asgari ücret ile işe başlayan Gülçin Aysan’ın, şirketin el değiştirerek Levent Onuk’a geçmesi sonrası hızlı yükselişi de dikkati çekiyor. EMAN EGE şirketinde Çevre Mühendisi olarak görev yapan Gülçin Aysan’ın maaşı asgari ücret düzeyinden bir anda 9 bin TL’ye yükselirken (2018 yılında),  2019 yılı Mart ayında da Levent Onuk tarafından tüm işlerini yürütmek için vekil tayin edilmesi “Aydın çöplüğündeki girift ilişkileri organize eden kişi Gülçin Aysan mı?” sorusunu beraberinde getiriyor.

AYSAN NEDEN DÖNDÜ..

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Entegre atık değerlendirme, geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri ile düzenli depolama sahası yapımı, bakımı ve işletilmesi işi” ihalesine Cihan Yürekli ve Fatih Kısa tarafından 25. 07. 2014 tarihinde 30 bin TL sermaye ile kurulan EMAN Ltd. Şti’nin, 26. 08. 2015 tarihinde gerçekleştirilen ihaleye tek istekli olarak katılımının sağlanması sonrası “İhaleye fesat karıştırma” suçu işlendiğini iddia edip yargıya taşıyan Haldun Haşmet Aysan, şirketin Levent Onuk üzerine geçip EMAN EGE A.Ş. ismini aldıktan sonra açmış olduğu davaların peşini bırakıp neden vazgeçti? Susması karşılığı Levent Onuk ile nerede, ne zaman ve kaç paraya anlaştı? Rüşvet ne şekilde ödeniyor?

Bu sorunun cevabı ile birlikte EMAN EGE Şirketi’ndeki girift ilişkiler belgeleriyle Aydın Şafak’ta.. Deştikçe neler çıkacak neler? Bizi izlemeye devam ediniz…

Sepetim