0.542. 537 86 70

Aydın BŞB’yi rahatlatan Sayıştay Bilirkişi raporu…

Sayıştay Bilirkişileri, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk şikâyetleri üzerine Savcı Murat Oran tarafından yazılan her bir iddianemeyi ayrı ayrı ele alarak inceledi ve iddiaları çürüttü… Bilirkişiler dava konusu ihalelerdeki iş ve işlemlerde usulsüzlük olmadığını ve yasaya uygun olduğunu belirttiler.. Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde birleştirilen dosyalarda “İhaleye fesat, Edinimin İfasına Fesat ve Görevi Kötüye kullanma” suçları yönünde somut tesbit ve delil bulunamadığına ayrıca vurgu yapıldı.

2020-12-01

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Aydın kamuoyunu yıllardır meşgul eden ve Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında yargıya taşınan yolsuzluk iddiaları Sayıştay Bilirkişileri tarafından incelenerek raporlandı.

Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde birleştirilerek görülen 8 suç dosyası 6 çuval halinde Sayıştay Bilirkişileri tarafından incelenmek üzere Ankara 49. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek yargılanan sanıklara isnad edilen suçlar yönünden rapor düzenlenmesi istendi. Sayıştay Bilirkişileri sanıklar hakkında Savcı Murat Oran tarafından yazılan her bir iddianemeyi ayrı ayrı ele alarak inceledi ve iddiaları çürüttü.

Rapora göre;

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yargıya intikal eden ve yargılamaları 1, 3 ve 5. Asliye Ceza Mahkemelerinde “ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak” suçlamaları ile açılan ve Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde birleştirilen 8 ayrı dava dosyasında suçlanan,

Danışman ERKAN KARAARSLAN başta olmak üzere,

YEKÜD Yetkilisi İsmail Aydın,

Mali Müşavir Aynur Karakaş,

VİZYON Yetkilisi Uğur Duruş,

İhale Yetkilisi Tahir Olçum,

Gerçekleştirme Görevlisi İbrahim Gürdal,

İhale Yetkilisi Bülent Bozbaş,

Mali Hizmetler Yetkilisi Muharrem Şanlı,

GLOKAL Vekili Çiğdem Şanlı,

Çevre Kontrol Daire Bşk. Yetkilisi Pınar Gülmez Ağırbaş,

Gerçekleştirme Görevlisi Demet Doğruyol,

Kontrol Teşkileti İhale Komisyon Üyesi Demet Şengül,

Muayene Komisyon Üyesi Etem Kıvanç – Yıldırım Kaya

Muayene Kabul ve İhale Komisyonu Üyesi İnci Ünsal

Kontrol Teşkilatı Üyesi Mehmet Emre Akoğlu,

Muayene Kabul Komisyonu Üyesi Metin Oğuz,

Kontrol Teşkilatı ve İhale Komisyon Üyesi Nalan Dolmacı için yapılan incelemeler sonucunda tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olduğuna vurgu yapılarak “SUÇSUZDUR” imasında bulunuldu.

Sayıştay bilirkişileri ayrıca Mersin Cumhuriyet Savcısı Yusuf Taner Yıldız tarafından hazırlanan iddianame sonucu Mersin Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ve Aydın’daki dosyada birleştirilen dosya içinde “İhaleye ve Edimin ifasına Fesat Karıştırma” suçlaması ile yargılanan şüpheli sanıklar,

ERKAN KARAARSLAN, Hasan Celal Taş, Fahrettin Mis, Haluk Tunçsu, Faik Bulut, Rıfat Özen, Tevfik Dinçer, Gülnaz Daşgöl, Fatma Yılmaz, Ümit Erkan, Saim Eroldu, Haluk Günoz, Arzu Doğan, İrfan Atmaca, Osman Çolak, Rıfkı Can, Tevfik Aydın, Mustafa Türk, Aynur Bostan, Can Güler, Mustafa Cihat Sarıkaya, Mustafa Köylü hakkındaki suçlamalarla ilgili somut bir delil ve tespitin bulunamadığı kanaatine vararak Mahkemeye bu şekilde görüş bildirdiler.

Öte yandan, Sayıştaş Bilirkişileri Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Erkan Karaarslan ve diğer sanıklar Ayfer Sönmez, Aynur Bayram, Bilgel Çorlu, Kadir Ayal, Mehtap Zeytin, Mücahit Doğan, Sadık Sezer, Sevim Baş ve Türkan Koyuncu hakkında açılan benzer davada sanıklar lehine haklarında “BERAAT KARARI” verildiğine dikkat çekerek, Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde birleştirilen dosyalarda “İhaleye fesat, Edinimin İfasına Fesat ve Görevi Kötüye kullanma” suçları yönünde somut tesbit ve delil bulunamadığı gibi yapılan iş ve işlemlerin usulüne uygun olduğu belirtilerek TAKDİRİ MAHKEMEYE AİT OLMAK ÜZERE (Bülent Bozbaş haricindeki) tüm sanıklar için "ihaleye fesat karıştırıldığı yönünde somut bir delil ve tespit bulunamamıştır" şeklinde düzenlenen raporu mahkemesine gönderildi.

Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşması 19 Şubat 2021 tarihinde yapılacak.

NOT: Sayıştay Bilirkişi raporu 111 sayfa olup 1. sayfası ile raporun sonuç bölümünü yayınlıyoruz.

Sepetim