0.542. 537 86 70

Aydın BŞB Adayı Tezcan mı?

ÇERÇİOĞLU’NUN İSMİ NEDEN AÇIKLANMIYOR?.. Aydın’da “Adayımız Çerçioğlu’dur” açıklaması yapan Bülent Tezcan ile Özlem Çerçioğlu’nun arasında soğuk rüzgârlar esiyor. Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’ın ilçelerinde özellikle Efeler, Kuşadası, Didim, Nazilli ve Söke’de belediye başkan adaylarını kendisinin belirlemesi isteğine karşı çıkan Bülent Tezcan’ın “Öyle ise ben de adayım” dediği ve Özlem Çerçioğlu’nun adaylığının açıklanmasının bu yüzden geciktirildiği ifade ediliyor.

2018-11-16

Adı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 1 yıl önce muhtarlar toplantısında açıklanan Özlem Çerçioğlu’nun isminin tek ve rakipsiz olmasına karşın hala Aydın BŞB Adayı olarak açıklanmamış olması siyasi kulislerde kafaları karıştırmya devam ediyor.

Siyasi kulislerde dillendirilen bazı haberlere göre Özlem Çerçioğlu'nun isminin 140 belediye başkan adayının daha açıklandığı ikinci PM toplantısında da açıklanmamış olması Özlem Çerçioğlu’nu tedirgin ederken CHP siyasi kulislerinde Çerçioğlu’nun yeniden aday gösterilmesine temkinli yaklaşıldığı ve bunda da hakkında açılan soruşturmalar ve davalar ile Ağır Cezada yargılanması ve FETÖ bağlantısının etken olduğu konuşuluyor.

CHP kulislerinde dillendirilen bir başka habere göre de “Aydın BŞB Adayımız Özlem Çerçioğlu’dur” açıklaması yapan Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın kendisinin de bu göreve talip olduğu şeklinde.

Aydın’da “Adayımız Çerçioğlu’dur” açıklaması yapan Bülent Tezcan ile Özlem Çerçioğlu’nun arasında soğuk rüzgârlar esiyor. Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’ın ilçelerinde özellikle Efeler, Kuşadası, Didim, Nazilli ve Söke’de belediye başkan adaylarını kendisinin belirlemesi isteğine karşı çıkan Bülent Tezcan’ın “Öyle ise ben de adayım” dediği siyasi kulislerde konuşulurken Özlem Çerçioğlu’nun adaylığının açıklanmasının bu yüzden geciktirildiği ifade ediliyor.

Ankara kulislerinde Özlem Çerçioğlu’na “İlçelerden elini çek.. Burada adayları CHP Genel Merkezi belirleyecek” mesajı verilirken ısrarcı olması durumunda kendisinin de aday gösterilmeyeceği yerine “Ben de adayım” diyen Bülent Tezcan’ın B Planı olarak el altında tutulduğu ifade ediliyor.

Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’daki 5 ilçe adayını (yani Efeler, Söke, Didim, Nazilli ve Kuşadası başkan adaylarını) kendisi belirlemez ise CHP’nin Aydın’da seçim kaybedeceği görüşünü CHP Genel Merkezi’ne ilettiği ancak Bülent Tezcan’ın “kimse kendini vazgeçilmez sanmasın, hiç kimse partinin üzerinde değildir” diyerek bu görüşe karşı çıktığı kulislerde konuşulurken, Özlem Çerçioğlu’na “sen bu işe karışma” dendiği fakat Çerçioğlu’nun isteğinde direndiği için de adaylık açıklamasının geciktirildiği ifade ediliyor. “5 ilçe adayını ben belirlemez isem seçimi kaybederiz” tezini savunan Özlem Çerçioğlu’na karşı da ibrenin Bülent Tezcan’a döndüğü ayrıca kaydediliyor. Öte yandan bu 5 ilçe adayını Bülent Tezcan’ın kendisine ve genel merkeze yakın isimlerden belirlemek istemesi Özlem Çerçioğlu’nun adaylığını riske sokuyor.

Özlem Çerçioğlu’nun son yayınlanan listede de isminin olmaması bu iddiaların gerçeğe çok yakın olduğu kanaatini uyandırıyor.

Sepetim