0.542. 537 86 70

Aydın AK Parti’de kriz…

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Teşkilatı’nda yaşanan krizlerin ardı arkası kesilmiyor. Nazilli’de Parti kurucularından Ali Ertürk’ün ardından, bu kez de Sultanhisar ilçesinde partinin kurucularından olan Türkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Platformu Başkanı Mustafa Sarıoğlu ihraç sürecine gidildi…

2020-12-01

Zaman zaman yaptığı sert açıklamalarla Ömer Özmen yönetiminde rahatsızlık yaratan Mustafa Sarıoğlu hakkında ihraç süreci başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre,

AK Parti Aydın İl Yönetimi tarafından Mustafa Sarıoğlu hakkında kesin ihraç istemiyle disiplin sürecine geçildi. Sarıoğlu da ihraç haberini aldıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ben bu ülkede Türkiye Arıcılar Birliği Başkanıyken de Cumhurbaşkanımıza sadakatten kimseye taviz vermedik. 22 Temmuz sürecini de aslanlar gibi yürüttük. Bize herhangi bir taleple gelenlerden Beymen takım elbise istemedik. Bize taleple gelenlerden, ihaleyi alırız, şunu yapacağız demedik sizin gibi” ifadelerini kullandı.

VEKİLLER İKİYE BÖLÜNDÜ

Mustafa Sarıoğlu’nun ihraç süreci, AK Parti Aydın milletvekillerinde de fikir ayrılığına neden oldu. Mustafa Savaş ve Bekir Kuvvet Erim’in ihraç kararına olumlu baktığı, Rıza Posacı ile Metin Yavuz’un ise ihraç sürecini istemedikleri ifade ediliyor.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK..

Öte yandan, Mustafa Sarıoğlu’nun ihraç haberi sonrası çok sayıda partili de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla İl Başkanı Ömer Özmen’i topa tuttu. Sarıoğlu’nun gerçek bir partili olduğunu söyleyen partililer, gerekirse seslerini duyurmak için Ankara’ya kadar yürüyebileceklerini söyledi.

Yapılan paylaşımlara AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un ‘beğeni’ ile destek vermesi de dikkat çekti.

SARIOĞLU’NDAN SERT SÖZLER..

Mustafa Sarıoğlu, ihraç haberinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Siz kimsiniz? Dağdan gelip, yerliyi kovacaksınız. Benim 7 sülalemi de disipline verin. Bu saatten sonra hukuk önünde hesaplaşacağız... Benim babamı, anamı, 7 sülalemi disipline vermezseniz şerefsizsiniz, namussuzsunuz, ahlaksızsınız. Benim akrabalarımı, Türkiye’de beni sevenleri disipline vermezseniz adam değilsiniz” diyerek resti çekti

DİKKAT ÇEKEN GELİŞME

Sarıoğlu'nun disiplin sürecinin Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak'ın talebi üzerine, Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim ve İl Başkanı Ömer Özmen'in de onayı ile başladığı belirtilirken, Partinin MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Metin Yavuz ve Rıza Posacı'nın Partinin kurucu isimlerinden olan Sarıoğlu'nun disiplin sürecinin başlatılmasına imza ve destek vermediği öğrenildi.

Sepetim