0.542. 537 86 70

“Aydın’a otomobil fabrikası hayal..”

Amerika’da BMW Otomotif Sanayi’nin üst düzey yöneticisi olan Nazillili Muammer Özkul, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, iktidar milletvekillerine, “Aydın’a yatırımcı çekmeliyiz. Gelin Volkswagen'in Türkiye'de kurmayı planladığı otomobil fabrikasının Aydın'da kurulmasını sağlayalım” şeklindeki çağrısının hayali bir çağrı olduğuna vurgu yaptı.

2019-08-23

BMW’nin Dünya Satış Direktörü Nazilli’li Muammer Özkul, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Volkswagen fabrikası Aydın’a yapılsın” çağrısının gerçeklerden uzak ve hayal bir çağrı olduğunu vurgularken, “havai fişek” benzetmesi yaptı.

“Tüketen değil, üreten bir Aydın için, hayallerin peşinden gideceğimize gelin gerçekleri hayata geçirmek için hep beraber elele verelim” çağrısı yapan Muammer Özkul, “Aydın ilinin şu anki durumunu bilen bir kişi olarak, şu aşamada doğrudan böyle bir yüksek adetli otomobil yatırımının kısa sürede Aydın iline gelmesini, hayal olarak görüyorum, Tüketen değil, üreten bir Aydın için, hayallerin peşinden gideceğimize gelin gerçekleri hayata geçirmek için hep beraber elele verelim” dedi.

İşte Muammer Özkul’un sosyal medya hesabından paylaştığı o yazısı:

HAYALLERİ Mİ GERÇEĞE, GERÇEKLERİ Mİ HAYATA GEÇİRMEK.

Çok değerli Dostlarım,

Son zamanlarda büyük bir otomobil firmasının Türkiye'ye yatırım yapma yönünde eğilimi olduğu haberi, öncelikle ülkemizde; İzmir ve çevresi söylentileri ise Aydın ili ve çevresinde büyük heyecan yarattı.

Aydın ilimizin önde gelenleri, basın, sosyal medya v.s. üzerinden otomobil üreticisi firmaya, Aydın’a yatırım konusunda çağrıda bulunuyor. Tabiki sosyal, siyasi anlamda çok iyi bir çağrı ve gündem yaratma konusu. Olayın özü hakkında, detaylı bir açıklama yok. Saman alevi mi, havai fişek mi...

Bir yatırımcının bölgeye gelmesi için, esas öz olarak o yatırımcının;

- Hammaddeye, tedarikçilere yakın olması, 

- O bölgede potansiyel kalifiye eleman ve işçinin olması,

- Kadın, erkek nüfus oranı, yaş oranı ve göç miktarı,

- Ulaşım ağının çok iyi olması,

- Altyapının (yol, enerji, atık vs) çok iyi olması,

- Çalışan kişilerin oturma ve sosyal imkanlarının olması vs gerekmektedir.

Bu çağrı yapılırken, bu konu ile çekiciliği olan bir dosya, bir konsept, kısa - orta - uzun ölcekli bilirkişi analizleri hazırlanıp sunulması gerekmektedir.

Bu konuyla ilgili bi çalışma yapılmış mıdır? Bilemem.

Fakat Aydın ilinin şu anki durumunu bilen bir kişi olarak, şu aşamada doğrudan böyle bir yüksek adetli otomobil yatırımının kısa sürede Aydın iline gelmesini, hayal olarak görüyorum. 

Buradan Haziran sonu ve Temmuz başındaki yazılarıma istinaden, çağrılarımı yeniliyorum. Tüketen değil, üreten bir Aydın için, hayallerin peşinden gideceğimize gelin gerçekleri hayata geçirmek için hep beraber elele verelim.

Bakın Söke'de, ne güzel pamuk çubuklarından kağıt üretecek fabrika kuruluyor.

Güzel bir yatırım.

Madem kendi markanızı olusturamıyorsunuz, neden tarım ili olan Aydınımızda önceliği, tekstil, gıda ve konserve yatırımcıları alanında dünya markalarına vermiyoruz?

Hep beraber bir çalışma yapıp, gerçekci konsept hazırlayıp, neden bir Dr. Oetker, Superfresh, Danone, Lauma Fabrics vb gibi dünya markalarına teklif götürmüyoruz?

Güneş enerjisiyle ıstılan seralarda yetiştirilecek ürünlerle, konserve ve taze gıda firmalarına cazip öneriler sunup, GERÇEKLERİ HAYATA GEÇİRME yönünde adım atmıyoruz? 

Neden jeotermallerle, bilinçsiz bir şekilde var olan zenginliklerimizi ve gerçeklerimizi yok edip, hayaller pesinde koşuyoruz?!

Lütfen elimizdeki değerleri bilelim ve değerlendirelim!

Öncelikle kendimizi ve gelecegimizi kandırmayalım!

Kalın sağlıcakla... Selam ve saygılarımla...

Sepetim