0.542. 537 86 70

Atabay haddini aştı…

Didim’de yapılması planlanan balık çiftlikleri ve su ürünleri OSB için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı’nda arbede yaşandı. Çıkan arbedede Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay toplantının güvenliğini sağlamakla görevli Garnizon Komutanı Albay'ın ve Kılıç Balıkçılık A.Ş. yetkililerinin üzerine yürüdü.

2020-12-24

Didim Taşburun Balıkçı Barınağı açıklarında Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş. ile Aydın İli Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılması planlanan balık çiftlikleri ve su ürünleri OSB’si için Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemek istediği ÇED Toplantısı, tepkiler nedeniyle yapılamadı.
Batıköy Mahallesinde düzenlenen toplantıya, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, Zeynel Şener, Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu ve beraberinde kalabalık bir grupla ÇED toplantısının yapılacağı yere geldi. Batıköy mahelle sakinleri ise toplantıya covit nedeniyle alınmadı.

Garnizon Komutanı Albay pandemi nedeniyle toplantıda geniş güvenlik önlemleri aldı.Toplantıya Batıköy Mahalle sakinlerinin alınmayışına Belediye Başkanı A. Deniz Atabay beraberindeki heyetle birlikte tepki gösterdi. Toplantının yapılmaması için Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine hem tepki gösteren hem de tepkilerini aktaran Başkan Atabay ÇED toplantısının Didim’de yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kılıç Balıkçılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ve firma yetkilileri Atabay’ın söylemlerine ve tepkisine tepki ile karşılık verince arbade çıktı. Çıkan arbedede Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Didim’in başkanı da benim komutanı da” diyerek pandemi sosyal mesafesini güvenlik altında tutmakla görevli Albay ile Kılıç Balıkçılık yetkililerinin üzerine yürüdü.

Başkan Atabay’ın haddini aşan “Didim’in komutanı da benim” ifadesi üzerine jandarma ekipleri Başkan Atabay ve diğer katılımcıları yaka paça toplantı mahallinden uzaklaştırdı.

Tepkiler sebebiyle Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen yetkililer toplantının yapılamadığı konusunda tutanak tutarak mahalleden jandarma koruması eşliğinde ayrıldı.

Yaşanan nahoş olayın ardından Garnizon Komutanı'nın Belediye Başkanı Atabay’ı Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a şikâyet ettiği ve ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Toplantı yarın Söke'de yapılacak..

HABER MERKEZİ

Sepetim