0.542. 537 86 70

“Atabay dosyaları Didim Savcılığında…”

DİDİM BELEDİYE BAŞKANI DENİZ ATABAY VE BELEDİYE YÖNETİCİLERİNİN YARGILANMASININ ÖNÜNÜ AÇAN DOSYALAR DİDİM SAVCILIĞINDA SÜMEN ALTI MI EDİLİYOR?... Danıştay 1. Daire Başkanı İlyas Arlı, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkındaki soruşturma dosyalarının 2 ay içinde karara bağlanarak Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na gönderildiğini söyledi.

2018-12-10

Danıştay 1. Daire Başkanı İlyas Arlı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzaladığı Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve belediye görevlileri hakkındaki 20.09.2016 tarih ve Mül. Tef. Kur. Bşk. 2016/415 sayılı soruşturma izni ile 7 Eylül 2018 tarih ve Mül. Tef. Kur. Bşk. 2018/263 soruşturma izin dosyalarının karara bağlanarak ilgili kurumlarına gönderildiğini söyledi.

Danıştay 1. Daire Başkanı İlyas Arlı, söz konusu soruşturma dosyalarının 2 ay içinde karara bağlanarak Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na gereğinin yapılması için gönderildiğini söyledi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve belediye yetkililerinin yargılanması için 20/09/2016 tarihinde verilen soruşturma izin karar dosyasının olayın üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen bu güne kadar ortaya çıkmaması ve hiçbir işlem yapılmamış olması akıllara değişik soru işaretlerini getiriyor.

5 Mart 2015 tarihinde Didim’de yaşanan ve Levent Bakay’ın ölümü ile sonuçlanan soruşturma dosyası Danıştay 1. Dairesi Başkanı’nın verdiği bilgiye göre Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

DOSYA SAVCILIKTA MI SÜMEN ALTI EDİLİYOR?

2,5 yıldır sırra kadem basan ve bir türlü ortaya çıkmayan Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ve Mimar Emine Öznur Demirci’nin de aralarında bulunduğu 9 belediye yöneticisinin yargılanması hakkında Danıştay 1. Dairesince de onanan kararın Didim Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine rağmen dosya hakkında herhangi bir işlem başlatılmamış olması “Levent Bakay dosyası savcılıkta mı sümen altı ediliyor?” sorusunu akıllara getiriyor.

MAVİ DİDİM DOSYASI NE OLDU?

Öte yandan Danıştay 1. Dairesi Başkanı İlyas Arlı gazetemize yaptığı açıklamada Didim Kamuoyunda “Mavi Didim Dosyası” olarak bilinen dosyanın da karara bağlanarak Didim Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 7 Eylül 2018 tarih ve 2018/263 Sayılı Kararı ile yine Didim Belediye İşçisi Levent Bakay’ın ölümü ile ilgili İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu’nun imzaladığı “soruşturma” dosyalarının Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini söyleyen Danıştay 1. Dairesi Başkanı İlyas Arlı her iki dosyanın da kendilerinde olmadığını ve yargılamayı yapacak olan yetkili kuruma gönderildiğini kaydetti.

Sepetim