0.542. 537 86 70

ASKİ topu Bakan Eroğlu’na attı…

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Aydın’da “Çerçioğlu özür dilesin” açıklaması üzerine Aydın BŞB ASKİ Genel Müdürlüğü de bir açıklama yaptı. ASKİ yaptığı açıklamada sorumluluğun DSİ’de olduğunu belirtip topu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun üzerine attı.

2018-03-16

ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞL’nun Sarıçay ve Beşparmak Barajları hakkındaki yaptığı açıklama ile ilgili olarak Sayın Bakanın ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu basın açıklamasına ihtiyaç duyulmuştur.

18/04/2007 tarih ve 5625 sayılı Kanun ile 1053 sayılı kanunun 10. maddesinin değişmesi neticesinde Belediye teşkilatı olan tüm yerleşim yerlerinin içme kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının karşılanması görevinde DSİ yetkili kılınmış olup 1053 sayılı Kanunun adı da "Belediye Teşkilâtı Olan Yerleşim Yerlerine İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Temini Hakkında Kanun" olarak değiştirilmiştir.

Bu kanun kapsamında, Baraj ve isale hattı, Su tasfiye tesisi inşaatları, Su depoları yapmak, DSİ’nin başlıca görevi olmaktadır.

Sayın Bakanın belirtmiş olduğu Sarıçay Barajı Söke, Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı yerleşkelerinin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak bir barajdır.

Yine aynı şekilde Beşparmak Barajı Akbük ve Didim yerleşkelerinin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak bir baraj olup, Aydın ilinin Büyükşehir olmasından sonra Barajların yapılması ile alakalı olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli hazırlıklar ve planlamalar yapılmış; akabinde Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 09.05.2017 tarihinde her iki barajla ilgili yapım ve borçlanma kararı alınarak, Sarıçay Barajı ve Beşparmak Barajı yapım bedellerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesini esas alan protokolleri imza altına alınıp, 16.06.2017 tarihinde DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne sunulmuştur.

Büyükşehir Belediyemiz adına her iki barajın tüm ihale ve yapım süreçleri ASKİ Genel Müdürlüğü ve DSİ tarafından yürütülecektir.

Her iki barajın tahmini bedeli 1.000.000.000 TL (Bir Milyar) olup ödemesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır.

Barajların yapım maliyeti ile ilgili bütçe planlaması Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak barajın yapımı ile ilgili tüm yükümlülükler tarafımızca yerine getirilmiştir.

Bundan sonraki süreçler DSİ uhdesinde olmaktadır.

Yapılacak olan Sarıçay ve Beşparmak barajı kapsadığı yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını uzun yıllar karşılayacaktır.

Sepetim