0.542. 537 86 70

Anket senaryosu…

Kentin “Yolsuzluk Meydanı”nda mehterle, bandoyla devlet kesesinden tavuklu pilav dağıtarak hazırlanan anket senaryosu ile Mimar Sinan Mahallesi’nde eski spor kompleksinin bulunduğu harabe alana, yeşil alan yapma çabası ile uğraşıyorlar sarı sarayın uyanık simsarları…

2018-01-16

2018 yılının ilk iki haftası umutlarımızın aksine kayıplarla başladı.

Türk sinemasının Mahmut Hoca’sı ve Yaşar Usta’sı Münir Özkul’u kaybettik.

Kayıplarımız naif İstanbul beyefendisi Aydın Boysan’ın aramızdan ayrılması ile devam etti.

Her iki değerli büyüğümüze Aydın Şafak ailesi olarak Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz.

Aydın yerelinde de kayıplarımız var elbet..

Ama hepsi fikri kayıplar, hizmet kayıpları..

Zaten böyle ulaşılmaz bir yerel yönetim anlayışının olduğu yerde başka ne beklenir ki!?

Yeni yıla girdik, 2018’den umut bekledik ama terlikli başkan için hayaller hala 2009’da kalmış.

“Aydınspor1923 camiasını ellerimle kurdum, onun fikir anası benim” diye övündüğü yıllardan geldik “tesislerden sizi kovarım ha” tehditlerine kadar…

Neler değişti bu şehirde terlikli başkanın fikri mi değişmeyecek tatlı su kurnazları?

O kulüp üzerinden 15 milyona yakın parayı ona buna peşkeş çekerken kulübün imkânlarını, geleceğini üç beş müptezelin ihtiraslarına, terlikli başkanın siyasi ikbaline vakfettiğiniz zaman Aydınspor1923’den değerli bir faaliyet yoktu..

Şimdi ne değişti diye soruyorsanız, beklentiler değişti kulüpten elde edilecek bir para kalmadı. İstasyon çakallarının da ihtiraslarını ortaya koyacakları mecra kalmadı.

Deyim yerinde ise maymun gözünü açtı, Aydın halkının takımının peşkeş çekilmesine müsaade etmeme kararı aldı.

Bu kadar Aydınspor1923’den bahsetmişken anket senaryosu ile Mimar Sinan Mahallesi’nde eski spor kompleksinin bulunduğu harabe alana, yeşil alan yapma çabası ile uğraşıyorlar sarı sarayın uyanık simsarları…

Yine kirli para kasasının oluşacağı yeni rant alanı için de bu halkın uğruna can verdiği, bedel ödediği demokrasi olgusu kullanılarak güya anket yapılıyor, öyle karar veriliyor algısı oluşturarak yine çaldıkları caminin kılıfını ceplerinde hazır tutulması hedefleniyor.

Şimdi sünnet çocuğu gibi Kentin “Yolsuzluk Meydanı”nda mehterle, bandoyla devlet kesesinden tavuklu pilav dağıtmakla “bu alana ne yapacağız, halka soruyoruz karar sizin” diyenler bu alanı adli makamlarda ilişkilerinizi kuvvetlendirme mücadelesi içinde Adliye yeri olarak dönemin Başsavcısı’na teklif edildiğinde hiç “Aydın halkı karar sizin” demiyordunuz. O zaman karar sizin adli makamlardan beklediğiniz merhametteydi eyyyyy menfaat müşkülleri…

Aydın halkının menfaatleri sizin kirli ilişkilerinizi temizleyecek çıkarcı zihniyetinizden çok daha değerli, önce bunun farkına varın…

4 yıllık Büyükşehir Belediyesi yönetiminizde yüz milyonlar harcayarak kamulaştırdığınız alanlara bakın… 100 milyon verilen eski Tekstil Fabrikası’nda 10 masa 50 sandalye ile çay kahve satacağız diye uğraşıyorsunuz..

Kuşadası’nın en değerli arsası da parası Aydın halkından alınıp harabe olarak turizmin başkenti olan bir ilçede atıl halde bekletiliyor.

Heeeee unuttum sanmayın.. 2,5 sene önce o arsa içinde bir çok reklam verip, sünnet çocuğu hikâyesi bando mehterle anketler yapıyordunuz ne oldu ne değişti 2.5 senede?

Siz kendi siyasi popülasyonunuza devlet bütçesi ile yatırım yapıp halkın beklentilerini yine hayali sükuta uğrattınız.

Yani anlayacağınız sizin bu anket senaryolarınıza daha önceden de alışkın bu şehrin aziz insanları ama boş savsata ve tantana yapmaktan başka iş beceremeyeceğinizi çok iyi biliyorlar.

Yani yemezler be ablam yemezler…

Bu işler reklam belediyeciliğine benzemez.

Gerçi bir cesaret, bir cesaret bu ara terlikli başkanda iktidar vekilleri için, “onlar vız vız arı gibi dolaşır, ellerinden iş gelmez” diye bağırıyor denk gelen yerlerde…

Hah işte buna bizim mahallenin kedileri çok güldü.

Aydın AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Savaş Aydınlının 30 yıllık geleceğini inşa etmek için Serbest Bölge çalışması başlatırken, Aydınlının geleceğine millet sevdası ile hizmet çabası taşırken bizim terlikli başkan “patates soğan dağıtırım, nasıl olsa sadaka kültürü oluşturur siyasi ikbalime bir kazık daha çakarım” derdinde.

Bu arada dip not olarak, “Türkiye’nin en ucuz eti Aydın’da” deyip ulusal televizyonlara yüz binlerce lira reklam verirken 2,5 milyon liraya dışardan et alıp dağıtmanıza ek bir çalışma yapacağım sakın unuttum sanmayın.

Bilahare dokunacağım bam tellerinize, dağıttığınız yoncanın kimin kurduğu besi çiftliği sonrasında gündeme geldiğini de yazacağım. Bekleyin sırayla hepsi..

Her gün dirhem dirhem devam edeceğim kirli ilişkiler yumağınızı çözmeye.

Tabi bunların hepsini devletin güçlü adaleti içinde değerlendirmek ve sorulursa bildiklerimizi söyleme gerekliliği de var onunda vakti gelecek.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi belki de bir gece ansızın daha evvelde dediğim gibi tüm yapılanların hesabı kalsın divana elbet bizim de söyleyecek iki çift sözümüz olacak…

Sepetim