0.542. 537 86 70

Amaçları Çerçioğlu’nu yıpratmak…

ELE GEÇİRDİKLERİ KAMU ARAZİLERİ YETMEZMİŞ GİBİ CAMİLERİ, KURAN KURSLARINI, İMAM HATİP OKULLARINI YIKIP YERLERİNE AVM'LER YAPANLAR, BUNA DİLSİZ KALANLAR, CHP'Lİ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 9 BİN METREKARESİ YEŞİL ALAN OLARAK AYRILAN 10 BİN METREKARE ALAN İÇERİSİNDE YAPILACAK BİN METREKARELİK YAPILAŞMAYI ELEŞTİRİYOR..

2018-07-11

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu yıpratmak isteyen başta AK Partililer olmak üzere muhalifleri Kuşadası'daki Tariş Alanı’nı ağızlarına pelesenk yaptılar...

Neymiş, Özlem Başkan tarafından milyonlarca lira verilip Aydın Büşükşehir Belediyesi’ne kazandırılarak beton yığınına dönüştürülmekten kurtarılan Tariş Alanı’nın nasıl değerlendirilmesi noktasında gerçekleştirilen referandumda çıkan sonucu dışında planda imar değişikliği yapılmış.. Tabi bu iddiada bulunan iç ve dış muhalif çevrelerin iftira boyutundaki yalanlarının ortaya çıkması çok uzun sürmedi..

Ama esas olan bu değil.

Esas olan şey, CHP'li Özlem Çerçioğlu'nu Tariş Alanı üzerinden yıpratmak isteyen AK Partililerin kendi belediyelerinin ve iktidarda olan partilerinin yaptıklarına gözlerini kapamaları..

BUYRUN BAKALIM...

* 2013 yılında Malatya’da Eski Hal Binası’nın bulunduğu alan içindeki cami ve sosyal tesisleri 52 milyon 500 bin TL’ye satın alan Hollanda kökenli ACT4 A.Ş., Hal Camii’ni yıktı. (Çevredeki vatandaşlar yıkıma tepki gösterirken, yıkılan Hal Camii'nin 12 yıllık imamı olan Recep Gök, yaşanan durumdan dolayı çok üzüldüğünü ve 20 günden beri uyuyamadığını ifade etti..)

* 2015 yılında AK Partili Sincan Belediyesi Cami ve Kuran Kursu ile İmam Hatip Lisesi’ni yıkıp AVM yaptı.

* 2017 yılında AK Partili Gaziosmanpaşa Belediyesi “Yeniden yapıp restore edeceğiz” diye yıkılan caminin yerine rezidanz yaptı. (Rezidansta kat bahçeli evlerin yanı sıra barbekü alanı, fin hamamı, spa merkezi alışveriş merkezi de yer alacak..)

Gelelim, bugüne kadar yerlerine AVM ya da Rezidanz yapılan kamu arazilerine..

ANKARA: Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bulunan Et Balık Kurumu kombinası arazisiyle birlikte satıldı, yerine AnkaMaal AVM yapıldı

ADANA: 43 bin 525 metrekarelik TEKEL Sigara Fabrikası yerine 3 AVM yapıldı. Fabrika, 2008'de British American Tabacco (BAT) şirketine satıldı. BAT da araziyi 3 Aralık 2014'te bir firmaya sattı. Kent merkezindeki 40 dekarlık alan üzerine AVM yapıldı.

İSTANBUL: Zincirlikuyu'daki Karayolları bina ve arsası satıldı ve buraya da alışveriş merkezi ile rezidans yapıldı.

SAMSUN: Samsun Sigara Fabrikası satıldı ve yerine Bulvar Samsun AVM yapıldı. Mecidiye ve Gazi caddeleri ortasında yer alan Bulvar Samsun, 17 bin 400 metrekarelik bir alan üzerine kuruldu.

MALATYA: Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nı satın alan firma, 43 dönüm üzerine AVM yaptı. Fabrika, özelleştirme kapsamında, 2008 yılında BAT'a satılmıştı. BAT da burayı 2011 yılında 20 milyon dolara özel bir firmaya sattı.

ÇANAKKALE: Çanakkale'de Tekel Kanyak Fabrikası satıldı ve yerine “17 Burda'' adıyla AVM yapıldı. Fabrika 2003 yılında kapatılmıştı.

ANTALYA: Özelleştirme İdaresi tarafından Kepez Belediyesi'ne devredilen, Kepez Belediyesi'nin de merkezi Hollanda'da bulunan Multi Turkmall adlı şirkete sattığı 480 bin metrekarelik Sümerbank Dokuma Fabrikası arazisine yapılacak AVM yargıdan döndü. Fabrika müzeye dönüştürülecek.

BURSA: Ankara yolu Karapınar mevkiinde bulunan Et Balık Kurumu'nun 60 dönümlük arazi ve fabrikası satıldı ve yerine AVM ve konut inşa ediliyor. 35 iş yeri ile faaliyetini sürdüren Et ve Balık Kurumu'nun bugüne kadar 18 işletmesi satıldı, 5 adedi bedelsiz olarak resmi kurumlara devredildi, 3'ü de kapatıldı.

Pireyi Deve yapıp görünür, Deveyi Pire yapıp görünmez kılmaya çalışmak böyle birşey herhalde...

Camileri, Kuran Kursları ve İmam Hatiplerini yıkıp yerine, AVM’ler yapanlar, buna dilsiz kalanlar, Aydın BŞB’nin Kuşadası Tariş Alanı üzerinde yapmak istediği imar düzenlemesine karşı çıkarak yapılacak olan hizmeti engellemeye çalışıyorlar.

Sepetim