0.542. 537 86 70

Altın Güvercin’in yeni hedefi…

Aydın BŞB Başkan Çerçioğlu istedi, Ömer Günel müjdeyi verdi... Altın Güvercin Uluslararası yarışma olacak…

2021-09-13

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde bu yıl 24’üncü kez müzikseverlerle buluşturulan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın final gecesinde konuşan Başkan Ömer Günel, Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nı uluslararası pop müzik ve beste yarışması olacağının müjdesini verdi.

24. Kuşadası Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması muhteşem bir final gecesi ile son buldu. Sunuculuğunu ünlü televizyoncu Okan Bayülgen’in yaptığı Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması olan Altın Güvercin’de birinciliği Hande Kodamanoğlu bestesi Suat Suna’ya ait olan ‘Sevgilim’ isimli parça ile kazandı.

Final gecesinin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun teşvik ve iş birliği ile Altın Güvercin’i uluslararası pop müzik beste yarışması haline getirmek istediklerini belirtti.

Başkan Ömer Günel, bu yıl 24’üncüsü gerçekleşen Altın Güvercin Beste Yarışması’nın finaline katılıp, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, “Kuşadası Belediyesi olarak özellikle pandemi dönemi boyunca müzisyenlerin yanında olduk. Kuşadası’nı kültür ve sanat merkezi yaparken, adının da müzik ile anılmasını istiyoruz. Altın Güvercin Beste Yarışması’nın artık yeni bir hedefi var. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun teşvik ve iş birliği ile Altın Güvercin’i uluslararası pop müzik beste yarışması haline getirmek istiyoruz. Yarışma önce Akdeniz çanağındaki ülkeleri kapsayacak. Ardından da sınırlarını daha da geliştireceğiz. Bu hedefe ulaşma konusunda kararlıyız. Çünkü Altın Güvercin hala Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması olma özelliğini koruyor” dedi.

Sepetim