0.542. 537 86 70

Alıcık: “Vefanın adresi MHP’dir..”

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Aydın basını ile buluştu. “Benim koltuk derdim yok” diyen Alıcık, “Siyasetten kaçış yok. Siyaset yapmak için makama gerek yok. Biz Aydın’da bir markayız. Kendimize güveniyoruz” dedi.

2020-10-02

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin atamasının ardından geçtiğimiz günlerde yapılan İl Kongresinde delegelerin hemen hemen tamamının oyunu alarak MHP İl Başkanlığına seçilen Haluk Alıcık, Kahve Bahane'de bir araya geldiği sabah kahvaltısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Gazetecilerin sorularını net ifadelerle yanıtlayan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Alıcık, gazeteci İnan Gül'ün AKP Milletvekili Metin Yavuz’un AKP Milletvekili Rıza Posacı'yı aday göstermesi ile ilgili değerlendirme sorusuna "Yerel seçimlerle ilgili şimdiden adaylık konusunda yapılan konuşmalar ve adaylık açıklamaları havada kalır. Aydın'da önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak öyle bir aday bulmalıyız, göstermeliyiz ki Aydın halkının teveccühünü kazanmalıyız" şeklindeki cevapladı.

“Aydın’da başarının dışında şansımız yok”

Kongre sürecini ve sonraki gelişmeleri de değerlendiren Başkan Alıcık, başarı için birlik beraberlik çağrısını yeniledi. Gazetecilerin yerel konular ve yerel siyasetteki gelişmeleri de değerlendiren MHP İl Başkanı Alıcık, kavgayla Aydın'ın kazanma şansının olmadığını ve Aydın halkının kavgaya karşı mesafeli soğuk bir duruşu olduğunu belirterek, hedeflerinin Aydın'ın alayını kazanmak olduğunu söyledi. Önümüzdeki seçimlerde 31 Mart yerel seçimlerinin altında MHP'nin oy alması halinde gereğini yapacağını belirten Alıcık, kendisinin başarı dışında kişisel bir siyasi hedefi olmadığını açıkladı.

Başkan Alıcık’ın açıklamaları şöyle:

- Bu dönem de MHP Aydın İl Başkanı görevine başlamış olduk. Bence Aydınımız açısından seçimimiz tarihi seçimlerden biri oldu. 3 adaylı seçimlerde bile 480 delegenin oy kullandığı seçimden 515 kişinin oy kullanımıyla gerçekleşen bir kongre gerçekleştirildi. Birlik, beraberlik içinde çalışacağız. Gün Aydın’ı kurtarma zamanı.

- Aydın’da siyasette gördüğünüz manzarayla beraber MHP’yi daha üst seviyelere çıkartmak için mücadele edeceğiz. Ben inanıyorum ki, Aydın’da MHP 2007 ruhunu yakalayacak. İl Başkanı seçildikten sonra ilk ziyareti Didim’e yaptık. Devletimizin varlık sebebi olan bir hareketiz.

- Biz MHP mensupları olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmayacağız. Sloganımız ‘Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız’ Aydın’ın alayına talibiz. Bunu başaracak ekip var. İç çekişmelerle ilgili şeyler var. Bunlar önemli değil. Vatandaşın ilgi ve alakasını önemsiyorum. Aydın, siyasetçiye aç. Sokakta geziyoruz biz. Basın önünde çok daha farklı şekilde siyaset yapacağız. Eleştiriyorsak çözüm yollarını sunarak siyaset yapacağız.

- Ben siyasette vefadan yanayım. Bugüne kadar il başkanlığı yapmış tüm arkadaşlarımı her Cuma ararım. Siyasette sandıktan çıkamadığında bir anlamı yok. Aydın’da 9 ay boyunca Aydın’ı 3 defa tavaf ettim. Burada gördüğüm manzara, Aydın siyasetinde MHP’ye teveccüh çok fazla.

- Bizim bir yoğurt yiyişimiz var. Yerel seçimleri kaybettikten sonra ‘genç arkadaşlarımızın önünü açalım’ dedik. Genel Başkanımız bize bir görev verdi. Biz vefanın adresiyiz. MHP’nin 51 yıllık mazisinde vefa vardır. Tabi ki muhalefet yapacağız. Doğru yapılana da doğru yapıldı diyeceğiz.

- Biz kendi aramızdaki çekişmelerden dolayı kaybettik. Siz sandıktan çıkamazsanız hiçbir anlamı yok. Sandıktan çıkmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor. Aydın’da, Nazilli’de çok rahat yürüyoruz. Biz MHP olarak Türkiye’nin yüreğinden çıkan bir partiyiz.

- Biz siyasette gençlere örnek olmalıyız. Bizler rol modeliz. Yoruldum diye hissedince siyaseti bırakabilmeliyiz. Gençlerimiz bugün siyasetin içinden çok uzak. İnanmak demek, başarmak demektir. Biz makam için siyaset yapmıyoruz.

- Siyasette kendimi 20 yaşında gibi hissediyorum. Böyle bir genel başkanım olduğu için 100 bin defa şükür ediyorum Siyasette şimdi sokakta yürüyemeyen insanlar var ama çok şükür ben Nazilli'nin sokaklarında başım dik, alnım açık yürüyorum.

- Büyükşehir yasasına ben hep karşıydım. Yasa üzerinde bunun tartışmaları yapıldığı zaman söyledim. Şimdi Meclis’e gelecek ilk yasalardan biri Büyükşehir yasası. İlçe belediyeleri şu an çok zor dönemde. Bugün ilçe belediye başkanı arkadaşımızın Allah yardımcısı olsun. Büyükşehir ile ilgili de şunları söylemek istiyorum, Aydın’ın su problemiyle ilgili gündeme getirmek istediğimizde çözüm yollarını sunmamız lazım. Ben 10 yıl muhalefet belediye başkanlığı yaptım, devletin tüm hizmetleri geldi bana. Bir Manisa’ya bir Denizli’ye bakın. Bir de Aydın’a bakın.

- Aydın’daki iç çekişmelerin Aydın’a hiçbir şey kazandırmadığını düşünüyorum. Aydın’daki Efe oyun yapısı siyasete de yansımış, herkes tek başına oynuyor. Halay çekmeye de ihtiyaç var. Niye bir araya gelmemizde sıkıntı var?

- Acarlar’a bakıyorum. O insanların ekonomiye katkısına bir bakın. Siyasetçi dik olmalı. Acarlar halkını sahiplenmeliyiz. Kesinlikle kavgayla Aydın’da kazanılan bir şey yok. Biz hep kaybediyoruz. Bunu daha önce de yaşadık. Bir şeyi eleştiriyorsak çözüm önerisini de koyacağız.

- Taşeronluk yapmaya gerek yok. Ben konuşurken tartarak konuşuyorum. İçim o kadar dolu ki.. Benim reklâma ihtiyacım yok. Beni Aydın’da vatandaş biliyor. Biz sokaktayız. İlçelerde kendimi tanıtmaya gerek yok. Bizi herkes biliyor. ‘Spor kenti Aydın’ dedim. Nazilli’de spor tesislerini Haluk Alıcık yapmış. Spor şehri yapalım diyoruz Aydın’ı. Ben Aydınspor’un Fenerbahçe’yi 6-1 yendiği maçta Aydınspor diye bağırıyordum.

- ‘Marka şehir Aydın’ dediğimde bir daha söylüyorum, yetkiyi versinler oluyor mu olmuyor mu görelim. Biz bunu daha önce başardık. Gürşat abi İncirliova’da, ben de Nazilli’de başardım. Ben bu şehri seviyorum.

- Acarlar’da sebze halinin yapılmasını istiyorum. O insanlar ekonomiye o kadar katkı verdikleri halde sağlıksız ortamda ticaret yapılmasına niye müsaade ediyoruz. Niye biz yapmıyoruz? Belediye yapmıyorsa biz yapacağız, biz devletiz. Koçarlı’da kanalizasyon problemi vardı. Bakan bey geldi, 5 trilyonu ben veriyorum, 5 trilyonu da hibe olacak, Koçarlı’ya kazandırıyoruz dedi.

- Bize Aydın’da yetkiyi verin. Sevdamızı görün, Aydın’ı nereye götüreceğimizi görün. 9 aydır il başkanıyız. Pandemi süreci çıktı, ilçe kongrelerimiz çıktı. Şimdi çok rahatız. Bundan sonraki süreçte Aydın için neler yapabileceğimizi konuşacağız.

- Benim koltuk derdim yok. Siyasetten kaçış yok. Siyaset yapmak için makama gerek yok. Biz Aydın’da bir markayız. Kendimize güveniyoruz.

- Ben aday falan değilim. Genel Başkanımız ne uygun görürse o. Biz 2007’deki ruhu yakalayacağız. Bizden gidenler bakmalılar, Genel İdare Kurulu’na bile almadılar. Biz Mete’nin askerleri olacağız. Allah çalışana verecektir. Sokaktayız, başaracağız. Başarmaktan başka şansımız yok.

- Büyükşehir adayı çok önce belirlenmeli. Bilmeli ve çalışmalarını ona göre yapmalı. Aydın’daki yerel siyasetçilerin vaatlerinin yüzde kaçı gerçekleşmiş? İlçelerinde veya merkezde. Seçmen tabanında baktığınızda vaatlerin kaçını gerçekleştirmiş? Seçmenin olaya bakış açısına bir bakılsın. Aydın’da çalışmayla değil, çok değişik siyasi argümanlarla ortaya konulmuş şeylerle oluyor.

- Benim mahkememden bir gün önce adaylığımız açıklayan bir Genel Başkanımız var. Evladım dediğim, çocuğum dediğim insanın kumpasına uğradık. Rahmetli Alparslan Türkeş’in mezarında Yasin okurken fotoğraf çekip montajladılar. Garajı vermedim diye 6 ay hapis cezası aldım. Ben, benden önceki hiçbir başkana böyle yapmadım. Benim 3 kızım var. Ben eşime el kaldırmamışım ki başkasına yapayım. Almanya’dan PKK’nın sitelerinden bana küfür ediyorlardı. Allah büyük. Biz belediye başkanlığımızdan sonra Nazilli’de dik yürüyoruz. 8 tane cami, 2 tane cemevi yaptım. Ben şehrimizin belediye başkanı oldum. Siyasette de bunu yapacağız.

- Kürşat Engin Özcan’ı da MHP’ye bekliyorum. Kürşat beyin destekçisi, abiliği yapan benim. Çok rahatlıkla MHP’ye bekliyoruz. Gideriz Genel Başkanımıza söyleriz, onların takdirleriyle gereğini yaparız. İsim olarak değil. Biz, birbirimizi en iyi anlayabilecek yer MHP’dir. Vefanın adresi MHP.

- Bugüne kadar hizmet etmiş tüm il başkanlarımızdan Allah razı olsun. Burak Pehlivan aslan gibi bir adamdır. 2019’da benim belediye başkanlığım sürecinde, benim başıma bu olaylar geldiğinde adam gibi durmuştur. Siyasette gördüğüm şeyde, genç yaşına rağmen adam gibi durmuştur. MHP’nin Genel Başkanını bile iddianamede yazabilecek kadar cesaretli adamlar vardı bu memlekette. Siyasette öyle bir kumpası yaşadığımız bir dönemde.

- Bakan geliyor. Yerel yönetimlerde en sıkıntılı yer Aydın. Bir tane projesiyle gelen belediye başkanı olmadı. Ben davetiyesiz o kadar çok yere gittim ki. Ben bunları yaptım.

Sepetim