0.542. 537 86 70

Ali Deveci listesini geri çekti..

NAZİLLİ’DE YAPILAN DELEGE SEÇİMLERİNE ÖRGÜTÜN ADAYI OLARAK MAVİ LİSTE İLE KATILAN ALİ DEVECİ, ÜYELERE YAPILAN “MAFYA USULÜ” BASKILAR KARŞISINDA DELEGE SEÇİMLERİNDEN ÇEKİLDİKLERİNİ AÇIKLARKEN, “KAMU GÜCÜNÜN SEÇİMLERE YANSITILMASININ EN ÇİRKİN ÖRNEĞİNİ YAŞADIK” DEDİ.

2019-11-24

* CHPde devam eden delege seçimlerinde, listesini geri çeken Hakan Şensan’dan sonra, Mavi liste ile yarışan örgütün adayı Ali Deveci de delege seçimlerinde yaşanan çirkinlikler üzerine listesini geri çekti. Deveci, listeyi çekme nedeni olarak da beyaz liste adayı Serkan Sevim ve Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu’nun oy kullanmaya gelen CHP’li üyelerin Belediye’de çalışan yakınlarını işten çıkarmakla tehdit edildiklerini gösterdi.

Nazilli CHP’de geçtiğimiz Cuma günü başlayan delege seçimlerinde, “mafya usulü” baskılar yapıldığı gerekçesiyle adayların listelerini birer birer geri çekmesi, Atatürk’ün kurduğu ve adalet yürüyüşleriyle Dünya’nın gündemine oturan CHP’nin demokrasi anlayışına gölge düşürdü.

Hakan Şensan’dan sonra listesini çeken Ali Deveci “Mavi Liste Bileşenleri” olarak zehir zemberek bir basın açıklaması ile çekilme nedenlerini kamuoyuna açıkladı.

Güdümlü ve baskıcı siyasete boyun eğmemek, barışa ve parti içi demokrasiye inanarak örgütün sesi olmak için yola çıkan mavi liste adayı Ali Deveci, oy kullanmaya gelen üyelere iş, aş, ekmek tehditleri yapılarak belediyelerde çalışan gençlerin Beyaz listeye oy kullanmaya zorlandıklarını ileri sürdü.

Emekten yana olduklarını söyleyenlerin, seçildikleri ve atandıkları makamın güçlerini haksız yere kullanarak, seçimin tarafsızlığına ve eşit koşullarda yapılmasına gölge düşürdüklerini açıklayan Deveci; “Belediye başkan yardımcısı Mert Öreroğlu’nun herkesin gözü önünde partililere telefon açarak ‘Ben Belediye Başkan yardımcısı Mert Öreroğlu, Beyaz listeye destek istiyorum’ diyor, böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

Milletvekili Süleyman Bülbül, İl Başkanı Ali Çankır ve yönetim kurulu üyelerinden bazıları ile, Aydın Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ve Danışmanlarının, Serkan Sevim’in düzenlediği toplantıya katılarak açık açık destek verdiklerini açıklayan Ali Deveci, Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Ankara’daki danışmanı Ali Dağdelen ve Aydın’daki danışmanı Onur Dinler’i oyların kullanıldığı Lütfi Selek kültür merkezine göndererek seçim çalışmaları yaptırdığını söyledi.

Ali Deveci, Mavi Liste Bileşenleri adı altında yayınladığı yazılı basın açıklamasında son olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm değerlerinin alt üst edilerek kamu gücünün parti içi seçimlere yansıtılmasının en bariz, çirkin örneklerini yaşadıklarını kaydederek; “Bu baskı ve tehditlerin, çirkin siyasetin  her gün artarak devam edeceğini öngörerek, çalışan ve iş umudu olan partili genç kardeşlerimizin daha fazla zarar görmemeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu tarafından daha fazla tehdide maruz kalmamaları için seçimlerden MAVİ LİSTEMİZİ geri çekiyoruz” dedi.

BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Cumhuriyet halk partisi tarafından başlatılan kongre sürecinde Nazilli de mavi liste bileşenleri olarak delege seçimlerine katılan bizler; güdümlü ve baskıcı siyasete boyun eğmemek, barışa ve parti içi demokrasiye inanarak örgütün sesi olmak için yola çıktık.

Ancak delege seçimlerinde gördük ki demokrasi ile bağdaşmayan siyaset etiğinden uzak Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışmayan iş, aş, ekmek tehditleri yapılarak belediyelerde çalışan evlatlarımızı BEYAZ LİSTE’ye oy kullanmaya zorlamışlar; olmayan kadrolara iş vaatlerinde bulunarak üyelerimize umut tacirliği yapmışlardır.

Ne yazık ki her konuşmalarında ağızlarından düşürmedikleri, emekten yana olduklarını söyleyenler, seçildikleri ve atandıkları makamın güçlerini haksız yere kullanarak, seçimin tarafsızlığına ve eşit koşullarda yapılmasına gölge düşürmüşlerdir.

Bu seçimlerin böyle olacağını Uğur Mumcu Parkı’nda yaptıkları ilk toplantıda gördük.

Milletvekili Süleyman BÜLBÜL ve Danışmanı, İl Başkanı Ali ÇANKIR ve yönetim kurulu üyelerinden bazıları, Aydın Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert ÖREROĞLU ve Danışmanları bu toplantıya katılmışlardır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm değerlerini alt üst edip kamu gücünün parti içi seçimlere yansıtılmasının en bariz, çirkin örneklerini yaşadık. Bu baskı ve tehditlerin, çirkin siyasetin her gün artarak devam edeceğini öngörerek, çalışan ve iş umudu olan partili genç kardeşlerimizin daha fazla zarar görmemeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Mert ÖREROĞLU tarafından daha fazla tehdide maruz kalmamaları için seçimlerden MAVİ LİSTEMİZİ geri çekiyoruz… Saygılarımızla…”

MAVİ LİSTE BİLEŞENLERİ

Sepetim