0.542. 537 86 70

Aksoy İnşaat’tan “şantaja” suç duyurusu…

Aydın'ın Didim İlçesi ve Türkiye'de pek çok başarılı müteahhitlik hizmetlerine imza atan AKSOY İnşaat, son dönemlerde şirketlerine karşı Didim'de “Şantaj Çetesi” olarak bilinen belli kişi ve odaklara karşı hukuki süreç başlattı.

2017-06-01

AKSOY İnşaat, şirketlerine yönelik iftira ve şantaj boyutundaki saldırılara karşı, Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aydın'ın Didim İlçesi ve Türkiye'de pek çok başarılı müteahhitlik hizmetlerine imza atan AKSOY İnşaat, son dönemlerde şirketlerine karşı Didim'de “Şantaj Çetesi” olarak bilinen belli kişi ve odaklara karşı hukuki süreç başlattı.

Şirketlerine karşı şantaj ve para sızdırma amaçlı gerçekleştirilen, gerçek dışı belgeler ve iftiralara karşı sessiz kalmayan AKSOY İnşaat, işe ilk iş olarak kapı kapı gezip bu asılsız iddiaları yayan Mustafa Çulha isimli emlakçıdan başladı.

Deliller ve tanıklarıyla ve kamuoyunda pek çok yüz kızartıcı suçla anılıp denetimli serbestlikle salıverilen Mustafa Çulha hakkında TCK 107 kısa adıyla santaj suçlamasıyla adli işlemleri başlatan AKSOY İnşaat, bu kişiyi tanık gösterip uyarılara rağmen kendilerinden hiç bir görüş almayan ve ısrarla şantaj vasıtası gibi haberi tutmaya devam eden şahıslara karşı da hem tekzip hem de ceza ve tazminat davaları için tek tek hukuki süreç başlatıyor.

OLAYIN BAŞLANGICI VE İÇERİĞİ

Öte yandan durduk yerde Didim'de günün konusu olan olayın geçmişi ve Didim'deki detaylarını isimleriyle açıklayacağımız kamuoyunda şantaj çetesi olarak bilinen kişilerin faaliyetleri şöyle başladı gelişti ve bu günlere gelindi.

Mustafa Çulha isimli emlakçılık işiyle de uğraşan şahıs, Aydın Didim İlçesi Akbük Beldesi, Büyükşehir Yasası ile şu anki Akbük mahallesinde, arsa yeri buldu.

Bir zamanlar Yargıtay'da savcılık yapan iki arkadaşına teklif götürdü ve onların da çevrelerindeki üst düzey hakim-savcı-hukuk profesörü gibi arkadaşlarının birleşmesiyle arsa satın alındı.

Daha sonra arsaya yapılacak konutlar için, AKSOY İnşaata yüzde 30 kat karşılığı teklif götürüldü. Firmanın alacağı ise para değil, kat karşılığı ödenmesinde anlaşıldı. Fakat hisse sahibi hakim-savcılar ile diğer hak sahiplerinin vekaleti, Mustafa Çulha isimli arsayı bulan emlakçı şahısta kaldı.

İlerleye süreçte müteahhit firma, kendilerine verilmesi gereken hakediş dairelerinden birinin hisse sahiplerinin vekaletlerini elinde bulunduran Mustafa Çulha tarafından satılmış olduğunu farketti, diğer daireye ise satış aşamasındayken son anda müdahale edildi.

Aynı zamanda hisse sahiplerinin ortak kullanım alanı olan restorant arazisinin de Mustafa Çulha tarafından satıldığı, bir başka kişiden “sana iki daire vereceğim” diye 400 bin TL alındığı ortaya çıkınca müteahhit firma AKSOY İnşaat tamamına yakını üst düzey adli görevli ve hukukçu olan hak sahiplerini yasal yollardan bilgilendirdi.

Bu gelişmelerin ortaya çıkması sonrası hisse sahipleri vekaletlerini güvenceye alarak Mustafa Çulha isimli şahıstan çektiler ve müteahhit firmaya verdiler. Müteahhit firma da kendisine ait olup Mustafa Çulha tarafından satılan daire için dava açtı.

Mustafa Çulha isimli emlakçı, üyeler tarafından vekillikten azlediltikten sonra dava açtı fakat açtığı dava reddedildi. Bu arada bir süre hapiste yatıp denetimli serbestlik ile dışarıda bulunan ve bunun yanında kamuoyunda hakkında çok sayıda yüz kızartıcı suç isnadı konuşulan Mustafa Çulha, aleyhine açılan yeni davalarla ceza alma ve infazının yanması durumuyla karşı karşıya kalınca, Müteahhit firma AKSOY inşaata inşaatı durdurma, yavaşlatma, imaj bozulması gibi gelir kaybı yaratacak girişimlerde bulunacağını ima ederek, AKSOY inşaattan 4 adet daire istedi. Talebi reddedilince de sahte kimlik ile İçişleri Bakanlığı ve diğer bakanlıklar dahil çok sayıda ihbarlarda bulunan Mustafa Çulha'nın tüm şantaj ve iddialarının asılsız olduğu, mahkeme kararları, inceleme raporları, resmi yazışmalar ile boşa çıktı.

Bunun üzerine Mustafa Çulha, bazı şahısların yönlendirmesi ile elindeki eksik, gerçek dışı ve tahrif edilmiş evraklarla birlikte olayı medyaya taşıyıp, Aksoy İnşaat firmasının itibarını bozarak istediğini elde etmeye çalıştı. Olayın gerçek evraklarını kanıtlarıyla gören gerçek gazeteciler ya haber niteliği görmedi, ya da verdiği haberin yanlış olduğunu fark ederek iptal etti.

Bunun üzerine Mustafa Çulha ve beraberindeki Didim'de Şantaj Çetesi olarak kamuoyunca adlandırılan şahısların yönlendirmesi ve kontrollerindeki bir medya organı tarafından, gerçekler konusunda uyarılmalarına rağmen haber Mustafa Çulha üzerinden verilerek, şantaja dayalı art niyetli yayınlara devam edildi.

Konuyla ilgili AKSOY İnşaat çok yönlü hukuki süreç başlattı. Medya organlarına gerçekler konusunda ayrıntılı avukat açıklamasının yakında servis edileceği belirtilirken ilk adım, Mustafa Çulha hakkında santaj iddiasıyla, kanıtlar ve tanıklarıyla birlikte suç duyurusunda bulunuldu.

Bilindiği gibi gerçek dışı isnat veya yayınlarla firmalarda gelir kaybı yaratmanın hem cezai müeyyideleri yüksek oluyor, bunun yanına firma hak kayıplarının telafisini sorumlulardan tahsil ediyor.

DETAYLAR İLE YENİ GELİŞMELER, HABER VE KÖŞE YAZILARIYLA YAKINDA METİN CAN KALEMİNDEN...

ŞANTAJ ÇETESİ OLARAK ADLANDIRILANLAR KİMLER?

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YAPTIKLARI VE YOL AÇTIKLARI ZARARLAR?

KİM NEYİN PEŞİNDE KİMİN HESABI NE?

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN...

Sepetim