0.542. 537 86 70

AKP’li çiftçi isyan etti..

Tire’nin Kireli ve Işıklı köylerini ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, çiftçilerin, besicilerin sorunlarını dinledi. Yıllardır AKP'ye oy verdiğini söyleyen çiftçi, "Bir daha 10 oyumuz varsa, onundan bir tanesini alamayacaklar" dedi.

2021-10-12

İzmir'in Tire ilçesinde Kireli ve Işıklı köylerini ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, çiftçilerin, besicilerin sorunlarını dinledi. Çiftçi; elektrik, su faturalarından, gübre fiyatlarından şikâyet etti.

CHP'li Bülbül; çiftçinin, ekonominin, ülkenin halinin ortada olduğunu ifade ederken, "Bak çiftçi ne diyor, 'Sayın Cumhurbaşkanının bir şeyden anladığı yok" dedi.

“TRAKTÖRLER İCRADA”

"Durumlar nasıl" diye soran Bülbül'e çiftçi, "Çok sakat, bu borçlar ne olacak" yanıtını verdi. Tarlasının da üretim araçlarının da borç olduğunu söyleyen çiftçi, "Hiçbir şey yok. Kendi tarlamız olsa ne olacak, icrada. Motorlar (traktör) icrada" diye dert yandı.

Çiftçi, "Vekilim, gübre olmuş 420 TL, geçen sene 200 TL'ydi. Üre olmuş 380 TL, geçen sene 120 TL'ydi. Suyun saatine 70 TL istiyor. Elektrik kullanıyorum, 5'i geçiyor. TRT payı, bilmem ne payı... Ortalık kan ağlıyor" dedi.

“BİR ŞEYDEN ANLAMADIĞI BELLİ”

CHP'li Bülbül, "çözüm ne" diye sorduğunda çiftçi şu yanıtı verdi:

"Çiftçiye bir yardım. Bu işi yapıyoruz biz, ziraat yapıyor. Diyordu ya Sayın Cumhurbaşkanım 'üretim' diye, bir şeyden anlamadığı belli."

Bülbül, "Çiftçinin hali belli, Türkiye'nin, ekonominin hali belli. Bak çiftçi ne diyor, 'Sayın Cumhurbaşkanının bir şeyden anladığı yok" dedi.

“ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSSİZ KIZIM VAR”

Tarlada çalışan bir emekçinin günlük yevmiyesinin 150 TL olduğunu söyleyen Tireli çiftçi, "Bir amelenin yevmiyesini çıkaramıyoruz. Sonra diyor ki, domates 8 TL. Ya kardeşim burada bunun üretimi fazla. Benim 10 dönümlük börülcem var, inanın pişman oldum. Bir kız var üniversitesi mezunu işsiz, bir oğlan var 18 yaşında çalışıyor. Nasıl evlendireceğiz biz bunları bilmiyorum" dedi.

Bülbül ise "Türkiye'nin 20 yıldır iktidarında gelinen nokta bu. Çiftçi batmış, üretemez durumda. Çocukların geleceği ne olacak diyor, nasıl evlendireceğiz diyor" diye konuştu.

ÇİFÇİNİN HALİNİ ANLATTI

Kendisine 17 bin TL elektrik faturası geldiğini ifade eden çiftçi, "Nasıl çıkarız bu işin içinden. Vekilim, sizden tek beklentimiz yardım. Ya çiftçiye biraz destek. Hayvancılık var, yapan çok, adam bıkmış vekilim. Yem parası, süt parası, veteriner parası... Her şeyden bıkmış" diye sitem etti.

“10 OYUMUZ VARSA BİR TANESİNİ ALAMAYACAKLAR”

Tireli 43 yaşındaki çiftçi, "Devamlı AK Parti'ye oy veriyorum, bir daha yok, tamam, bitti. Yalan söylemeye hiç gerek yok. Bir daha on oyumuz varsa onundan bir tanesini alamayacaklar" dedi.

“REZİL KEPAZE OLDUK”

Bülbül, "AKP'ye neden oy vermeyeceksiniz" diye sorduğunda çiftçi, "Abi, bizim halimizi görüyorsunuz. Sayın vekilim rezil, kepaze olduk ya. Çiftçinin değeri var mı? Yok" karşılığını verdi. (ANKA)

Sepetim