0.542. 537 86 70

AKP’li Belediyede adrese teslim ihaleler..

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 25 ihaleyi adrese teslim olarak aynı kişiye ait şirketlere verdiğini öne sürdü.

2021-05-29

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin açık ihale ile yapması gereken 25 ihaleyi sadece olağanüstü hallerde başvurulması gereken 21/B maddesiyle aynı kişiye ait şirketlere verdiğini öne sürdü. 

ZARAR: 194 MİLYON LİRA

Odatv'de yer alan habere göre; Ordu Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, döneminde belediyeye ait Belde Otel'in yıkılıp arazinin imara açıldığını belirten Adıgüzel toplam 194 milyon lira zarar edildiğini belirterek şu şekilde konuştu: 

"Otel, yıkılmadan 50 milyon liraya satılabilirdi. Ama satılıp önceki dönem AKP’li belediye tarafından arazi imara açıldı. Buraya bir şirket yüksek binalar yaptı. Bu belediye de o binaları 1-2 kat kalacak şekilde yıktı. Şirket ve oradan daire alan vatandaşlara belediyenin ödeyeceği rakam 104 milyon lira. Buranın yeşil alan olacağını söylenmişti. Ancak projede kafe, aquaopark gibi yerler olduğu için tekrar imara açılmış. Bu projenin de bedeli 40 milyon lira. Yani yap boz yaparak belediye, toplamda 194 milyon lirayı zarar etmiştir."

Sepetim