0.542. 537 86 70

AK Parti Koçarlı Başkanı Arslan’a “Ballı Atama” tepkisi…

Koçarlı’da eşini ve kayınbiraderini son 3 ayda bazı devlet kurumlarında işe alınmasını sağladığı öne sürülen AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan’a parti içinden tepkiler geldiği öğrenildi.

2020-11-10

AK Parti K6oçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan’ın, bir süre önce siyasi nüfuzunu kullanarak Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) istihdam edilmesini sağladığı öğrenilen eşi Hale Arslan’ın parti içinden gelen bazı tepkiler üzerine işinden ayrıldığı iddia edildi. 

Eşi Hale Arslan’ı ADÜ’de, kayınbiraderi Mehmet Üste’yi ise siyasi nüfuzunu kullanarak geçtiğimiz süreçte DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nde işe yerleştirdiği ileri sürülen AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan’ın, onlarca iş bekleyen vatandaşa rağmen eşini ve kayınbiraderini ballı atamaya tabi tuttuğu yönündeki iddialar, parti içinden bazı tepkilere neden oldu.

Eşi ile kayınbiraderini KPSS olmadan ve kuraya tabi tutulmadan devlet kurumlarında işe yerleştirdiği iddia edilen Arslan’ın, parti içinden gelen tepkiler üzerine eşinin ADÜ’deki işinden ayrıldığı ileri sürülürken yaşanan gelişmenin Koçarlı ilçe teşkilatı ve Aydın İl Başkanlığı’nda rahatsızlık yarattığı öne sürüldü.

TEPKİLER BALLI ATAMALARA GERİ ADIM ATTIRDI

Daha önce Koçarlı’da, AK Parti Genel Merkezi'nin dar gelirli vatandaşlara verilmek üzere gönderdiği yardım çeklerini muhtaç aileler yerine arkadaşları ve yakınlarına dağıttığı iddiaları nedeniyle eleştirilerin odağında olan AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı Arslan’ın, bu kez böyle bir iddiayla tekrar gündeme gelmesinin Genel Merkezde de araştırma konusu olduğu kaydedildi.

Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre,

AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan’a yakınlığı ile bilinen AK Parti Aydın Milletvekili bir isim, Başkan Arslan’ın eşi Hale Arslan’ın ADÜ’de, kayınbiraderi Mehmet Üste’nin ise DSİ de işe yerleştirmesiyle ilgili aracı oldu.

Söz konusu ballı atamalar parti içinde, Devlet kurumlarında işe girmenin ön koşulu olarak “İlçe Başkanı’nın eşi ya da kayınbiraderi” olma kriteri getirildiği yönünde bazı eleştirilerin yüksek sesle dillendirilmesine neden olurken, tepkiler üzerine Hale Arslan’ın ADÜ’deki işinden ayrıldığı ileri sürüldü. Arslan’ın eşinin ADÜ’deki görevinden ayrılması, tepkiler üzerine geri adım şeklinde değerlendirilirken, ilerleyen süreçte yaşanacak gelişmeler merak konusu oldu.

“ARSLAN’I ŞİKAYET ETMEYE HAZIRLANIYORLAR”

Öte yandan Arslan’ın bir süredir istihdam konuları başta olmak üzere aile yakınlarını kayıran tutumuna karşı parti içinden tepkiler de yüksek sesle dillendirilmeye başlarken, pandemi süresince işsiz kalan ve aylardır iş başvuru talepleri sırada bekleyen onlarca vatandaşın, Arslan’ın tavrını kabul edilemez buldukları ve konuyla ilgili şikâyetlerini ilerleyen süreçte doğrudan doğruya AK Parti Genel Merkezi’ne de aktaracakları ileri sürüldü.

Öte yandan Arslan'ın konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Haber Kaynağı: https://www.beklenengazete.com/ak-parti-kocarli-baskani-arslan-a-balli-atama-tepkisi/11675/

Sepetim