0.542. 537 86 70

AK Parti grubu Çerçioğlu’nu köşeye sıkıştırdı..

ASKİ Genel Kurulu mahkeme kararı ile yeniden yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ASKİ’nin yenilenen Genel Kurulu’nda muhalefetin sorularını cevapsız bıraktı..

2020-03-12

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’nin AK Parti ve MHP Grubu’nun davet edilmeden Şubat ayında yapılan Genel Kurul Toplantısı mahkeme kararı geçersiz sayıldı. Mahkemenin geçersiz saydığı toplantı dün 6 madde yeniden görüşülerek yapıldı.

ÇERÇİOĞLU SORULARA CEVAP VERMEDİ..

Gergin başlayan ASKİ Genel Kurul toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce AK Parti Grubu adına hazırlanan soru önergesini Mustafa Arı tarafından okudu.

AK Partili Mustafa Arı şu soruları sordu:

1) Gelir ve gider bütçeleri meclis üyelerine bildirilmemiştir.

2) Daha önceki vidanjör hizmeti birim fiyatları ne kadardır?

3) ASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait internet sitesi niçin güncellenmemektedir?

4) Gelir-gider bütçeleri, su analiz raporları ve barajların doluluk oranları hangi aralıklarla denetlenmektedir?

5) 50 adet motosiklet eklenmek istenmesi nedir, yeni satın alım mı ve ASKİ olarak hangi bölgelerde kullanılacaktır?

6) Yeni taşıt alım mı var mıdır, 2015-2019- stratejik planı ile 2019-2024 yılları arasındaki plan arasındaki taşıt farkı nereden kaynaklanmaktadır ve tam sayıları nelerdir? 

7) Taşınmazların devri gündem maddesinde yer verilmiştir, bu devirlerin hangi gerekçeyle yapılacağı gündem maddesinde niçin yer verilmemiştir? Niçin ve hangi miktarda kredi kullanılacak ve bu kredi hangi faaliyetlerde kullanılacaktır?

8) ASKİ için yeni kadro alımının gerekçesi nedir ve hangi alanlarda istihdam edilecektir, maliyeti niçin belirtilmemiştir?

“Bu maddeler her ne kadar komisyonlarda görüşülecek olsa da, Belediyeler Kanunu gereği tüm meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ve gündem maddelerine geçilmeden sözlü veya yazılı açıklama yapılmasını talep ediyoruz” diyen AK Partili Mustafa Arı’nın soruları Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından cevapsız bırakıldı.
Tüm bu sorulara yazılı cevap verileceğini ifade eden Özlem Çerçioğlu daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesini istedi.

AK Parti grubundan bazı meclis üyeleri sorulan soruların cevapsız bırakılması nedeniyle görüşülen 6 gündem maddesine ret oyu kullandı.

Genel kurulda görüşülen 6 madde oy çokluğu ile kabul edildi. 

Sepetim