0.542. 537 86 70

AK Parti’de liste tepkisi çığ gibi büyüyor…

AK Parti teşkilatları ve parti tabanı Mustafa Savaş’ın hazırladığı konuşulan milletvekilliği sıralama listesini yüksek sesle eleştirmeye başladı. AK Parti tabanı, “Aydın’da ‘sicili bozuk’ adaylarla bu seçim nasıl kazanılır?” sorusunun cevabını arıyor.

2018-06-02

24 Haziran seçimleri öncesi AK Parti teşkilatları ve parti tabanı Mustafa Savaş’ın hazırladığı konuşulan milletvekilliği sıralama listesini yüksek sesle eleştirmeye başladı. Milletvekilliği listesinden hoşnut olmayan partililer kamuoyunda birbirleri ile tartışma yaşarken özellikle ikinci ve üçüncü sıraya konulan “sicili bozuk” adaylarla “bu seçim nasıl kazanılır?” sorusunun cevabını ararken, 2002 yılından bu yana AK Parti’ye emek vermiş duayenler de “Biz bu adayların peşinde koşup partimizi kamuoyuna anlatamayız. Reisimiz Cumhurbaşkanımız için yola devam, onun için canla başla çalışırız ancak listeye konulan bu adayların peşinde yürümeyiz” şeklinde yorumlar yapıyorlar.

AK Parti’deki rahatsızlık sosyal medyaya da yansıyor.

Yıllardır AK Parti’nin Aydın’da ihanete uğradığını yaptığı paylaşımlarla dile getiren Parti emektarlarından biri olan Mustafa Sarıoğlu’nun yaptığı yorum hem AK Partilileri hem de kamuoyunun dikkatlerini çekti.

Mustafa Sarıoğlu’nun “Aydın’da bu partinin hali ne olacak?” sorusunu gündeme taşıyıp yine cevaplarını kendisinin verdiği adeta bir manifesto niteliğindeki paylaşımı şöyle:

"1. Demokrasi Şehidi Menderes Menderes deyip, yerli Yörük Efe bir il başkanı atanmaması
2. Siyaseti geçim kaynağı olarak gören tiplerin teşkilata doldurulması,
3. Çakma STK, vakıf ve cemaatlere Aydınlı’dan daha fazla güvenilmesi, itibar edilmesi,
4. Çapsız, yeteneksiz bürokrat atamaları yapılması,
5. Özellikle FETÖ/PYD ile Aydın’da Reis’in çırpınışlarına rağmen: İki kurum üs konumunda olmasına rağmen hiç bir şey yapılmaması,
6. Teşkilatlarda kurucu felsefeden uzak, önce mücahit sonra müteahhit en sonunda herşeye müsait insanların yönetime gelmesi,
7. Halkın haklı taleplerinin dikkate alınmadan sadece seçimden seçime hatırlanması,
8. Tabandan tamamen kopuk, elit, gününü gün eder algısı ve Çöküş,
9. Acı ama gerçek şu: 1 vekil garanti, iki şans NOKTA…"

CUMHURBAŞKANINA MEKTUP YAZMIŞTI..

Mustafa Sarığolu, daha önce de 6 ay yapılamayan il başkanlığı hakkında Cumhurbaşkanı’na sosyal medya hesabından yazdığı açık mektup ile de dikkati çekmişti:

Sarığolu o paylaşımında partinin Aydın’da ihanete uğradığını “bu sistem çökmüş, tuz kokmuştur” şeklinde dile getirmişti.

Sarıoğlu’nun Cumhurbaşkanına mektubunda şöyle demişti.

“Sayın Cumhurbaşkanına açık mektup;

Sayın Cumhurbaşkanım, bizleri ilgilendiren, Yüce Türk milletinin ve devletimizin bekasıdır, bu noktada ne siyaset ne de isimlere takılmayız. Yanlız bu mücadeleniz de parti teşkilatlarında başta Aydın olmak üzere birçok yerde ihanete uğramaktasınız.

İlçelerde çok az sayıda parti üyesi toplanıp belirlenen ilçe delegeleri ile yapılan kongreler, aynı şekilde illerde de yapılmaktadır.

Gelelim Aydın’a;

Yaklaşık altı aydır Aydın il başkanlığı bilmece gibi, koordinatör vekiller geliyor dar bir çevrede görüşmelerini yapıyor, yiyor, içiyor, yatıyor ve gidiyor. Belirlenen isimler Ankara’ya davet ediliyor..

Bu sistem çökmüş, tuz kokmuştur.

Çünki, bu partinin emektarları unutulmuş, gönül neferleri bir kenara atılmış, sizlerin şahsına küfredip hakaret eden kişiler il, ilçe yönetimlerine gelmiştir. Hatta bunlar da size küfreden hakaret eden kişileri, Başhekim, FETÖ/PYD ilişkisi olanları müdür yapmışlardır. Sizin samimiyetiniz gayretiniz boşa çıkarılmıştır.

Aydın siyasi tarihine bakıldığında, Türk siyasetinin aynasıdır.

Aydın’da yaşananlar bir dönem sonra ülke genelinde mutlaka yaşanmıştır. Sizin performansınız bu hareketi bu günlere getirmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar hassastır. Haçlı ile Türk’ün ve Hilal’in savaşıdır. Bu savaşta, saflar sık, yürekler bir olmalıdır. Acilen başta Aydın’da öze dönüş yapılmalıdır. Mevcut isimler ve uygulanan bu yöntem yanlıştır. Aynı şekilde Güney Doğu’da milletimizin ve AK Partinin ilkeleri ve çizgisi ile alakası olmayan kişiler iş başındadır. Dolayısı ile kırılma noktasına gelinmiş gereği tarafınızdan acilen yapılmalıdır. Sözün özü, ya şimdi ya da hiç bir zaman.

Allah başta zatı alinizin ve Yüce Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun…”

Sepetim