0.542. 537 86 70

Ahmet Deniz Atabay neden tutuklanmıyor?

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı bir kadına tacizde bulunduğu (tecavüz bile değil) iddiası ile “nitelikli cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanırken, Didim’de bir kadına tehdit ve şantaj yaparak aylarca grup halinde tecavüzde bulunduğu iddia edilen Ahmet Deniz Atabay ve yardımcıları neden hala tutuklanmıyor? Didim’deki Adalet ayrı, İstanbul’daki ayrı mı? İstanbul’daki Adalet taciz şikâyeti olduğu an tutuklama işlemini gerçekleştirirken, Didim’deki savcılar tecavüz şikâyetinin üzerinden üç ay geçmesine rağmen tutuklanmaları istemiyle neden iddianameyi hazırlayıp Ahmet Deniz Atabay ve yardımcılarını Hakim karşısına çıkarmamışlardır?

2020-12-16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’deki tecavüz ve taciz iddialarının gündemde tutulması talimatını verdi. Bu talimat özellikle Didim’de büyük panik yarattı. Böylece bu işin unutulacağını düşünenler, savcılıklarda açılan soruşturma dosyasını zaman aşımına sokma çabasında olanlar, “Tecavüze uğrayanı” değil “Tecavüzcüle suçlananları” koruma düşüncesi taşıyanlar aklınıza başınıza alın, bu işin faturasını size çok fena ödetirler.

* * *

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 86. Yıl Dönümü Programı'nda “kadına tecavüz” konusunu ilk kez gündeme getirerek, konuşmasında isim vermeden CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve yardımcıları ile birlikte bir kadına “tecavüz edildiğini” tepedeki en yetkili isim olarak dillendirmesi kamuoyu vicdanını büyük ölçüde rahatlattı.

* * *

Erdoğan bu konuşması ile Didim’deki “tecavüz olayının” üzerine gidileceğinin kararlılığını göstererek sosyal demokrasi kılıfıyla pisliklerin üzerini örtmeye kalkanların maskelerini düşürmekte kararlı olduklarına vurgu yaptı, “CHP'de kendi mensuplarını bile isyan ettiren tecavüzlere sessiz kalan zihniyetin kadın hakları konusunda söyleyecek hiçbir sözü olamaz. Belediye başkanlarının, belediye başkan yardımcılarının aşağılık kabahatlerini örtmek için 40 takla atan bunlar değil mi? dedi.

* * *

Cumhurbaşkanı Erdoğan son konuşmasında dedi ki, “Tecavüzcülere hesabını soracağız.. Her tecavüzün, tacizin hesabını vereceksiniz..”

Kamuoyundaki beklenti de Didim’deki tecavüzcüz iddiası ile suçlananlardan hesap sorulması..

Temennimiz ve inancımız odur ki Cumhurbaşkanı Erdoğan Didim’de yaşanan “kadına tecavüzün” hesabını sorar.. Soracağından da zerre kuşkumuz yok..

Ve hesabı soracak da..

* * *

Ancak, Didim’de Adalet, CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve yardımcılarının “kadına tecavüz” soruşturmasında ağır işliyor.. Umarız, Didim’deki Cumhuriyet Savcıları ve yargı da Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a ayak uydurarak, işlemleri hızlandırır ve bu hesabı sorar..

* * *

Didim’deki “Tecavüz” iddialarının üzerinden neredeyse üç aya yakın zaman geçti, Didim savcıları hala soruşturmayı bitiremedi.. Savcıların görevi mağdur kadının şikayetini dikkate alarak “tecavüz” iddialarını açığa çıkarmaktır ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi hesabı sormaktır. Ortada vahim bir iddia vardır ve o iddianın üzeri soğutulmaya, kamuoyu dikkatlerinden kaçırılmaya çalışılmaktadır. Tecavüzle suçlanan Ahmet Deniz Atabay ise hala görevinin başındadır ve “tecavüz” iddialarının üzerini kapatabilmek için makam gücünü kullanmaktadır.

* * *

Bir kadın “Ben tecavüze uğradım” diyorsa, “tecavüz iddiası” aksi ispat edilene kadar doğru kabul edilir ve suçlanan kişiler tutuklanarak Adalet hızlı bir şekilde işletilir. Didim Adliyesi’nde bu yapılmış mıdır. Hayır.. Soruşturma kaplumbağa hızı ile yürümektedir.

Burada akıllara şu soru geliyor.. “Tecavüzle suçlanan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve yardımcılarını koruyan güç nedir, kimlerdir?”

* * *

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U. K., daha önce bir kafede birlikte çalıştığı Z. Y. isimli kadına tecavüz bile değil tacizde bulunduğu iddiası ile “nitelikli cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanırken, Didim’de bir kadına tehdit ve şantaj yaparak aylarca grup halinde tecavüzde bulunduğu iddia edilen Ahmet Deniz Atabay ve yardımcıları neden hala tutuklanmamıştır?

Didim’deki Adalet ayrı,

İstanbul’daki ayrı mıdır?

İstanbul’daki Adalet taciz şikâyeti olduğu an tutuklama işlemini gerçekleştirirken, Didim’deki savcılar tecavüz şikâyetinin üzerinden üç ay geçmesine rağmen neden hala tutuklanmaları istemiyle iddianameyi hazırlayıp Ahmet Deniz Atabay ve yardımcılarını hakim karşısına çıkarmamışlardır?

İstanbul’daki kanun kitabı ayrı,

Didim’deki ayrı mıdır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Didim’deki “tecavüz olayının” üzerine gidileceği kararlılığını dile getirirken Didim’in savcıları siz neredesiniz?

* * *

Eyyy Didim Savcıları…

Tecavüze uğradığını iddia eden bir kadın hala yaşıyor; Ahmet Deniz Atabay ve yardımcıları ile yaşadıklarını tüm çıplaklığı ile anlatıyor, “bana zorla alkol ve uyuşturucu verip topluca tecavüz ettiler” diye şikâyeti de var.

Soruşturma dosyasından hala sonuç yok!?

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tecavüzcülere hesabını soracağız” derken,

Sizler, Didim’deki tecavüzcülerden hesabı ne zaman soracaksınız?

Türkiye kamuoyu bu sorunun cevabını sizlerden bekliyor?

Siz bu hesabı soramayacaksanız,

Emin olun Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun hesabını sizden soracak, ortaya saçılan pisliklerin üzerini örttürmeyecektir.

* * *

Ayrıca Erdoğan, AK Parti Milletvekilleri ve İl Başkanlarına “Sizlerden de kendi ilinizde bu tür kepazeliklerin üzerine kararlılıkla gitmenizi, olup bitenleri milletimizle paylaşmanızı istiyorum” demesine rağmen; Aydın’da AK Parti milletvekilleri, İl Başkanı, Didim İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanlarından Ahmet Deniz Atabay ve yardımcılarının tecavüzünü kınayan her hangi bir açıklama görmedik, duymadık, okumadık.

Şimdilik bu kadar...

Sepetim