0.542. 537 86 70

Ah Eman Eman!...

SAYIN AYDIN VALİSİ… “İÇİ BOŞ” DENİLEN EMAN İHALESİ İLE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MALLARI VE TESİSLERİ 29 YILLIĞINA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR… YAZDIKLARIMIZ İDDİA DEĞİL, GERÇEKTİR… TEK CÜMLE İLE ÖZETLERSEK: EMAN İHALESİ BAŞTAN SONA ORGANİZE BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR VE FETÖ BAĞLANTILIDIR… “İÇİ BOŞ” DENİLEREK BU DOSYAYI UYUTMAYA, UNUTTURMAYA VE GİZLEMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ..

2016-09-07

Dün Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’a “EMAN Dosyası ne oldu?” diye sormuştuk. Bu günde Sayın Vali Koçak’ın doğru bilgilenmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin malları ve tesislerinin 29 yıllığına nasıl peşkeş çekildiğini anlatmaya çalışacağız.

“İçi boş” denilerek Sayın Vali’nin dikkatinden kaçırılmak istenen EMAN dosyasında neler olmuş biz dilimiz döndüğünce anlatalım Sayın Vali de okusun… Ne demişler “Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz…”

Aslında bu yazıyı 5 Ekim 2015 tarihinde kaleme alıp yayınlamışız. Güncelliğini koruduğu için yeniden yayınlama gereği duyduk ve Sayın Vali Ömer Faruk Koçak’ın dikkatine sunuyoruz.

BAKIN, AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MALLARI VE TESİSLERİ 29 YILLIĞINA NASIL PEŞKEŞ ÇEKİLDİ… HÜLLELİ İHALE NASIL GERÇEKLEŞTİ…

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yasaya aykırı yapılan çöp ihalesi ile Aydın’ın katı atık depolama alanları ve çöplükleri 29 yıllığına Mersinli bir firmaya peşkeş çekildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi 838 bin metrekare mülk ile birlikte bugün 45 Milyon TL’lik Efeler, Kuşadası ve Didim Katı atık depolama ve bertaraf tesislerini yıllığı 396 bin 865 TL üzerinden 29 yıllığına 30 bin TL sermaye ile 27.07.2014 tarihinde kurulan Mersinli EMAN Enerji Elektrik Ltd. Şti. firmasına kiraya verdi. Bu arazi ve tesisler firmaya devredilirken sadece ve sadece bir aylık kira bedeli karşılığının % 6’sı olan 23.812 TL kesin teminat alındı.

İHALEYE KATILIMI VE REKABETİ ENGELLEMEK İÇİN

İHALE İLANI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMADI…

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında YAPILAN İHALE de yaklaşık maliyet gerçekçi olarak hesaplanmayarak sadece kira bedeli üzerinden belirlenmek suretiyle ihale ilanı RESMİ GAZETEDE yayınlanması yerine Aydın Yerel SES gazetesinde yayınlandı. MUHAMMEN BEDEL YAPILACAK YATIRIMALARIN TUTARI DA EKLENEREK 40 MİLYON TL OLDUĞU HALDE TAŞINMAZLARIN BİR YILLIK KİRA BEDELİ OLAN 397 BİN TL OLARAK HESAPLANMIŞTIR.

AYNI KAPSAM MERSİN BÜTYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ İHALESİNDE MUHAMMEN BEDEL 28 MİLYON TL OLARAK BELİRLENDİĞİ VE İHALE İLANININ RESMİ, GAZETEDE YAYINLADIĞI GÖRÜLMEKTEDİR. KEZA SÖKE BELEDİYESİ’NİN DE BU KAPSAMDAKİ İHALESİNDE DE MUHAMMEN BEDEL 30 MİLYON TL OLARAK BELİRLENMİŞ VE RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 37. maddesi kapsamında 26.08.2015 tarihinde yapılan “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI, BAKIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesinin ilanı Aydın’da çıkan yerel “SES GAZETESİ”nde 15.08.2015 tarihinde yayınlandı.

Böylelikle EMAN Ltd. Şti’nin yapılan ihaleye tek başına katılımı sağlandı. Ayrıca ihaleyi bu firmaya verebilmek için katılım rekabet ortamı oluşturulmadı. Yanı sıra yatırımların tahmini bedeli yazılmadan ilana çıkıldı. İhale bedelinin hesaplanması mümkün olmayan durumlarda İçişleri Bakanlığı’nın onayı alınması gerekirken bu onay da alınmadı ve yasaya aykırı ihale ilanı hazırlandı.

2886 sayılı DİK göre “Resmi Gazetede” yayınlanacak ilanlar için 2015 yılı parasal alt limit 1milyon 700 bin TL olmasına rağmen;

İhale ilanının 1. maddesinde açıklanan ve ihaleyi alan yüklenicinin yapımını gerçekleştireceği evsel nitelikli atık dışındaki atıkların değerlendirilmesi, geri dönüşümü ve bertaraf edilmesi için gerekli tesisler, idari binalar, laboratuarlar vb yatırımlar ile 10 adet katı atık depolama alanının rehabilitasyonu, 6 Mwh elektrik üretim tesisi ve 5 bin metrekare sera tesisine ilişkin toplam yatırım tahmini bedeli olan 40 milyon TL ihale ilanına konmayarak sadece 1 yıllık kira bedeli olan 396 bin 865 TL ilana konuldu ve ilanının Resmi Gazete’de yayınlanması önlenerek ihalede katılım ve rekabet engellendi.

Benzer iş kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesinde, tahmini bedel 45 milyon TL ve % 3 geçici teminatı 1 milyon 354 bin 500 TL olarak hesaplanmış ve bu ihale ilanı 30.11.2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

Yine benzer iş kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesinde tahmini bedel 24 milyon 680 bin TL ve % 3 geçici teminatı 814 bin 315 TL olarak hesaplanmış ve ihale ilanı 24 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

Yine benzer iş kapsamında Söke Belediyesi’nin “SÖKE BELEDİYESİ SINIRLARI İÇİNDE KATI ATIK TOPLAMA VE KATI ATIK İŞLEME ENTEGRE TESİSLERİ YAPIM VE İŞLETME İŞİ” ihalesinde tahmini bedel 30 milyon TL ve % 3 geçici teminatı 900 bin TL olarak hesaplanmış ve ihale ilanı 15.04. 2011 tarih ve 2790 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile Söke Belediyesi’nin ihale ilanlarında “tahmini bedel” bulunmasına karşın Aydın Büyükşehir Belediyesi KATILIMI VE REKABETİ ENGELLEMEK amacıyla ihale ilanını Resmi Gazete’de yayınlatmamak için “tahmini bedeli” kasıtlı olarak ilana koymamıştır.

ADRESE TESLİM İHALE

Yeterliliği bulunmayan EMAN Ltd. Şti’nin ihaleye katılımını sağlamak için ihaleye katılma şartları özel olarak hazırlandı ve böylelikle ilahe iş bitirme ve iş durum yeterliliği bulunmayan EMAN Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd Şti’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesine katılımı sağlandı.

İHALEYE SADECE EMAN LTD. ŞTİ. KATILDI...

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait “ENTEGRE  ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI, BAKIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesine Cihan Yürekli ve Fatih Kısa tarafından 25.07.2014 tarihinde 30.000 TL sermaye ile kurulan ve Mersin Ticaret Sicil 41381 No.da kayıtlı yeterli sermayesi, iş deneyimi ve iş bitirmesi olmayan EMAN Ltd. Şti’nin ihaleye tek istekli olarak katılımı sağlandı.

İhale Komisyonu tarafından 26.08.2015 tarihinde gerçekleştirilen ihaleye tek istekli olarak katılımı sağlanan EMAN Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd Şti’nin sunduğu teklif ihale komisyonu tarafından kabul edilerek ihale bu şirkete verildi ve sözleşme imzalandı.

SON SÖZ OLARAK ŞUNU SÖYLÜYORUZ:

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN 26.08.2015 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN  “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI, BAKIMI VE 29 YIL İŞLETİLMESİ İŞİ” İHALESİNE FESAT KARIŞTIRILMIŞTIR…

“İÇİ BOŞ” DENİLEN EMAN İHALESİ İLE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MALLARI VE TESİSLERİ 29 YILLIĞINA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR…

Bakınız Sayın Aydın Valisi…

Yazdıklarımız bir iddia değil, gerçektir.

Konu hakkında İçişleri Bakanlığı ve Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Şimdi yapılması gereken bu dosyanın kapağının açılmasıdır. Açılsın ki içinde ne var ne yok, içi boş mu dolu mu yargı kararını versin.

“İçi boş” denilerek bu dosyayı uyutmaya, unutturmaya ve gizlemeye kimsenin gücü yetmez…

Neden mi kimsenin gücü yetmez hadi onu da anlatalım…

BU İHALE İŞİNİN İÇİNDE KİMLER YOK Kİ?

Kimsenin gücü yetmez, çünkü bu ihalede Erkan Karaaslan’ın eli vardır.

Erkan Karaaslan FETÖ’nün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ayağı olmaktan Mersin Cezaevinde tutukludur. Yani EMAN ihalesinin hem FETÖ ile bağlantısı vardır hem de bir ayağı Mersin’dir.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Ege ET A.Ş. ve İmar A.Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu üyeliği yapan ve Özlem Çerçioğlun’a her konuda Danışmanlık hizmeti veren FETÖ’cü Erkan Karaaslan aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi Merulaş A.Ş.de Yönetim Kurulu üyesi olup ayrıca bu belediyede de Danışmanlık Hizmeti vermektedir.

Erkan Karaaslan’ın Osman Çolak adına kurulu GLOKAL İMAR İNŞAAT ATIK YÖNETİMİ VETERİNERLİK ORGANİZASYON EĞİTİM VE DANIŞMANLIK A.Ş. firması Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin ne tesadüftür ki aynı gün yani 10.03.2015 tarihinde gerçekleştirdiği Danışmanlık ihalelerine tek başına katılmış ve bu ihaleleri almıştır.

27 Temmuz 2014 tarihinde Mersin’de kurulan ve Ticaret sicilde tescil edilen Eman Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi ne tesadüf ki kuruluşundan 2 ay sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi  tarafından “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI BAKIMI VE 29 YIL İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesine çıkılmış ancak bu firma yeni kurulduğu ve iş bitirme belgesi olmadığı için firmanın 2 hissesi ihale gününden 2 gün önce Polikay Ltd. Şti. firmasına satılarak bu firmanın iş bitirme belgesi ile ihaleye katılmış ve ihaleyi almıştır.  

Aydın Büyükşehir Belediyesi “ENTEGRE ATIK DEĞERLENDİRME, GERİ DÖNÜŞÜM VE BERTARAF TESİSLERİ İLE DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI YAPIMI BAKIMI VE 29 YIL İŞLETİLMESİ İŞİ” ihalesini bu firmaya vermek için büyük bir gizlilik içinde ihale hazırlığı yapmış ve bu işe ait yaklaşık maliyeti ihale ilanına koymayarak ilanın “RESMİ GAZETE”de yayınlanması engellenerek ihaleye katılım ve rekabet şartlarının oluşması önlenmiştir.

Böylelikle, Eman Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketine ortak edilen Polikay Ltd. Şti.  Firması da 15.07.2015 tarihinde şirket ortaklığından çıkarılarak henüz bir iş bitirme belgesi olmadığı için ihaleye katılma koşulları arasına özel olarak “İŞ ALMIŞ” şartı konulmak suretiyle Eman Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi’nin ihaleye tek katılımcı olarak girmesi sağlanmış ve ihaleyi de bu firmaya alarak sözleşme yapılmıştır.

Tek cümle ile özetlersek: EMAN ihalesi baştan sona organize bir şekilde gerçekleştirilmiştir ve FETÖ bağlantılıdır…

Bilmem anlatabildik mi?

Sepetim