0.542. 537 86 70

ADÜ’de organ nakli durma noktasına geldi…

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ndeki yönetim zaafiyeti artık insanların hayatını tehdit eder boyutlara ulaştı.. Aydın Sağlık ve Eğitim Camiası, son yaşanan gelişmelerle sarsıldı. ADÜ’de görev yapan ve organ nakli konusunda uzman Doktorlar, birer birer istifalarını verip özel sektöre geçince organ nakil ameliyatları durdu.

2022-02-17

Bilindiği gibi 2017 yılında Adnan Menderes Üniversitesi organ nakil ruhsatına kavuşmuştu. Organ nakli konusunda dünya çapında en önce gelen isimlerden olan Türk ve Dünya tıbbının yaşayan duayeni Prof. Dr. Mehmet Haberal, Aydın’a gelerek ilk organ nakli operasyonunu gerçekleştirmişti.

Mehmet Haberal’ın en başarılı öğrencileri arasında yer alan organ nakil uzmanlarının katıldığı ameliyatlar ile ADÜ, çok sayıda başarılı böbrek ve karaciğer nakil operasyonlarıyla Türkiye gündeminde kendisine yer edinmişti.

Osman Selçuk Aldemir’in rektörlüğe gelmesiyle birlikte ADÜ içerisinde yaşanan yönetim zaafiyeti kaynaklı sıkıntılar had safhaya ulaşınca çok sayıda öğretim üyesi, istifa etmişti. Son dönemlerde ise ADÜ’deki yönetimsel zafiyetlerden bunalan organ nakil uzmanları birer birer ayrılarak kendi özel muayenehanelerine geçiş yapmışlardı.

Son olarak Organ Nakli bölümü olan Nefroloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı’nın da özel muayenehane açmasıyla birlikte ADÜ’de organ nakli operasyonlarının askıya alınarak durma noktasına geldiği belirtiliyor.

Bu nedenle karaciğer nakli olmak için bekleyen Aydın İli Çine İlçesi Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başta olmak üzere çok sayıda hastanın kendilerine başka organ nakil merkezlerinde sıra bakmak için çaresizce araştırmalar yaptıkları kaydediliyor.

Sepetim